Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Z Postfinance do UBS.

Napisany przez Springer
Przez długi czas korzystałem z Yellowtrade. Na początku obsługa była bardzo łatwa dla nowicjuszy. Później, w miarę pogłębiania się mojej wiedzy o giełdzie, nadal pozostałem przy Postfinance, ponieważ system ten bardzo mi odpowiadał. Jednakże, z biegiem czasu zdobywając coraz więcej doświadczenia i rosnące zainteresowanie chcę stać się bardziej elastyczny, dlatego doszło do zmiany zdania. ? Dziś nadszedł ten dzień: po długich i gruntownych analizach, postanowiłem otworzyć konto maklerskie w UBS. Ogólnie byłem zadowolony z Yellowtrade, ponieważ nie płacę dodatkowych opłat za prowadzenie rachunku, a prowizje są nieco niższe. Słabym punktem był fakt, że Postfinance ma ograniczony dostęp do giełd, podczas gdy w banku jest dostępnych ponad 50, także te egzotyczne w razie potrzeby. Oczywiście samo przejście nie zwiększy mojej wydajności ?, ale po długim czasie doszedłem do wniosku, że od 2007 roku bank lepiej spełnia moje potrzeby dotyczące handlu papierami wartościowymi niż dobra stara Post.

Napisany przez Globalist
Informacje od UBS: Handel z UBS: :cry: (nigdy)

Napisany przez 2cybercrash
UBS-Tradepac to dobra decyzja, koszty wynoszą około 400 CHF rocznie, bez dodatkowych opłat za prowadzenie depozytu, chyba że przechowywane są większe środki. Jednakże pozostaję mocno przy CHF, konto w dolarach zostało usunięte ze względu na zbyt wysokie opłaty i prowizje, euro w ogóle nie były brane pod uwagę. Transakcje na SWX są świetnie realizowane, jednak kursy sprawdzam w księdze zamówień Premium na Swissquote, aby wszystko działało.

Napisany przez Springer
Globalist pisze: Informacje od UBS: Handel z UBS: :cry: (nigdy)
.................................................. ....... Nie martw się o mnie :lol:, poradzę sobie, ale być może Globalist wypowiada się z doświadczenia? Cóż, Globalist, to co jest dla Ciebie ważne i Twoje potrzeby, nie muszą być takie same jak moje :idea:

Napisany przez richard100
Przeszedłem kilka miesięcy temu z UBS do Yellowtrade. Powód: zbyt wysokie opłaty za transakcje, szczególnie za akcje amerykańskie. Brak opłat za prowadzenie rachunku. Czuję się tu dobrze. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Globalist
cybercrash pisze: UBS-Tradepac jest dobrym wyborem, koszty wynoszą około 400 CHF rocznie, bez dodatkowych opłat za prowadzenie depozytu, z wyjątkiem sytuacji, gdy przechowywane jest większe kapitał. Jednak konsekwentnie trzymam się CHF, konto w dolarach zostało usunięte z powodu zbyt wysokich prowizji i opłat, euro nawet nie brałem pod uwagę. Transakcje na SWX są wykonane tip-top, ale kursy sprawdzam w Premium-Orderbuch Swissquote, aby wszystko się zgadzało.
Cześć Cybercrash. Przy twoich 400 frankach kosztów konta w UBS, wolę bardzo dobrze się bawić. :lol: ...i płacisz dodatkowo gdzieś indziej za konto w dolarach? Czy to nie jest trochę skomplikowane?

Napisany przez 2cybercrash
To po prostu tak, że użyteczne doświadczenia/wskazówki pochodzą od bardzo niewielu użytkowniczek i użytkowników. Od Globalista dostajemy dużo skopiowanego, powtórzonego i lekceważącego. Właściwie bardzo mało konkretnego, konstruktywnego? Szkoda. Jak zatem Globalista realizuje swoje zlecenia? Przez telefon giełdowy co kilka lat? Nie musi handlować? Inwestor długoterminowy? Jeśli działa, to także dobrze!

Napisany przez Springer
cybercrash pisze: Tak właśnie jest, użyteczne doświadczenia/wskazówki pochodzą od bardzo niewielu użytkowniczek i użytkowników. Od Globalista dużo jest przekleństw, paplaniny i pogardy. Tak naprawdę bardzo mało konkretów, konstruktywności? Szkoda. Jak w ogóle Globalista realizuje swoje zlecenia? Za pomocą giełdowego telefonu co kilka lat? Przecież nie musi inwestować? Inwestor długoterminowy? Jeśli działa, to dobrze!
Mogę się pod tymi słowami podpisać. Za każdą naprawdę dobrą wskazówkę jestem bardzo wdzięczna, na przykład za Twoje doświadczenia z kontami walutowymi, dziękuję.

Napisany przez Dany1
No cóż, przynajmniej zaprosił cię na obiad... czy może chce wydać twoje pieniądze na jedzenie dla siebie??? W takim razie byłby prawdziwym pasożytem... Cześć Cybercrash. Tak więc, z twoimi 400 frankami opłat za konto w UBS, wolałbym BARDZO dobrze zjeść.

Napisany przez Globalist
Naja, tylko nie rozpraszajcie ludzie. Cybercrash bądź szczery! Zwłaszcza TY! Te 400 złotych to jednak zdecydowanie za dużo. Sprawdź oferty konkurentów na ich stronach internetowych i porównaj. Naprawdę nigdzie nie płacisz tak horrendalnej ceny. A jeśli tak, to powiedz mi gdzie.Nie dziw się, że ten Gospel ma tak duże zyski, skoro ludzie dobrowolnie wrzucają mu dodatkowe pieniądze. :lol:

Globalist pisze: Naprawdę nigdzie nie płacisz tak horrendalnej ceny. A jeśli tak, to możesz mi powiedzieć gdzie. Informacje od Cybercrash są dla mnie bardzo zrozumiałe. Kilka tygodni temu miałem konto w UBS i płaciłem 80 franków na kwartał prowizji za depozyt. Kwota 80 franków była kwotą minimalną (portfel 10 tytułów) Otwarta ku górze. :cry: Dlaczego zatem nie zmienić, skoro mogłem to mieć za darmo. Opłaty za transfer nawet sfinansowane przez Yellowtrade .wink: Pozdrowienia Rich

Napisany przez Springer
Globalist pisze: Nie ma co się dziwić, że gospel ma tak duży zasięg, skoro ludzie chętnie wrzucają mu dodatkowe pieniądze do.... :lol:
Nie założyłem tego wątku po to, aby czytać tutaj tak głupie komentarze, naprawdę, nie. Inne opinie, takie jak ta od Richa, rozumiem dobrze, ale są one odpowiednio sformułowane i poparte odpowiednimi argumentami. Z mojej strony nie będzie więcej komentarzy w tym wątku, ponieważ dla mojego gustu zaczyna się już lekko wymykać spod kontroli.

Napisany przez Globalist
richard100 pisze: Angaben od Cybercrash są dla mnie bardzo zrozumiałe. Jeszcze kilka tygodni temu miałem konto w UBS i płaciłem 80 franków za opłaty kwartalne związane z prowadzeniem depozytu. 80 franków to była minimalna kwota (PF 10 tytułów), bez limitu w górę. :cry: Dlaczego więc nie zmienić, skoro mogłem to mieć za darmo. Opłaty za przeniesienie nadal finansowane przez Yellowtrade. :wink: Pozdrowienia, Rich
Czy mogę zgadywać, Richu, dlaczego przeszedłeś z UBS do Yellowtrade? Bo było Ci za drogo? Zastanawiam się, dlaczego ktoś przechodzi z Yellowtrade do UBS, aby potem płacić 80 CHF co 3 miesiące? Czy w Yellowtrade nie da się handlować na innych giełdach, takich jak Nyse, Nasdaq, Dax? Informacje w UBS są w każdym razie darmowe.

Napisany przez ADMCI4
Pakiet banku Sythesis Bank bardzo mi się podoba *jepa* Można go przetestować online na stronie https://www.tradingfloor.com/en/tradi.../trading_floor Handluję akcjami kanadyjskimi i inwestycjami euro w Swissquote. Uważam, że banki są zbyt drogie, a prowizje uzasadniają się moim zdaniem tylko wtedy, gdy ktoś potrzebuje porady. Nie otworzyłem tego wątku po to, aby czytać tak idiotyczne komentarze, naprawdę nie. Tylko spokój. Możesz uzasadnić swoje decyzje, dlaczego wybrałeś UBS, może wtedy też zrozumiemy.

Napisany przez beta
Jestem zadowolony z UBS. Bank przejęła usługi e-banking od SBG, a już wtedy działało to niezawodnie (to były czasy Natel-C). UBS jest droga, ale oferuje wszystko, czego dusza zapragnie. Nowoczesna i bezpieczna. Podoba mi się również obsługa klienta. Bardzo pomocny, zwłaszcza dla stałych klientów. Mam konto u brokera z USA. Stała opłata 10$ za transakcję, bez żadnych dodatkowych kosztów. Mam również dwa inne konta/banki. Yellowtrade czasem zawodzi całkowicie. Ograniczona liczba miejsc handlowych to również minus. Istnieje przecież nie tylko NYSE, Nasdaq, DAX... W każdym razie: Każdy musi sam dokonać wyboru zgodnie ze swoimi potrzebami. Pozdrowienia

Napisany przez svx_biker
Dla mnie istnieje nie jedna platforma. Już z powodu kwestii związanych z tworzeniem kopii zapasowych oraz dlatego, że każda z nich ma swoje zalety i wady, prawdopodobnie będę musiał zachować co najmniej 3-4 dostawców: 1. Swissquote ze względu na niskie opłaty prowizyjne, nawet przy niewielkich wolumenach, narzędzia analityczne i pomocne narzędzia. 2. Yelloquote ze względu na opłaty za prowadzenie rachunku, prowizje i jako zapasowy. 3. Migrosbank ze względu na opłaty stałe prowizji. Niestety, niezbyt odpowiedni dla wielu rynków. Brak narzędzi analitycznych i ograniczone rodzaje zleceń (stop loss, stop limit, itp.). W podróży często nie mogłem się nawet zalogować. 4. Tradejet ze względu na niskie opłaty prowizyjne, narzędzia analityczne i interfejs bez Java. Dodatkowo, moim zdaniem, nie zaszkodzi mieć swoje Batzele ulokowane w różnych instytucjach jako dodatkowe zabezpieczenie.

Napisany przez Globalist
svx_biker pisze: Dla mnie nie ma jednej platformy. Z uwagi na kwestie związane z backupem oraz dlatego, że każda wersja ma swoje zalety i wady, będę musiał zatrzymać co najmniej 3-4 dostawców: 1. Swissquote dla.... 2. Yelloquote z powodu..... 3. Migrosbank dla........ 4. Tradejet dla.... Dodatkowe zabezpieczenie IMHO nie zaszkodzi, aby zarobione Batzeli miały różne instytucje.
Wskazówka: Wybierz jedną, tę właściwą. Wtedy nie musisz się obawiać i płacisz tylko jedną opłatę za przechowalnię. :idea:

Napisany przez svx_biker
Globalist pisze: Porada: Wybierz tę właściwą. Wtedy nie musisz się bać i płacisz tylko jedno opłatę składkową. :idea:
Ok and which one do you think is the right one? What experiences have you had so far or which banks have you already tried?

Napisany przez ADMCI4
Mam również Yellowtrade od kilku lat. Dodatkowo, od pół roku jestem w Swissquote i jestem całkowicie przekonany. Firma Mincor była powodem! Jeszcze się nie znam zbyt dobrze, ale Swissquote ma jednoznaczne zalety: +++ wsparcie telefoniczne do godziny 22:00 (do tej pory byli w stanie mi bezproblemowo pomóc) ++ lepsza strona internetowa ze wszystkimi opcjami i informacjami + szybka wymiana walut ++ dodatkowe konta walutowe (przypadkowo obsługa klienta zasugerowała mi założenie konta kanadyjskiego, abym nie musiał ciągle wymieniać walut) ++++ znacznie więcej dostępnych giełd +++ bardzo dobre do zbierania mniejszych firm na rodzimych giełdach (surowce, Kanada) + zniżki na kursy inwestycyjne (jeszcze nigdy nie korzystałem) Poczta chce rozbudować Yellowtrade w tym roku, ale oczywiście nie chciałem na to czekać. Oczywiście nie ma opłat za prowadzenie rachunku, ale jeśli istnieją interesujące akcje, które można handlować na mało obrotowej giełdzie Xetra, niekoniecznie mogę to polecić. Jeśli chodzi o szeroki wybór firm surowcowych, Yellowtrade i tak nie będzie odpowiedni.

Napisany przez David
Pozostanę w 99% przy Yellowtrade. Czuję się tam bardzo dobrze w Poczcie. Mogę powiedzieć tylko pozytywne rzeczy o tym żółtym gigancie, przez 3 lata miałem dostęp tylko raz (około 2 godziny), poza tym zawsze aktualne kursy i brak problemów. Wada: Jak już wspomniano, nie można używać wszystkich giełd. Ale ponieważ działałem tylko w Szwajcarii, to dla mnie nie ma znaczenia. svx_biker napisał(a): Dla mnie nie istnieje tylko jedna platforma. Z uwagi na kwestie związane z zapasowaniem i to, że każda opcja ma swoje zalety i wady, będę musiał zachować przynajmniej 3-4 dostawców usług: Jeszcze nigdy nie wpadłem(a) na pomysł posiadania dodatkowego banku, zwłaszcza jako backup. Ani jeden z tych 4 już nie może sobie pozwolić na duże straty. (Yellowtrade 16000 klientów) 1. Swissquote dla.... 2. Yelloquote ze względu na..... 3. Migrosbank dla..... 4. Tradejet dla.... Moim zdaniem, również dodatkowe zabezpieczenie nie zaszkodzi, jeśli ktoś zainwestuje swoje Batzeli w różnych instytucjach.

Nie chcę robić reklamy Yellowtrade, chociaż jestem z nimi i jestem zadowolony. Dzisiaj znalazłem to. Może zainteresuje to kogoś. :lol: Pozdrowienia Rich Informacje dla klientów yellowtrade Brak opłat za prowadzenie rachunku maklerskiego w e-tradingu yellowtrade: Przełącz się teraz! Jak zapewne wiesz, PostFinance nie nalicza opłat za prowadzenie rachunku maklerskiego, w przeciwieństwie do innych instytucji finansowych - zarówno na rachunku funduszy inwestycyjnych, jak i papierów wartościowych. Czy masz jeszcze papiery wartościowe (w tym fundusze) w innej instytucji finansowej? Jeśli tak, przełącz je teraz do PostFinance, a my pokryjemy koszty. Dokładne szczegóły i warunki oferty znajdziesz tutaj. https://www.yellowtrade.ch/yTrade/ihbp/ep/home.do?language=de

Napisany przez ADMCI4
Byłem wcześniej w Swissquote i miałem tam tylko kilka transakcji (10-20 razy w ciągu roku). Następnie, głównie z powodu opcji, częstszych transakcji i związanych z nimi kosztów, rozejrzałem się i natrafiłem na następujące alternatywy: - Tradejet.ch - Synthesisbank.com (jako jedyna w moim zakresie wiedzy oferuje kontrakty CFD w Szwajcarii...patrz inny wątek) Wadą Synthesisbank jest własne oprogramowanie, które działa tylko pod Windowsem. (Jest takie samo jak w przypadku Saxo-Bank, dostosowane do Synthesis). Właśnie podczas wakacji itp. przydaje się, gdy można szybko sprawdzić swoje konto na komputerze i/lub handlować za pomocą przeglądarki. Jestem w Tradejet i JESTEM bardzo zadowolony. Obsługa klienta przez telefon (tak jak w Swissquote do 22:00) jest bardzo dobra i przyjazna, prowizje są niskie, a platforma jest szybka. PS: Odradzam korzystanie z usług UBS/CS, nie traktują poważnie mniejszych klientów. Widziałem to również w YouTrade CS. Kiedy tylko rynek się zmienił, projekt został zatrzymany. Zdecydowanie zalecam przejście do Swissquote, Yellow, Tradejet lub ewentualnie Synthesis jako klienta ze Szwajcarii.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata