Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy klienci budowlani otrzymują pożyczkę tylko od KfW?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry,

w jakiś sposób zrozumiałem to tak, że kredyt KfW zawsze jest udzielany w ramach finansowania przez bank domowy lub inny bank. Bank z kolei składa wniosek o pożyczkę w KfW. Gdy odwiedza się ich stronę internetową, wydaje się jednak, że można tam również bezpośrednio ubiegać się o kredyt. Czy możliwe jest, że podczas finansowania remontu na przykład można omijać zewnętrzny bank i zwrócić się bezpośrednio do KfW? Czasami nie potrzeba więcej, niż można dostać od KfW. Dlatego dodatkowa pożyczka może być zbędna.

z poważaniem

Napisany przez Linde
Tak, o ile mi wiadomo, można bezpośrednio ubiegać się o pożyczkę lub kredyt na finansowanie budowy w kfw. Niestety, nie znam rodzajów pożyczek ani ich oprocentowania.

Napisany przez quotenschlager
Przy finansowaniu budowy możliwe jest otrzymanie dofinansowania kfw tylko przy współpracy z bankiem hipotecznym!

Napisany przez martinSpree
Taki hitowy hit;-). Przy finansowaniu budowy nie musi to być długoletni bank domowy. Kredytobiorca ma wolny wybór, przez jaką bankową instytucję ma przebiegać finansowanie budowy.

Napisany przez quotenschlager
Masz rację martinspree. Trochę poczytałem o finansowaniu budowy i wsparciu KFW i muszę przyznać Ci rację. Przy finansowaniu budowy rzeczywiście nie musi być obecny od lat bank domowy. Nie wiem, kto mi wbił ten pomysł do głowy.

Napisany przez Linde
martininspee ma absolutną rację. Finansowanie budowy można zdecydowanie przeprowadzić bez udziału banku hipotecznego. Przecież to byłoby zbyt proste dla wszystkich banków...
Obecnie zaleca się uzyskanie indywidualnych propozycji finansowania, aby mieć możliwość ich porównania.

L.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata