Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt + karta kredytowa z Francji.

Napisany przez angerfist
Cześć Kochani Użytkownicy,

wziąłem kredyt we Francji. Teraz otrzymałem tam tzw. konto kredytowe z kartą kredytową, która teraz zostanie mi dostarczona. Moje pytanie brzmi: czy mogę używać tą kartą kredytową do płacenia wszędzie w Niemczech czy przelać sobie pieniądze z karty kredytowej na moje niemieckie konto bankowe? Bank we Francji nosi nazwę BNP Paribas. Czy ktoś może już kiedyś to zrobił?

Ben

Napisany przez Arbitrage
Oczywiście możesz płacić kartą kredytową we Francji w Niemczech. Nie tylko w Niemczech, ale na całym świecie, jednym z głównych korzyści posiadania karty kredytowej.

Jeśli konto karty kredytowej Twojego banku może być używane jak rachunek bieżący i pozwala na przelewy, to oczywiście możliwe jest również dokonywanie przelewów na niemieckie konta.

Francja jest członkiem strefy euro, a więc posiada tę samą walutę co Niemcy, pod kontrolą tego samego banku centralnego. Z perspektywy polityki pieniężnej jest to ten sam wspólny rynek. Politycznie również jest pożądane, aby jakiekolwiek bariery z przeszłości były minimalizowane tak bardzo, jak to możliwe, aby dla ludzi w strefie euro transakcje międzynarodowe nie różniły się od krajowych przelewów (-> Przelew SEPA).

Więcej informacji tutaj:

Przelew SEPA

Napisany przez Ferhat1181
JAK MOGĘ ZDOBYĆ TAKI kredyt?
pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio

JAK MOGĘ UZYSKAĆ TAKI kredyt?
pozdrowienia

Dochody we Francji
lub nieruchomości lub inne zabezpieczenia we Francji jako gwarancja dla banku.... W alternatywie wystarczy poręczyciel mający miejsce zamieszkania i dochody we Francji.

Ale bez powiązań z Francją nie będzie łatwo tego uzyskać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata