Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak ominąć okres blokady w umowie oszczędnościowej z pomocą starej umowy?

Napisany przez DerParte
Cześć.

Mam konto oszczędnościowo-budowlane w LBS, ale z niską sumą. Jeśli chcielibyśmy znowu zbudować coś za 1-2 lata, czy mógłbym je przenieść na większy? Mądrze dobrany kredyt budowlany powinien być tańszy niż finansowanie kredytowe.

Czy możliwa jest zmiana na innego dostawcę?

W przypadku nowego założenia wielu osób musi minąć 44 miesiące, co byłoby dla mnie za długo.

Re: Jak ominąć okres blokady w umowie oszczędnościowej z pomocą starej umowy?

Napisany przez C. Andreas

Cześć.

Mam nadal u LBS Bausparvertrag, ale z niewielką sumą. Jeżeli chcemy znowu zbudować w ciągu 1-2 lat, czy mogę ten przekształcić na większy? Umiejętnie dobrane Bauspardarlehen powinny być tańsze niż finansowanie kredytowe.

Czy byłoby możliwe przejście do innego dostawcy?

Przy nowym zaciągnięciu, wielu oferuje to dopiero po 44 miesiącach, co jest dla mnie za długo.

Cześć,

w twojej sytuacji nie ma sensu zawieranie nowej umowy Bausparvertrag. Idealnie byłoby wykorzystać swój Bausparvertrag za 1-2 lata na finansowanie budowy.

Nawet masz duże przewagi na tle innych chętnych do budowy, ponieważ kasy oszczędnościowe udzielają pożyczek do 30 000 euro bez zabezpieczenia. Innymi słowy, musisz pożyczyć z banku o 30 000 euro mniej i tym samym uzyskasz lepsze oprocentowanie kredytu w banku, ponieważ otrzymasz bardziej zoptymalizowany stopień obciążenia.

Co oznacza stopień zadłużenia, możesz zobaczyć tutaj w ramach finansowania powyżej 60%:
https://www.ing-diba.de/baufinanzier...g/konditionen/

Tak na marginesie, 44 miesiące (prawdopodobnie chodzi o Bausparkasse Schwäbisch Hall) to znacznie za długo na otwartym rynku. W rzeczywistości można to zrobić już po 10 miesiącach.
Przydział Bausparvertrag-Bausparen Przydział w 10 miesiącach

Dlatego powinieneś zoptymalizować swój obecny Bausparvertrag tak, aby uzyskać możliwie jak największą kwotę 30 000 euro Bauspardarlehen. Ale ostrożnie, zawsze miej na uwadze stopę procentową i spłatę kredytu oraz dokonuj nowych zobowiązań lub zwiększeń tylko wtedy, gdy masz w rękach plan oszczędzania i spłaty, i sprawdziłeś go.

Nigdy nie zawieraj umowy Bausparvertrag opartej na takich słowach jak np. 1,9% oprocentowanie kredytu. Zawsze działaj z planem obliczeń.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata