Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy można odziedziczyć ubezpieczenie samochodu?

Napisany przez Rolf
Cześć, ponieważ otrzymałem już tak dużo wspaniałej pomocy od was dotyczącej moich pierwszych pytań, zadam teraz kolejne. Mój dziadek zrezygnował z prowadzenia samochodu, ale nadal ma ubezpieczenie samochodu. Usłyszałem, że można je odziedziczyć. Czy to prawda? Jeśli tak, czy można to zrobić, gdy mój dziadek wciąż żyje? Czy nie będzie problemu, że moja stawka zostanie ustalona na znacznie wyższym poziomie niż jego? Pytania się mnożą ;) Dzięki z góry! Pozdrowienia, Rolf

Napisany przez eichi
Więc pierwsze słowa w prawie spadkowym zaczynają się od Po śmierci... § 1922 Sukcesja uniwersalna BGB Wydaje mi się: Bez śmierci nie ma spadkobiercy. Dlatego to nie pasuje. Sprawdź w ubezpieczeniu swojego ojca, czy jest przenośne. Wydaje mi się, że to nie jest realistyczne. Nie mam jednak pojęcia o tej dziedzinie, ponieważ nie mam samochodu.

Napisany przez s.marbach
Przeniesienie zniżki jest zazwyczaj możliwe. Jednakże istnieją tutaj pewne ograniczenia, moim zdaniem można przenieść zniżki do maksymalnie SF 7 (proszę o ewentualne poprawki), jeśli zniżki zostaną przeniesione przez dziadka i zdecyduje on się jeszcze raz wziąć kierownicę w dłonie, musiałby zacząć od samego początku.

Napisany przez Naseweis
Cześć Rolf,

można w każdej chwili przekazywać zniżki za brak szkód w transporcie pojazdów mechanicznych (lata wolne od szkód) krewnym, na przykład synowi/córce, wnukowi/wnuczce.
Jednak maksymalna wysokość dotyczy faktycznej liczby przejechanych kilometrów przez tych krewnych.

Przykład: Dziadek ma stopień zniżki SF 25. Wnuk ma prawo jazdy od 10 lat, więc możliwe jest przeniesienie zniżki na poziomie 10.

Nie jest jednak możliwe ponowne przekazanie zniżki.

@ s.marbach
Prawdopodobnie pomylono się z tymi 7 latami.
Po upływie 7 lat zniżka za brak szkód zostanie usunięta.

Pozdrowienia!

Napisany przez s.marbach
dziękuję za poprawkę, panie Mądry

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata