Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie przez Svenska Handelsbank.

Napisany przez vic76
Cześć wszystkim,

Czy ktoś ma doświadczenie z możliwościami finansowania Svenska Handelsbank?

Dzięki,
Victor

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

to jest bank Ikea.

Do tej pory nie słyszałem nic złego o finansowaniu stamtąd. Jednakże dodatkowe opłaty, takie jak np. obciążenie za cofnięcie przelewu, zawieszenie raty/przeniesienie, itp. są rzekomo bardzo wysokie.

Napisany przez BenniG
Miałem do niedawna kartę zakupową Ikano. To praktycznie taka karta kredytowa z funkcją doładowania. Dzięki niej oszczędzałem 2% przy tankowaniu. Jeśli byłem (przez przypadek) na minusie, musiałem zapłacić wysokie odsetki. Teraz ją zlikwidowałem ze względu na Schufę.

Ponieważ wypłacili mi moje saldo przed zablokowaniem karty, na końcu znów naliczono 5 centów odsetek (1 lub 2 dni po tankowaniu). Zostały one pokryte przez bank bez wcześniejszej konsultacji.

Napisany przez 2Escorpio

Miałem do ostatniej chwili kartę zakupową Ikano. To praktycznie karta kredytowa z funkcją doładowywania.

Mogłeś również ustawić limit kredytowy i w jego ramach nie płacić odsetek przy regularnych płatnościach.

Napisany przez BenniG

Mógłbyś też ustawić limit kredytowy i w jego ramach nie płaciłbyś odsetek przy regularnych płatnościach.

Jesteś pewien? Bez odsetek???
Stopa procentowa
Roczna stopa oprocentowania 14,95% /
Roczna stopa procentowa: 14,01% (zmienna)

Napisany przez 2Escorpio

Bist du sicher? Keine Zinsen???
Zinssatz
Effektiver Jahreszins 14,95% /
Nominaler Jahreszins: 14,01% (zmienny)

Tak, odsetki naliczane są tylko w przypadku spłaty częściowej lub przekroczenia udzielonego limitu dostępności.
Jeśli spłacisz konto w pełni pierwszego dnia miesiąca, nie powstaną żadne odsetki... Tak jak w przypadku zwykłej karty kredytowej.

Ale w sumie ta karta nie jest nikomu potrzebna. Efektywnie jest to po prostu karta kredytowa z bardzo niewieloma partnerami akceptującymi.

Jeśli rabat na paliwo jest dla Ciebie istotny, mogę polecić https://www.santander.de/de/privatkun...1plus_card.asp.
Otrzymasz tam tylko 1% rabatu na paliwo (maksymalnie 400 euro miesięcznie)... Ale jest darmowa, pełnoprawna karta kredytowa (Visa) i możesz wypłacać pieniądze na całym świecie bez dodatkowych opłat.

Możliwy limit dostępności
150 euro - 10.000 euro, zależnie od zdolności kredytowej

Zinssatz
Effektiver Jahreszins 14,95% /
Nominaler Jahreszins: 14,01% (zmienny)

Termin obciążenia
Termin obciążenia dla karty zakupowej Ikano zawsze przypada na 1. dzień następnego miesiąca. Jeśli 1. dzień miesiąca przypada na weekend lub święto, rata zostanie pobrana w następny dzień roboczy.

Zwrot środków
Minimalna rata 3% salda (min. 5 euro)
lub dowolna inna kwota

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata