Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wycofanie kredytu w SKG Bank - odpowiedź otrzymana

Napisany przez xiero
Hej,

również należę do osób, które chcą skorzystać z obecnej sytuacji związanej ze stopami procentowymi w celu refinansowania. Czy jestem zły? Pan na Wzgórzach Odpowie na to pytanie kiedy indziej.

W listopadzie 2009 roku zaciągnąłem pożyczkę w SKG.

Instrukcje dotyczące odstąpienia od umowy:

Możesz odwołać swoje oświadczenie w terminie dwóch tygodni bez podawania przyczyny w formie pisemnej (np. list, faks, e-mail). Termin rozpoczyna się po otrzymaniu tego oświadczenia w formie pisemnej, ale nie wcześniej niż po dostarczeniu kopii umowy, twojego pisemnego wniosku lub wyciągu z umowy lub wniosku oraz nie przed podpisaniem umowy oraz nie przed spełnieniem naszych obowiązków informacyjnych zgodnie z §... . Wysłanie odstąpienia w terminie jest wystarczające do zachowania terminu odstąpienia.

Organizacja konsumencka w Hamburgu przeanalizowała sprawę i uważa, że odstąpienie nie spełnia wymagań. Ponadto odnosi wrażenie, że instrukcje są mylące dla konsumenta, który nie jest w stanie precyzyjnie określić początku terminu.

Składam więc sprzeciw i podaję termin.

Dzisiaj, w ostatnim dniu, otrzymałem pismo od SKG. Trzy strony z pełnymi orzeczeniami dotyczącymi sprzeciwów w zakresie ubezpieczeń. Wszystko jest zgodne. A ja rzekomo utraciłem prawo do sprzeciwu.

- Sąd Okręgowy w Koblencji 19.12.2013 nr AZ 3 0 545/12
- Sąd Apelacyjny w Karlsruhe 19.02.2013 nr 12 U 151/12
- Sąd Okręgowy w Wiesbaden 29.08.2013 nr 90 114/13
- Sąd Apelacyjny w Monachium 27U 920/13
- Hanzeatycki Sąd Apelacyjny 13 U 157/12

Więc teraz moje ubezpieczenie od kosztów procesu nie pomaga, ponieważ jest to nowa budowa. Czy ktoś może mi dać wskazówkę? Czy ktoś ma doświadczenia w przypadku SKG? Wygląda na to, że chcą mnie zignorować... i teraz?

Dzięki.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Bez dokładnej korespondencji nikt tutaj nie będzie w stanie pomóc.
Potrzebujesz adwokata, który bezpłatnie zbada tę sprawę.
Jeśli pochodzisz z regionu o kodzie pocztowym 7xxxx, mogę polecić Ci jednego.

Napisany przez xiero
cześć. jestem z Hamburga.

Napisany przez immerfernweh
Cześć xiero,
na tej stronie magazyn Test opublikował listę opinii oraz listę prawników. Może to pomoże? Bankkaufmann ma rację - bez dokładnych tekstów trudno wyrobić sobie opinię. Mogę sobie wyobrazić, że organizacja konsumencka sądzi, że choć można rozpoznać, kiedy termin się nie zaczyna, to jednak nie można ustalić, kiedy dokładnie zaczyna.
https://www.test.de/Immobilienkredit...aus-4718800-0/

Napisany przez 3eugh
Choć może być już trochę za późno, ale może jednak ktoś jeszcze natknie się na ten wątek:
Niezgodne z prawem pouczenie o odstąpieniu od umowy?
Doświadczenia z odstąpieniem od umowy
Wzór pozwu dotyczącego odstąpienia od umowy
Procedura zwrotu środków związana z odstąpieniem od umowy

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Xiero,

Niech sprawdzi to dobry i doświadczony prawnik, a następnie - jeśli nie masz ochrony prawnej - rozważ skorzystanie z finansowania kosztów procesu, lub uwzględnienie tego poprzez prawnika, jeśli konieczne będzie wszczęcie procesu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata