Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy istnieje maksymalna kwota kredytu dla studentów?

Napisany przez ADMCI4
Moja koleżanka niedawno powiedziała mi, że mając 26 lat ma już spore długi. Jej dochód jest dość niski, około 900 euro netto. Niemniej jednak teraz musi spłacać swoje kredyty studenckie, które wynoszą około 12 000 euro. Ponadto otrzymała również stypendium Bafög, które również jest udzielane w formie połowy w postaci pożyczki, którą trzeba spłacić. Wygląda na to, że na to jeszcze ma trochę czasu. Ale czy udzielanie studentom kredytów w takiej wysokości, kiedy nie można przewidzieć, jaka będzie sytuacja finansowa po ukończeniu studiów, nie jest nieodpowiedzialne? Czy nie istnieje już z samej istoty prawa górna granica, którą banki muszą przestrzegać?

Napisany przez Christiane1978
To wcale nie jest nietypowe, że student lub absolwent niesie takie obciążenie długami po ukończeniu studiów. W niektórych przypadkach banki już działają tutaj z pewną nieodpowiedzialnością. Jednak żaden bank nie udzieli kredytu bez wcześniejszego żądania określonych zabezpieczeń. Ponieważ większość przyszłych studentów jeszcze nie pracowała i nie może przedstawić oszczędności ani niczego podobnego, zawsze istnieje pewne ryzyko - chociaż banki zakładają, że po ukończeniu studiów absolwent znajdzie stabilne i dobrze płatne zatrudnienie.

Napisany przez Christiane1978
O tak, ze względu na limit. Chyba kiedyś przeczytałem, że może to wynosić nawet do 800 euro. Na pewno dużo zależy od potrzeb. Ponadto student musi regularnie dostarczać dowody na to, że faktycznie nadal studiuje (np. zaświadczenie o zapisaniu się na studia).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata