Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy można otrzymać kartę kredytową pomimo wpisów w bazie SCHUFA?

Napisany przez ADMCI4
Cześć.

Niestety, moja sytuacja finansowa nie zawsze przebiegała gładko i dlatego na moim koncie osobistym zdarzało się często, że wpłaty były odsyłane lub dostawałem upomnienia.
Nigdy nie jestem pewien, co dokładnie trafia do Schufy. Teraz jednak chciałbym złożyć wniosek o kartę kredytową ze względu na nadchodzące wakacje latem.
Czy jest możliwe, że mi ją odmówią ze względu na zbyt wiele negatywnych znaczników związanych z moim kontem osobistym w Schufie?
Czy karta kredytowa nie ma nic wspólnego z zobowiązaniami wynikającymi z konta osobistego?

Pozdrawiam, Filibuster

Napisany przez 6Bankkaufmann
Co dokładnie jest zawarte w Państwa raporcie Schufa?

Napisany przez Daukind
Z jego wpisu jasno wynika, że tego nie wie.

Zwroty i upomnienia (nie mylić z nakazami zapłaty) nie są rejestrowane w Schufa.

Napisany przez 2Escorpio

Zwroty i przypomnienia (nie mylić z nakazami zapłaty) nie trafiają do Schufa.

To prawda... Ale istnieje jednak duże prawdopodobieństwo, że bank domowy nie wyda mu karty kredytowej w tych okolicznościach.

Napisany przez Rainmanxy
Gdy ktoś jest w Schufie, osobiście nie znam nikogo, kto otrzymałby kredyt od swojego banku, być może byłoby to możliwe online. Nigdy nie próbowałem online.

Napisany przez Kass Finanz
Najlepszym sposobem byłoby zamówienie bezpłatnego raportu samooceny w Schufa. Wszystkie zgromadzone informacje będą tam zawarte.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy Filibuster - autor wątku na forum - nadal czyta?
Byłoby interesujące dowiedzieć się, co dokładnie jest zawarte w raporcie firmy Schufa na temat autora wątku.

Napisany przez Suxxess
Przedpłacona karta kredytowa i gotowe. Gdzie jest problem?
www.kalixa.com

Jednakże trwa to około 3 tygodni, zanim karta dotrze, czy możesz poczekać do tego czasu?
Jeśli chcesz, mogę Cię zareklamować, co przyniesie nam obu po 5 €. Wyślij mi PM z Twoim imieniem i adresem e-mail.
Wtedy prześlę Ci e-mail dotyczący promocji klient polecający klienta z Kalixa.

Doładowanie poprzez przelew trwa około 4 dni i jest bezpłatne.
Doładowanie natychmiastowe poprzez Sofortüberweisung jest możliwe od razu i niesie ze sobą opłatę w wysokości 1%.
Karta jest bezpłatna, chyba że nie używasz jej przez 6 miesięcy, wówczas kosztuje ona miesięcznie 1 € opłaty.
(Dwa tygodnie wcześniej otrzymasz ostrzeżenie, zanim to nastąpi, w takim przypadku wystarczy krótko jej użyć, a będziesz mieć znowu 6 miesięcy spokoju)

Napisany przez tiemann
Niektórzy dostawcy kart kredytowych rezygnują z sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej. Zazwyczaj są to karty kredytowe prepaid, które muszą zostać wcześniej doładowane. Tutaj w porównaniu znajdziesz kilka kart kredytowych bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej. Naprawdę uciążliwa jest ta sprawa z Biurem Informacji Kredytowej, miałam z nią już problemy.

Napisany przez ottomaier
Cześć Filibusterze,

wielu konsumentów ma poczucie winy, gdy chodzi o ich zdolność kredytową na podstawie indywidualnej informacji ze Schufy. Ale przypuszczenia takie jak: nie zawsze płaciłem rachunki na czas lub dostałem już kilka upomnień nie przynoszą jasności co do rzeczywistej wartości punktacji. Najlepiej, gdy zażądasz bezpłatnej informacji o sobie w Schufie. Wtedy zapanuje jasność. Podczas googlowania znalazłem pomocne wideo, w którym dokładnie wyjaśnia się, jak możesz bezpłatnie zażądać takiej informacji od Schufy. https://www.kredit-markt.eu/content/s...unft-kostenlos

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata