Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytanie o refinansowanie.

Napisany przez x9071
Cześć Ludzie,
w zeszłym roku wziąłem kredyt, wszystkie liczby, które używam poniżej, są zaokrąglone.

Kwota kredytu netto: około 33 500 euro
Koszty kredytu: około 8000 euro
Oprocentowanie około 8,9%
Okres kredytowania 60 miesięcy
1. Rata 1.11.2014
Schufa, najlepsza ocena, brak innych kredytów itp.

Teraz zapłaciłem 13 miesięcy (około 9000 euro) i uważam, że odsetki są po prostu zbyt wysokie. Czy warto zrefinansować czy też koszty związane z nowym kredytem będą zbyt wysokie?

dziękujemy za pomoc

Napisany przez 6Bankkaufmann
Oczywiście opłaca się refinansowanie, jeśli uda Ci się zejść z 8,9%.

Napisany przez x9071
To oznacza więc, pójście do innego banku i zapytanie o warunki, albo jaka inna procedura jest zalecana. Zawsze zachowuję dystans wobec banków. Naprawdę chcę tylko spłacić ten kredyt i nigdy więcej nie być zależnym od czegoś takiego. Jeśli można dodatkowo zaoszczędzić na kosztach, byłoby to oczywiście dobre. Czyli bank nie żąda całkowicie obliczonych odsetek w wysokości 8,9%? (zastanawiam się tak czy inaczej, dlaczego w 2014 r. były one tak niesamowicie wysokie!!!!)

Napisany przez Daukind
Były/wciąż są tak wysokie, ponieważ na pewno nie mają Państwo najlepszej oceny w Schufa.

Tak mi się wydaje. Chociaż autor wątku pisze, że ma jak najlepszą ocenę w Schufa.

Napisany przez x9071
Ale tak właśnie jest. Nawet mam pewne dochody (jako urzędnik na całe życie i jestem klientem tego banku od 2006 roku). Żadne inne kredyty, moje przekroczenie stanu konta ma tylko niewielki limit (często oferowano mi zwiększenie go, zawsze odmawiałem)... no cóż, typowe oszustwo ze strony Santandera. Karta kredytowa z limitem w wysokości 250€ również nie jest obciążona.

Napisany przez Daukind
Biuro informacji gospodarczej nie ma dostępu do informacji o dochodach. Jaki jest zatem wynik bazowy?

Edycja: Co to w ogóle jest karta kredytowa z limitem 250 euro? Przecież nawet samochodu nie można wynająć za tę kwotę...

Napisany przez x9071
Mam logowanie do mojego Biura Informacji Gospodarczej i wynosiło ono i nadal wynosi 97,cośtam %.
Karta kredytowa 250 € została wydana z myślą o jej używaniu w internecie. W razie kradzieży danych szkody są wówczas bardzo ograniczone.

Napisany przez Daukind
97,x jest normalne - nie jest to najlepszy wynik.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Cześć,

Jeśli posiadasz własność, możesz uzyskać od DiBa 3,33% oprocentowania rocznego...

Napisany przez x9071
Cytat Daukind
97,x jest normalne - nie jest najlepszym wynikiem.

Nieprawda! Informowałem się, ponieważ zakładałem, że można osiągnąć 100%. Jednakże nie jest to możliwe! 97,blabla jest najlepszym wynikiem. Wysokość dochodu itp. nie zmniejsza już ryzyka, ale wyłącznie maksymalną wysokość kredytu.

Napisany przez peer
Mimo to 97-98% to zupełnie normalne średnie wartości. Poniżej tych wartości zaczynają się przeciętne lub słabe wyniki.

Napisany przez peer
To, czego w ogóle nie rozumiem: Dlaczego w 2014 roku wziąłeś kredyt o tak horrendalnych oprocentowaniu? Już w 2014 roku stopy procentowe były znacznie niższe. Dlaczego podpisałeś umowę kredytową na takich warunkach? Po krótkim sprawdzeniu w kalkulatorach porównujących oprocentowanie powinno było być jasne, że to czysty przekręt.

97% jest ok, 98% jest ok. 100% nikt nie osiągnął, być może 99,98%. Wszystko poniżej 95% ma już coś z charakterystycznego Gschmäckle ze Szwabii...

Napisany przez Daukind

Źle! Zapytałem, ponieważ zakładałem, że można osiągnąć 100%. Niestety nie jest to możliwe! 97,blabla to najlepszy wynik. Wysokość dochodu itp. nie obniżają już ryzyka, a jedynie maksymalną kwotę kredytu.

Proponuję więc, abyś się dokładnie zainformował. 99,x to naprawdę żadna rzadkość

Napisany przez x9071
Być może było to 98, xx rok temu, jak wspomniałem, rozmawiałem z Biurem Informacji Gospodarczej. Dlaczego nie powinienem uważać tej informacji za wiarygodną?

Jednak moje obecne zmartwienie nadal mi umyka. Teraz właśnie zauważyłem i poprosiłem o pomoc w mojej obecnej sytuacji na tym forum. Dlaczego tamto wtedy itd. nie pomaga mi.

Napisany przez Daukind
W przypadku kredytów nie ma już opłat manipulacyjnych. Obecnie (ale także w zeszłym roku) istnieje wiele pożyczek ratalnych z warunkami znacznie korzystniejszymi - również niezależnymi od zdolności kredytowej.

To powinno odpowiedzieć na Twoje pytanie. Jednak w zeszłym roku było to już podobnie.

Napisany przez peer
OK, to, co było w zeszłym roku, nie można zmienić. Prawda.
Więc: Czy możesz wyjść ze swojego kredytu bez odszkodowania dla banku? Czy możesz więc spłacić go w dowolnym momencie? Jeśli tak, to proste. W przeciwnym razie musisz policzyć, ile musisz zapłacić, aby się wydostać.
Następnie skorzystaj z porównywarki kredytów. Na przykład Smava, Check24, Verivox, ..... kompletnie obojętne. Oni znajdą dla Ciebie możliwe warunki.
Na koniec zawrzyj umowę, to wszystko! Nie trzeba odwiedzać banku. Wszystko wygodnie z sofy. Tylko na post ident musisz się ruszyć.

Peer

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Proszę wszystkich obejrzeć tę stronę:

https://kredit-leicht-finden.com

... wtedy tiderk będzie mógł przestać spamować w wielu wątkach.

Napisany przez x9071
Sprawdziłem jeszcze raz. Mój wynik w Schufa wynosi 98,62. Zastanawiam się naprawdę, dlaczego dostałem oprocentowanie w wysokości 8,98%. Czy mogę negocjować warunki z bankiem, mówiąc, że pójdę do innego banku, jeśli nie otrzymam lepszych warunków?

Napisany przez matti85
Zapytaj o kwotę odstępnego i zobacz, jakie warunki możesz uzyskać (zdecydowanie poniżej 4%), a następnie sprawdź, czy to się opłaca, biorąc pod uwagę konieczność zapłacenia też kary za wypowiedzenie.

Napisany przez x9071
Więc nie można po prostu pójść do banku i dostosować odsetki? Chciałbym im wtedy od razu pokazać... w stylu: ...oszukaliście mnie. Poprawcie to, albo odchodzę.

Napisany przez matti85
Jesteś w złej pozycji. Podpisałeś ważną umowę. Możesz grzecznie zadać pytanie o wysokość odszkodowania i zobaczyć, co się dzieje. Bank to firma, a nie instytucja socjalna, dla nich liczy się tylko maksymalizacja zysków, a twoje 9% to dla nich obecnie marzenie senne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata