Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy ktoś zna koncepcję bezpłatnego kredytu?

Napisany przez mirhof70
Cześć!

Czytałem już kilka rzeczy na temat kredytów za darmo. Wygląda na to, że to zwykły kredyt o normalnych oprocentowaniu, ale system zakłada, że pieniądze są inwestowane, a poprzez arbitraż i inne działania generuje się wyższy zwrot niż kwota odsetek. W ten sposób kredyt w zasadzie sam się spłaca. Czy ktoś z Was zna to? Czy to działa?

Teraz jest dostępna także książka elektroniczna na ten temat i uważam to za interesujące (o ile działa). Mają też stronę na Facebooku, gdzie można pobrać ebooka (nie mogę podawać linków, wystarczy wyszukać na Facebooku ebook Gratiskredit).

Pozdrowienia
Mira

Napisany przez 2Bolitho

Cześć!

Czytałam już kilka rzeczy na temat darmowego kredytu. To po prostu zwykły kredyt z normalnymi odsetkami, ale system przedstawia się tak, że pieniądze są lokowane, a za pomocą arbitrażu i podobnych rzeczy osiąga się wyższy zwrot z inwestycji niż się płaci odsetki. Dzięki temu kredyt spłaca się sam. Znacie to? Czy to działa?

Teraz jest też dostępna książka elektroniczna na ten temat i wydaje mi się to interesujące (jeśli działa). Mają też stronę na Facebooku, gdzie można pobrać ebooka (nie mogę zamieszczać linków, po prostu wyszukaj na Facebooku Ebook darmowy kredyt)

Pozdrawiam
Mira

Poważne pytanie czy ukryta reklama, trudno powiedzieć. Ale przyjmijmy, że liczymy na dobrego człowieka. Oczywiście, jeśli zarabiasz więcej na odsetkach, niż płacisz, to masz dodatkowy zwrot. I dzięki temu możesz spłacić kredyt. Na końcu pozostaje inwestycja. Jedynym problemem jest to, że żadna inwestycja nie jest w 100% pewna. A jeśli inwestycja zawiśnie, pozostaną nadal długi.

Nie mam dostępu do Facebooka. Warunki są interesujące, a także forma inwestycji. Pytanie brzmi, dlaczego to jest oferowane? Może ludzie żyją z prowizji za pośrednictwo? A może ci ludzie są po stronie finansującej, przenosząc ryzyko z siebie na klienta za pomocą takiej oferty. Pomijając ryzyko niewypłacalności pożyczkobiorcy. W zależności od formy inwestycji, ryzyko inwestycji zostaje zniwelowane. Ale musiałbym wiedzieć więcej o ofercie.

Napisany przez mirhof70
Dziękuję, Bolitho!

Tutaj nie chodzi o warunki lub oferty, ponieważ to tylko ebook, w którym opisano, jak działa darmowy kredyt. Widziałam w zarysie książki, że w zasadzie składa się normalny wniosek o kredyt w banku (w normalnych warunkach) i następnie inwestuje się pieniądze w taki sposób, aby system działał. W książce są także wskazówki, jak to zrobić. Wydaje się więc, że książka nie pochodzi od dostawcy kredytu, ale jest prostym poradnikiem. Nie mam więcej informacji na ten temat. Ale dziękuję Ci za opinię!

Pozdrowienia
Mira

Napisany przez eichi
Oczywiście można spróbować wziąć kredyt oprocentowany na poziomie 12% i zainwestować go w projekty, które przyniosą 20% zwrotu. Tylko wątpię, czy istnieje jedna strategia, która zawsze/często działa. Dla mnie to byłoby zbyt ryzykowne, ale jeśli ktoś potrafi, powodzenia.

Napisany przez 2Bolitho

Dziękuję, Bolitho!

Tutaj w ogóle nie chodzi o warunki ani oferty, ponieważ jest to tylko książka elektroniczna, w której opisano, jak działa darmowy kredyt. Kiedyś przeczytałem fragment książki, w którym opisano, że praktycznie składa się normalne wniosek o kredyt w banku (na normalnych warunkach) i inwestuje się pieniądze w taki sposób, aby system się opłacił. W książce są również wskazówki, jak to zrobić. Wygląda na to, że książka nie pochodzi od dostawcy kredytu, ale jest zwykłym poradnikiem. Nie mam pojęcia, więcej na ten temat nie wiem. Ale dzięki za twoją opinię!

Pozdrawiam
Mira

Tak, ryzyko jest bardzo duże. Spekuluje się cudzymi pieniędzmi. To nie tylko ogromne ryzyko ekonomiczne, ale także duże obciążenie psychiczne, podczas którego można podejmować nieoptymalne decyzje. Szczególnie wtedy, gdy kursy spadną i raty nie da się opłacić z dochodów. Dla singli granica podatkowa wynosi 800 euro dochodu kapitałowego rocznie. Renta musi być wówczas jeszcze wyższa.

Ten, kto dysponuje dużym majątkiem, może tak postępować. Nawet w przypadku całkowitej straty, może spłacić kredyt ze swojego istniejącego majątku. Ale ten, kto nie ma żadnych oszczędności, powinien trzymać się z dala od tego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata