Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Rozwiązanie BSV

Napisany przez matti85
Tak, niestety muszę was zadręczać kolejnymi pytaniami.
Mam oszczędnościowo-kredytowy kontrakt budowlany (BSV) w BHW Tarif FX 2 na kwotę 50 000€.
Obecnie mam 25 000€ oszczędności. Ponieważ potrzebuję tych pieniędzy w ciągu najbliższych tygodni, a wypowiedzenie umowy zajęłoby 6 miesięcy, chciałbym się zapytać, czy istnieje możliwość skorzystania z korzystnej opcji wypłaty moich pieniędzy?
Przydział również nie jest możliwy (III kwartał 2016 roku). Chciałbym właściwie zachować BSV na przyszłość jako zabezpieczenie przed niespłaconym długiem w ciągu 15-20 lat i regularnie wpłacać 150€ miesięcznie.

Napisany przez matti85
Zgodnie z informacjami od BHW, nie jest możliwe podzielenie kwoty, a jedynie jej wypowiedzenie i oczekiwanie przez 6 miesięcy, w przeciwnym razie będzie pobrane 3% kwoty (750€).

Napisany przez NaTwoim13
Wówczas udziel rabatu z następującym finansowaniem pośrednim salda!

Co chcesz zrobić z pozostałą umową? Oszczędzaj i ponownie nie masz opcji przydziału? Ten taryfa już nie jest aktualny, brak opcji przydziału to jeszcze większy absurd!

Napisany przez matti85
Zniżka? Jak to zrozumieć?

Według BHW nie mogę obniżyć umowy do kwoty oszczędności budowlanych w wysokości 25 000 €, ponieważ w tym taryfie minimalna suma rachunku oszczędnościowo-budowlanego wynosi 50 000 €.

Niekoniecznie chcę go zachować.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy jesteś pewien, że wypowiedzenie oszczędności w ramach budżetu mieszkaniowego trwa 6 miesięcy?
Ja znam to tak, że można na przykład natychmiast złożyć wypowiedzenie. W takim przypadku jednak stosowany jest potrącenie za wypowiedzenie, na przykład 1% z salda. A jeśli poczekasz 6 miesięcy, otrzymasz wypłatę salda bez potrącenia za wypowiedzenie.
Czy masz to na piśmie od BHW, że musisz poczekać 6 miesięcy?

Napisany przez uwehaensch

Czy jesteś pewien, że wypowiedzenie oszczędności budowlanych trwa 6 miesięcy?
Ja wiem, że na przykład możesz wypowiedzieć od razu. Wtedy jednak pobierana jest opłata za wypowiedzenie, na przykład 1% od salda. A jeśli poczekasz 6 miesięcy, otrzymasz wypłatę salda bez opłaty za wypowiedzenie.
?

On jednak pisze, że w przypadku natychmiastowej wypłaty pobierane jest 3%.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Ojej, przepraszam, przeoczyłem wpis w drugim akapicie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata