Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Jakie opłaty obowiązują przy zakupie przez brokera internetowego?

Napisany przez ADMCI4
Jak słyszałem, mogę kupić akcje zarówno przez mojego banku, jak i przez inne banki, a także przez internetowy broker. Oferuje to wiele możliwości i z pewnością wiąże się z różnymi kosztami. Wyobrażam sobie, że w moim banku nie musiałbym płacić nic za takie zlecenie, podczas gdy może być trochę drożej w obcych bankach. Czy podczas zakupu przez internet obowiązują jakiekolwiek opłaty? Wiele transakcji, które są tam zawierane, wiąże się z niższymi kosztami, aby uczynić je bardziej atrakcyjnymi dla kupującego. Czy możecie mi podać orientacyjne informacje na temat kosztów związanych z internetowymi brokerami?

Napisany przez eichi
Zazwyczaj banki tradycyjne są droższe niż banki internetowe lub czyste brokery online. Aby uzyskać pojęcie o kosztach, zerknij na kalkulator opłat za transakcje na stronie. Mogę również polecić tę stronę ogólnie, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o brokerach. W przeciwnym razie: zastanów się, ile razy chcesz kupować/sprzedawać akcje. Na jakich giełdach chcesz handlować (tylko w Niemczech? W USA? Azja?) i oblicz koszty zamówienia, aby znaleźć odpowiedniego brokera dla siebie (przeczytanie recenzji na temat użyteczności internetowej również pomaga). W ten sposób znalazłem swojego pierwszego brokera. Czy pozostanę tam, okaże się.

Napisany przez Adam
Stronę kalkulatora zleceń mogę naprawdę polecić każdemu, kto szuka porównania brokerów! Tutaj można nie tylko obliczyć koszty zlecenia dla każdego papieru wartościowego, ale dodatkowo porównać ze sobą opłaty giełdowe. Naprawdę świetny kalkulator! Więcej na https://www.orderrechner.de

Napisany przez eichi

Stronę kalkulatora zamówień mogę naprawdę polecić każdemu, kto szuka porównania brokerów!
Tam można nie tylko obliczyć koszty zamówień dla każdego papieru wartościowego, ale dodatkowo można porównać ze sobą opłaty giełdowe. Naprawdę świetny kalkulator!

Więcej na https://www.orderrechner.de

Tak, faktycznie nie jest zły.

Napisany przez DayTrading
Dziękuję, wydaje mi się, że porównanie jest niekompletne i moim zdaniem zawiera zbyt wiele informacji dotyczących czystego porównania kosztów. W tym porównaniu brakuje m.in. dostawców takich jak CapTrader i LYNX Broker. Obydwa oferują bardzo dobre warunki na rynku niemieckim.

Wznoszę toast za budowę linków!

Napisany przez dividenden-olaf

Dziękuję, wydaje mi się, że porównanie jest niekompletne i moim zdaniem zawiera zbyt wiele informacji dotyczących tylko kosztów. W porównaniu brakuje mi na przykład dostawców usług takich jak CapTrader i LYNX Broker. Obydwaj oferują bardzo atrakcyjne warunki na niemieckim rynku.

Wznoszę toasty za budowanie linków!

Tak, LYNX jest naprawdę tani i umożliwia skuteczne inwestowanie na zagranicznych giełdach. Słyszałem wiele pozytywnych opinii na ten temat. Sam korzystam z Ing-Diba i jestem zadowolony. LYNX jest mimo wszystko tańszy, ale jestem zbyt leniwy, by przełączać się.

Napisany przez ullfertel
Dziękuję za linki do kalkulatorów prowizji.

Naprawdę interesujące jest to zobaczyć, szczególnie gdy porównuje się to z ofertami, którymi niektóre brokery internetowe reklamują się jako tanie.

Napisany przez DayTrading

Dziękuję za linki do kalkulatorów opłat za zamówienia.

Bardzo interesujące jest to zobaczyć. Zwłaszcza gdy porównuje się to z pozornie korzystnymi ofertami, którymi niektórzy brokerzy internetowi się chwalą.

Co tam możesz zobaczyć? Wydaje mi się, że niewiele, czemu miałoby mnie interesować koszty zamówienia, jeśli nie mogę bezpiecznie i szybko handlować swoimi papierami wartościowymi. Typowe niemieckie podejście, ważne, że tanio, a na jakość i bezpieczeństwo można pomykać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata