- śr lip 18, 2012 2:49 pm
Cześć!
Właśnie przejrzałem oferty oszczędnościowe mojego lokalnego banku oszczędnościowego i nie do końca to rozumiem.
Tam jest na przykład oferta Oszczędzanie z zyskiem, w której reklamuje się, że oprocentowanie rośnie co roku. Okres 4 lata.
Rok 1: 0,5% r.r.
... do roku 4: 0,8% r.r.
Minimalna kwota: 2 500 €
Gdy porównuję to teraz z kontami oszczędnościowymi, które posiadam (bez minimalnego depozytu, dostęp w dowolnym momencie, od 2,25% do 2,45%)
zastanawiam się: Kto skorzysta z takiej oferty?
Oczywiście, można spekulować, że bezpieczeństwo inwestycji jest niezmiernie wyższe, ale co jeszcze?
Grupa docelowa
nieświadomi
/zostaję w moim banku
/piękne broszury = wspaniałe oferty
/miły doradca inwestycyjny w moim banku na pewno znajduje dla mnie dobre rzeczy?
Czy o czymś przeoczyłem? Kim jest grupa docelowa takich ofert?
Właśnie przejrzałem oferty oszczędnościowe mojego lokalnego banku oszczędnościowego i nie do końca to rozumiem.
Tam jest na przykład oferta Oszczędzanie z zyskiem, w której reklamuje się, że oprocentowanie rośnie co roku. Okres 4 lata.
Rok 1: 0,5% r.r.
... do roku 4: 0,8% r.r.
Minimalna kwota: 2 500 €
Gdy porównuję to teraz z kontami oszczędnościowymi, które posiadam (bez minimalnego depozytu, dostęp w dowolnym momencie, od 2,25% do 2,45%)
zastanawiam się: Kto skorzysta z takiej oferty?
Oczywiście, można spekulować, że bezpieczeństwo inwestycji jest niezmiernie wyższe, ale co jeszcze?
Grupa docelowa
nieświadomi
/zostaję w moim banku
/piękne broszury = wspaniałe oferty
/miły doradca inwestycyjny w moim banku na pewno znajduje dla mnie dobre rzeczy?
Czy o czymś przeoczyłem? Kim jest grupa docelowa takich ofert?