Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: DIMAG GmbH - Elektrownia domowa OMNIVIS

Napisany przez Klaus Klorowsky
Hausowa elektrownia OMNIVIS firmy DIMAG GmbH

DIMAG - Specjalista w zakresie kapitalizacji aktywów materialnych - Hausowa elektrownia OMNIVIS

Jakiś czas temu doradca z DIMAG Deutsche Investment und Marketing Gesellschaft mbH z Paderbornu był u mnie w domu i opowiedział mi o bardzo przyjemnym sposobie pomnażania pieniędzy.
Chodzi o tzw. domową elektrownię o nazwie OMNIVIS, składającą się z kilku komponentów, która nie tylko zastępuje pełnowartościowe ogrzewanie, ale jednocześnie generuje dodatkową ilość prądu elektrycznego, który można odsprzedać, by zarobić więcej pieniędzy.
Czy ktoś już miał doświadczenia z tą firmą i domową elektrownią? Kto kupił tę elektrownię domową lub używa jej? Jakie są już doświadczenia użytkowników? Poniżej zostało mi powiedziane. Mam nadzieję, że to zrozumiałem. Składniki elektrowni to:
1 x pompa ciepła, która pobiera powietrze z otoczenia (czyli powietrze/woda), osiągając wyrównanie ciśnienia w zakresie od 17 do 70 barów, które następnie
ogrzewa wodę użytkową oraz ogrzewanie.
Podczas schładzania płyn instalacji jest kierowany przez silnik pneumatyczny, przekładnię z reduktorem oraz opatentowaną pompę Krusza
do turbiny Peltona.
Dziób wtryskuje wtedy łopatki turbiny Peltona. Turbina napędza generator, który następnie produkuje prąd, który można wprowadzić do sieci. Po pewnym czasie adaptacji generator przejmuje dodatkowo całe zasilanie
urządzenia i włącza, gdy zrobi się bardzo zimno na zewnątrz i pompa ciepła nie radzi sobie już sama, podgrzewacz wodny.
Podgrzewacz potrzebuje 5 kWh. Oznacza to mniejsze wprowadzanie prądu, ale to jest akceptowalne.
Nawet z tą wadą w okresach zimowych liczby wyglądają imponująco.
Są sprzedawane instalacje o mocy 30 kWh lub 60 kWh.
Aktualnie ceny wahają się w granicach około 85.000,-- i 105.000,-- netto.
Do tego dochodzą koszty demontażu starej instalacji (około 5.000). Kto chce dodatkowo usunąć zbiornik z pomieszczenia zbiornika
musi liczyć się z dodatkowymi około 10.000,-- €. Dodatkowo podatek VAT w wysokości 19%.
Więc oto powyższe liczby: instalacja o mocy 30 kWh około 120.000 i 145.000 za instalację o mocy 60 kWh, co oznacza bardzo dużą kwotę.
Kto więc teraz kupuje tak drogie ogrzewanie (pompy ciepła można znaleźć między 10.-15.000 € z pełnym wyposażeniem włącznie z montażem) i jaki jest właściwie
z tego korzyść?
Jako...

Napisany przez Bambule
Cześć, To samo zostało mi również zaproponowane! Brzmi idealnie. Ale okazało się, że jest wiele nieścisłości. Chciałbym nawet twierdzić, że ten produkt nie istnieje!!! Niestety, już wydałem na to głupotę 100 €!!!! Pozdrowienia Bambule

Napisany przez takepower21
Cześć razem,
dostałem również tę ofertę i zleciłem przeprowadzenie testu sieci! Wyniki były fatalne, tylko odmowy od operatorów sieci (OVAG, SÜWAG), nikt nie zna instalacji, a Diemag nie dba o żądane dokumenty operatorów sieci, brak również satysfakcjonującej odpowiedzi Diemag na pytania, więc mam wrażenie, że instalacja nigdy nie zostanie uruchomiona.

Napisany przez Bambule
Jak już zostało napisane, twierdzę, że ta instalacja to oszustwo!

Gdyby taka instalacja była rzeczywista, byłaby to rewolucja.

Pomyślcie, wyprodukować prąd za pomocą pompy ciepła powietrza o mocy maksymalnej 60 kW na godzinę i używać ciepła jako produktu ubocznego do ogrzewania domu przez 24 godziny na dobę - przez cały rok.

Dwa generatory o mocy 30 kW, co za potężne elementy.

Jak dużo mocy (KM) musiałoby zostać zastosowane do dwóch generatorów o mocy 30 kW/h? Ile paliwa musiałby spalić silnik na godzinę / na dzień / na miesiąc / na rok?

- Omnivis robi to za darmo - przepraszam, jedynie z ciepła otoczenia!!

Wniosek o podłączenie do dostawcy prądu został wysłany dwa razy. Dwa razy podano inne falowniki.

Oznacza to, że raz podano 2 falowniki, a innym razem podano od razu 6 falowników od różnych dostawców!!!

Ach tak, dlaczego z takim super urządzeniem udać się do zwykłego człowieka, zamiast od razu budować elektrownie.

Energia wiatrowa / PV / węgiel / atom, itd. stałoby się zbędne. Wkrótce w każdej chatce z bambusa w Afryce pojawiłby się prąd - fantastyczne!!

Najlepiej zapłacić gotówką i zobaczyć, co się wydarzy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata