Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Szukam zdesperowanie dobrej banku.

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

Desperacko szukam dobrej banku. Co oznacza dobre nie jestem w stanie ocenić - jedyne, co wiem, to że nie jestem zadowolony z HypoVereinsbank i Postbank. W tej chwili skłaniam się ku bankowi DKB - ale nie wiem, jakie są zalety i wady tej banku? Czy ktoś mógłby mnie oświecić?

Chcę dodatkowo otworzyć konto oszczędnościowe w tej banku. Wydaje mi się, że DKB oferuje dobre warunki... czy się nie mylę?

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź - dziękuję!

Napisany przez ProperSoul
Cześć Mati,
Jestem teraz w DKB od ponad roku i mam konto DKB Cash. Używam go normalnie i jestem w pełni zadowolony.

Korzystam z karty VISA, mogę bez opłat wypłacać gotówkę z dowolnego bankomatu z logo VISA; Oprocentowanie debetu wynosi tylko 7,9%, co jest bardzo niskie w porównaniu z innymi bankami i kasami oszczędnościowymi.
Jak już pewnie wiesz, na koncie Visa otrzymujesz 2,05% oprocentowania rocznie, a od 15.04. jeszcze 1,65% rocznie oraz 0,5% oprocentowania rocznie na koncie bieżącym.

Nie musisz zakładać dodatkowego konta oszczędnościowego, ponieważ konto Visa spełnia te same funkcje.

Wszystko to możesz przeczytać jeszcze raz TUTAJ lub bezpośrednio na dkb.de.

Jak już wspomniałem, nie mam żadnych negatywnych doświadczeń.
Do wypłacania gotówki używam karty Visa, a do płacenia bezgotówkowego w sklepach kart EC.

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc.

Pozdrawiam
PS

Napisany przez Doso
Mogę tylko pozytywnie się wypowiedzieć na temat Ing-Diba. Warunki są nieco gorsze niż w przypadku DKB, ale za to oferowany jest nieco lepszy serwis, na przykład kompleksowe bankowość telefoniczna.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za odpowiedzi,

a co z VISA - to przecież karta kredytowa... zawsze mam takie złe przeczucie nosząc przy sobie kartę kredytową, bo jeśli ją zgubię, to każdy może wypłacać pieniądze bez ograniczeń - czy źle to rozumiem?

Dzięki za link - teraz dokładniej to przeczytam...

Napisany przez IQ Hausbau GmbH
Ostatnio wiele dobrego słyszałem o Spardabank. Wkrótce sam się tam zainteresuję. Obecnie Deutsche Bank, też dobra, ale nie tania. Pewnie wiesz, że Deutsche Bank dobrze poradziła sobie z kryzysem bankowym.

Napisany przez WisteriaPearl
Cześć, naprawdę, DKB jest bardzo dobra i elastyczna, zwłaszcza jeśli chodzi o obsługę. Ja również miałem bardzo wszechstronną pomoc doradczą. Być może konto DKB Cash byłoby odpowiednie dla Ciebie. Pozdrawiam

Napisany przez dorian
Monachijski bank jest najgorszym bankiem, jaki kiedykolwiek widziałem.
Karty EC prawie w ogóle nie działają.
Dodatkowo musisz płacić 30 euro za każdą bzdurę.
Musiałem również zapłacić rachunek trzy razy z powodu błędu banku.
Możesz robić zakupy nawet jeśli nie masz pieniędzy na karcie EC.
Ostatnim poważnym problemem jest to, że nie ma innych oddziałów poza Monachium.

Napisany przez Harry677
Uważam, że DKB jest również najlepsza. Obecnie mają następującą ofertę:

- 0,- Opłata za prowadzenie konta
- 0,- DKB-VISA-Card i karta debetowa
- Płacenie i bezpieczne wypłacanie pieniędzy na całym świecie za pomocą DKB-VISA-Card przy użyciu PIN-u, podpisu lub bezskontaktowo, bez dodatkowych opłat
- 0,7% w skali rocznej odsetki od salda do 300 000 euro na karcie DKB-VISA,
po przekroczeniu tej kwoty 0,3% w skali rocznej, saldo dostępne codziennie, oprocentowanie zmienne
- 0,1% w skali rocznej odsetki za saldo na koncie bieżącym, oprocentowanie zmienne
- 7,5% w skali rocznej odsetki od debetu, natychmiastowy debet do 1 000 euro, rozliczenie co kwartał, oprocentowanie zmienne
- 0,- Online zmiana konta z darmowym powiadomieniem partnerów kontraktu
- do 17% Cashback i ponad 100 nagród w klubie DKB

Napisany przez Macca
Jestem również klientem Ing-Diba i jestem całkowicie zadowolony. Trochę lepsze warunki w DKB zostały już wspomniane.

Napisany przez DrefsD
Kocham banki spółdzielcze. Mam konto tam od wielu lat i jestem bardzo zadowolony. Mogę polecić tylko Volksbank

Napisany przez viktor
Mój znajomy nie chce mieć już nic do czynienia z Volksbank. Przechwycili po prostu pieniądze jego matki, a następnie długo ją zniechęcali różnymi wymówkami i groźbami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata