Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Założyć spółdzielnię dla eko. parku rozrywki

Napisany przez dirkwuest3
ubezpieczenie emerytalne / Inwestycje dla małych inwestorów?

Jestem wiernym stałym klientem w C...parks i podobnych. Dom wakacyjny na czas z programem ramowym, jak plac zabaw wewnętrzny dla dzieci, basen, las + zwierzęta ...
Czy ktoś mógłby się zainteresować udziałem w następującym projekcie:
Założenie spółdzielni w celu budowy ekologicznego parku rozrywki od zera?
Spółdzielnia, aby trzymać z dala dużych inwestorów / szarańczy / banki i zapewnić, że małe inwestycje czerpią zyski.

Ekologiczne: energia słoneczna do podgrzewania basenu, biogaz do gotowania, jajka od szczęśliwych kur itd. Moim zdaniem nie istnieje coś takiego w tej formie.

Potrzebny kapitał ... w zależności od regionu docelowego na pewno w dziesiątkach milionów euro. W Niemczech jest wystarczająco dużo regionów o słabej strukturze, na pewno można też zdobyć fundusze UE.

Wstęp od 500-1000 euro / głowa razy 10 000 głów i hajs byłby zebrany.

Bonus: bezpłatny wypoczynek w parku ... i perspektywa emerytury w szczególny sposób.

Pomysł nie jest jeszcze w pełni wypracowany. Czy ktoś mógłby się zainteresować taką formą inwestycji, może przyczynić się do udoskonalenia koncepcji?

Napisany przez Markus12
Niezbyt przekonujące. Naprawdę szukasz porady na forum^^

Napisany przez Andi25
Żeby móc sobie coś wyobrazić, potrzebuję najpierw dokładniejszych informacji na temat szans na sukces, zwrotu z inwestycji i ryzyka.

Napisany przez Dahut
Tak naprawdę super pomysł. Niestety koszty prawdopodobnie znacznie przekroczą zysk, przez co koszty inwestycji nigdy nie zostaną odzyskane. Zazwyczaj takie inwestycje są budowane, aby móc odliczyć straty od podatku lub włożyć do własnej kieszeni dotacje. Ponadto, klientela zainteresowana ekologicznymi wakacjami w Niemczech prawdopodobnie nie jest wystarczająco duża, aby obiekt był regularnie zarezerwowany.

Napisany przez Mazel
Cześć Dirk,

jestem fanem idei spółdzielni ze względu na schlankem modell firmy, dużą przejrzystość i możliwości współdecydowania przez inwestorów. Czy masz już doświadczenie z twoim pomysłem biznesowym? Wydawał mi się dość udany.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata