Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Sfinansuj drugie mieszkanie na własność.

Napisany przez Marco1981
Hej wszystkim,
Cześć wszystkim,

muszę krótko wspomnieć, że jestem tu nowy.

Mam następujące pytanie:

Chcę sfinansować drugie mieszkanie z 1975 roku, gruntownie odnowione, 80 m2, 4 pokoje, cena zakupu 121 000 €.

Od 6 miesięcy mieszkam w moim własnym mieszkaniu, które również sfinansowałem, 3 pokoje, z 1975 roku, 70 000 €. Cena zakupu 90 000 €, wkład własny 20 000 €.
70 000 € zostało sfinansowanych i trwa od 6 miesięcy.

Moje dochody wynoszą 2200 € (3015 € brutto), 2 dzieci, żona jest zamężna, otrzymuje zasiłek wychowawczy (zaczyna otrzymywać od stycznia 750 € netto).
Rata za obecne finansowanie wynosi 550 €. Moi rodzice byliby gotowi wprowadzić się do mojego 3-pokojowego mieszkania i dołożyć 550 €.
Czy istnieje możliwość przeprowadzenia drugiego finansowania? Aktualnie jestem w KSK. Co byście zalecali? Mam również spłatę kredytu samochodowego w wysokości 270 €, ale nie mam problemów z płatnościami. Nawet mogę coś odłożyć na bok!!!

Będę wdzięczny za porady i sugestie.

Pozdrawiam
Marco

Napisany przez Marco1981
cześć

nikt nie ma dla mnie odpowiedzi!

dzięki i pozdrowienia
marco

Napisany przez BerndR
Dlaczego rodzice nie płacą ceny zakupu?

Napisany przez Marco1981
Ponieważ nie chcą się zbyt długo zobowiązywać w wieku 55 lat
Ale to nie było pytanie ??:-)

Napisany przez Naseweis

Cześć wszystkim,
Witam wszystkich,

Muszę krótko wspomnieć, że jestem tutaj nowy.

Mam następujące pytanie:

Chcę kupić drugie mieszkanie z 1975 roku, wyremontowane, 80 mkw, 4 pokoje, cena zakupu 121 000 €.

To pytanie należy zadać swojemu obecnemu dostawcy kredytu!

Mieszkam od 6 miesięcy w moim mieszkaniu własnościowym, które również sfinansowałem, 3 pokoje z 1975 roku, 70 000 €. Cena zakupu 90 000 €, wkład własny 20 000 €.
70 000 € zostało sfinansowane i jest spłacane od 6 miesięcy.

Moje dochody wynoszą 2200 € (3015 € brutto), mam 2 dzieci, jestem żonaty, żona otrzymuje zasiłek rodzicielski (od stycznia ponownie 750 € netto).

Ponieważ zostały podane dochody netto żony od stycznia 2013 roku, przypuszczam, że zakup jest planowany na ten okres. Nie jestem w stanie przewidzieć oprocentowania kredytu w tym czasie.

Raty za obecne finansowanie wynoszą 550 €. Moi rodzice byliby gotowi zamieszkać w moim 3-pokojowym mieszkaniu i płacić dodatkowe 550 €. Czy istnieje możliwość uzyskania finansowania na drugie mieszkanie? Aktualnie jestem w Ksk. Co polecacie? Mam również kredyt samochodowy w wysokości 270 €, ale nie mam trudności z płatnościami, a nawet mogę coś odłożyć na przyszłość!

Porady, sugestie byłyby mile widziane.

Pozdrowienia,
Marco

Decyzję w tej sprawie musi podjąć Ksk.
Ewentualnie rodzice mogliby być poręczycielami.

Pozdrowienia

Napisany przez Marco1981
Cześć Nie, tak naprawdę chcę kupić mieszkanie od zaraz, od sierpnia. Dzięki Marco

Napisany przez Naseweis

Cześć

nie, faktycznie chcę kupić mieszkanie od sierpnia.

Dzięki
Marco

Witam,

Dochód, który pojawił się dopiero w styczniu 2013 roku, nie może być uwzględniony w 2012 roku.

Pozdrowienia

Napisany przez Marco1981
Wciąż nie dostałem odpowiedzi :-) Jakie są szanse na sfinansowanie mojego drugiego mieszkania na podstawie moich informacji Dziękuję

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata