Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Większe wpływy pieniężne na rachunek bieżący WHEN giełda).

Napisany przez Angelo2412
Cześć
Mam pytanie. Handluję na giełdzie od jakiegoś czasu bardzo skutecznie, mam 15 lat i handluję przez moją ciocię. Chciałbym zapytać, czy mogę przelać zyski na moje konto bieżące, gdy będą to regularne, większe kwoty w sześciocyfrowym zakresie, a następnie poddać je opodatkowaniu przez moją ciotkę pod koniec roku? Czy może to spowodować jakiekolwiek problemy? Z poważaniem Angelo

Napisany przez Daukind
Żaden problem. Każdy bank wypłaci szóstkową sumę dolarów zimbabwejskich nawet piętnastolatkowi.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

krótko i zwięźle, nie.

Pieniądze należą do twojej cioci i nie mogą być zaksięgowane na twoim koncie bieżącym, ponieważ nie są przeznaczone dla osób trzecich. W przypadku niewielkich kwot może się to nie rzucać w oczy, ale mówisz o dużych sumach.

Pieniądze muszą zostać wpłacone na konto twojej cioci (może ona otworzyć dodatkowe konto oszczędnościowe) i opodatkowane przez nią.

Pozdrawiam

Napisany przez Angelo2412
Cześć
Myślę, że źle to zrozumiałeś, pieniądze należą już do mnie, tylko są przekazywane na konto mojej cioci, ona sama nie ma z nimi nic wspólnego. Pracownik banku powiedział, że powinno się udać. Jakie będą więc następne konsekwencje?
Z pozdrowieniami

Napisany przez 2Escorpio

Cześć
Wydaje mi się, że źle to zrozumiałeś, pieniądze są już moje, tylko są zapisane na nazwisko mojej cioci, ona sama nie ma z nimi nic wspólnego. Pracownik banku powiedział, że powinno to zadziałać. Jakie będą w rezultacie konsekwencje?
Z poważaniem

Nie, z prawnego punktu widzenia pieniądze należą do twojej cioci... Twoja ciocia oficjalnie zarobiła je na giełdzie pod swoim nazwiskiem. Rozumiem, że działałeś w imieniu swojej cioci... Prawnie jednak, należały one do twojej cioci.

konto zostanie zablokowane, a bank zażąda potwierdzenia, skąd pochodzą pieniądze. Po udowodnieniu, że pieniądze należą (prawnie) do twojej cioci, bank je zwróci i prawdopodobnie zamknie twoje konto. Nie będziesz w stanie udowodnić, że pieniądze należą do ciebie, ponieważ działałeś w imieniu swojej cioci.

Twoja ciocia musi wypłacić pieniądze na swoje konto, opodatkować je, a następnie może ci podarować i przelać na twoje konto. Jednak istnieją pewne zasady/prawne przepisy dotyczące darowizny, a po przekroczeniu pewnej kwoty będziesz musiał(ją) (twoi rodzice) opodatkować.

Dodatkowo, istotne jest, czy w ogóle masz prawo dysponować tak wysoką kwotą, ostatecznie to twoi rodzice mają ostatnie słowo.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Prawnie pieniądze należą do twojej cioci i nie masz w tym żadnego udziału. Twoja ciotka mogłaby z dnia na dzień podarować pieniądze potrzebującym krajom. Przelew majątku, środków jest z perspektywy cioci możliwy na twoje konto osobiste. Jednakże, jeśli kwoty sięgają kilkuset tysięcy, bank może poprosić o zaangażowanie twoich rodziców przy większych transakcjach. Jeśli to prawda, gratulacje. Niewiele 15-latków potrafi to osiągnąć! Co zrobiłeś? Opcje? Kontrakty CFD?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata