Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy w ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej możliwe jest także ubezpieczenie nadwyżkowe?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

mamy zwykłe ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej dla całej rodziny. O ubezpieczeniu majątkowym wiem, że teoretycznie istnieje ryzyko, że w przypadku szkody będziemy niedoubezpieczeni i w rezultacie ubezpieczenie nie pokryje wszystkiego. Czy to również możliwe w przypadku ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej?

Uważam, że byłoby to bardzo ryzykowne i chciałbym w takim przypadku dokonać jakiejś formy uzupełnienia. Zanim jednak pozwolę, aby ubezpieczyciel narzucił mi cokolwiek, chciałbym się najpierw tutaj dowiedzieć.

Pozdrawiam.

Re: Czy w ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej możliwe jest także ubezpieczenie nadwyżkowe?

Napisany przez Naseweis
ale oczywiście.

Zawsze warto zwrócić uwagę na wysokość sumy ubezpieczenia.

Przykład - wybucha pożar lasu - uszkodzenie 5 mln €

Suma ubezpieczenia 1 mln €

W takim przypadku trzeba zapłacić 4 mln € samemu.

Pozdrowienia

Napisany przez Berti75
Większość ubezpieczycieli oferuje ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej w wysokości od 5 do 10 mln. To powinno zazwyczaj wystarczyć. Zajrzyj na duże portale porównawcze, aby zobaczyć, jakie sumy są obecnie powszechne. Pozdrowienia

Napisany przez eichi
Jestem w Haftpflichtkasse Darmstadt. Ich zawierałem tam umowę i uważam, że jest bardzo dobra. Możliwe jest dodatkowe ubezpieczenie aż do 50 mln euro. Nie jest to jedno z najtańszych ubezpieczeń OC, ale ma wiele korzystnych szczegółów (np. ochrona w wysokości 10 000 euro dla dzieci poniżej wieku szkolnego itp.)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata