- śr gru 27, 2006 9:45 am
Dla tych, którzy wstają późno i wyspani, zawsze są kilka interesujących wyborów. Petroplus, jeśli cena ropy ponownie wzrośnie do 100$/baryłka. Niskie ceny ropy są rzekomo spowodowane łagodnymi temperaturami w USA, ale tak naprawdę to nie do końca prawda. Od tygodni temperatura utrzymuje się na poziomie 0°C w nizinach. Synthes-Stratec mimo korzystnej pozycji startowej nie zaczyna dobrze wkręcać się w ruchy kursowe. Zakup albo nawet lepiej kupienie. Straumann może w ślad za Noblem podążać, przy oporze na poziomie 320. Konsumenci zainteresowani obroną mogą postawić na zupy Hügli, oczekując lepszego roku 2007 po słabym 2006. Kurs znacznie niedoszacowany. Zagrałem jeszcze na Zehnderze (grzejniki) ze względu na nadal uczciwą wycenę. Alternatywa dla Arbonii. Quadrant mi wymknął, chętnie bym znowu go zdobył. SIA abrasives, właśnie lekko odjechało bez mnie. Feintool, także nieprzewidywalnie odjechało. Comet, ta sama partia. Nadal na celowniku Panalpina i Kühne & Nagel. Dość zapomniane: jeśli ktoś nie chce się zrazić przez nudnych, ciężkich graczy indeksowych, kupuje z przynajmniej dwoma ferami Novartis.