Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Brak dostępnych środków finansowych

Napisany przez Sarah_
Dzień dobry, mam następujący problem: Mam konto P w Sparkasse. Na koncie jest prawie 150 euro. Dziś rano chciałem szybko wziąć pieniądze przed pracą, a na tym głupim bankomacie co widzę??? Że nie otrzymam pieniędzy.... Teraz spojrzałem na swoje bankowość internetową. Tam są te 150 euro, więc żadnych obciążeń, jednakże dostępne saldo wynosi 0,00. To nie może być prawda, rozumiem to, jeśli zatrzymają pieniądze na jeden dzień, gdy konto było debetowe i pojawiły się nowe środki. Jednakże miałem już dostęp do tych pieniędzy w zeszłym tygodniu.

Już prawie zwariowuję z powodu Sparkasse.

Wiecie, co to może być...? Na pewno w piątek czy coś nie płaciłem kartą ani nie przelałem. Nie ma też nic w trakcie wstępnego obciążenia.

Napisany przez 2Bolitho
W międzyczasie pracownicy banku powinni być dostępni, czy udało ci się rozwiązać problem?

Napisany przez 2Escorpio
W minusie na koncie chronionym? Jak to możliwe? Zazwyczaj banki zastrzegają sobie prawo do natychmiastowego rozwiązania umowy w przypadku przekroczenia limitu na koncie chronionym (P-konto). Banki nie są zbyt zadowolone z kont chronionych... generują one duże koszty i banki starają się pozbyć klientów mających takie konto za wszelką cenę...

Napisany przez tnt

W Minusie na koncie P? Jak to jest możliwe? Zazwyczaj banki zastrzegają sobie prawo do natychmiastowego wypowiedzenia umowy, jeśli przekroczysz stan konta na koncie P.

Banki nie są zbyt zachwycone kontami P... wymagają dużego nakładu pracy i starają się pozbyć się każdej osoby, która ma takie konto...

No cóż, są pewne niedoskonałości, z którymi można sobie radzić tylko poprzez poczucie humoru. Gdyby ustawa była bardziej spójna, logiczna i praktyczna, nie mielibyśmy potrzeby kont P.

Kwota wolna od zajęcia powinna logicznie oznaczać: Kwota, która nie może być zajęta z twojego miesięcznego dochodu. Dopiero to, co pozostaje na koniec miesiąca. Ale potrzebujesz już konta P, bo w przeciwnym razie wszystko, co nie zostało wypłacone w ciągu pierwszych 14 dni, może zostać zajęte.

Napisany przez 2Escorpio
Klienci, którzy tego potrzebują, powinni być zadowoleni, że taka opcja w ogóle istnieje. Wcześniej było to znacznie trudniejsze.

Napisany przez tnt

Klienci, którzy tego potrzebują, powinni cieszyć się, że w ogóle istnieje coś takiego. Dawniej było to znacznie trudniejsze.

Na pewno tak sądzisz. W moim przypadku ani mojemu bankowi, ani mnie nie sprawia to przyjemności, biorąc pod uwagę dodatkowe nakłady pracy po obu stronach - które chciałbym teraz zmniejszyć - ale nie mogę. W żargonie prawniczym, taki stan rzeczy nazywa się nieusuwalną przeszkodą proceduralną.

Napisany przez Shizzo
Czy udało ci się rozwiązać ten problem?
Nie dostaję od ciebie już żadnych wiadomości.

Napisany przez tnt

Czy udało ci się rozwiązać ten problem?

Jeszcze nie.

viewtopic.php?p=59858

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata