Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Uwaga nowi kierowcy, młodzi kierowcy i uczestnicy kursów nauki jazdy z osobą towarzyszącą!

Napisany przez ThomasRomer
Wreszcie: Zdobyłeś prawo jazdy i jesteś mobilny. Następnie szok, gdy spojrzysz na składkę za własne ubezpieczenie samochodu lub swoich rodziców, ponieważ dodatki ryzyka dla początkujących kierowców mogą łatwo wynosić kilkaset euro na pojazd.

Oto kilka prostych trików i wskazówek, jak wpłynąć pozytywnie na składkę:

https://dvag-thomasromer.leadpages.c...ung-and-drive/

Re: Uwaga nowi kierowcy, młodzi kierowcy i uczestnicy kursów nauki jazdy z osobą towarzyszącą!

Napisany przez Matthew Pryor
Raczej kilka prostych (czyli tanich) wskazówek i przede wszystkim sztuczek, aby namówić potencjalne ofiary do dołączenia do sieci sprzedaży DVAG.

Napisany przez uwehaensch
Och, oszczędź sobie tego taniego reklamowania tutaj. Zwłaszcza że, jak zwykle u was, tak zwane ekskluzywne korzyści po bliższym przyjrzeniu się w ogóle nimi nie są i okazują się być oszustwem.

Zawsze jest odświeżające czytać tak szczere, otwarte i pozbawione uprzedzeń komentarze. Niestety, czuję się zmuszony do niepozostawiania tych tematów bez zainteresowania.

@Mattew Pryor: Skąd masz tę opinię? Szczególnie uważam, że termin ofiara jest bardziej niż kontrowersyjny i zupełnie nie na miejscu w tym kontekście.

@uwehaensch: Kto rano wstaje, temu Pan Bóg daje. Więc teraz weź się w garść i nie wydawaj takich ogólnikowych oświadczeń.

Napisany przez katalog49
1. Osoba posiadająca własny pojazd jako nowy kierowca powinna go ubezpieczyć przez rodziców. Dzięki temu otrzyma ona lepszą klasyfikację w klasach SF.

Po pierwsze powinno to być klasa SF (nie klasy SF). Ponadto zawsze istnieje wada, że w przypadku późniejszego przejęcia SFR traci się co najmniej jedną klasę. Wiele ubezpieczycieli oferuje obecnie lepsze klasyfikacje przy własnym zarejestrowaniu, jeśli rodzice także są tam ubezpieczeni.

2. Na żadnych pojazdach rodziny już nie obowiązują dodatkowe opłaty dla kierowców poniżej 23 roku życia, jeśli są oni ubezpieczeni w tej samej firmie.

Który ubezpieczyciel wprowadza ten absurd?

3. Nowy kierowca może korzystać z wszystkich pojazdów rodziny bez ograniczeń, jeśli są one ubezpieczone w tej samej firmie.

Jaka jest różnica w porównaniu z punktem 2.?

4. Nowy kierowca otrzymuje swoje własne klasy SF i może później z nich skorzystać dla swojego własnego pojazdu.

Na co się to odnosi? Jeśli nie ubezpieczy się od samego początku, straci zawsze co najmniej jedną klasę SF. I nie otrzymuje swojej własnej klasy SF, ale klasy dla kogoś innego. Jeśli ta osoba w przyszłości nie chce ich oddać, on nic z tego nie ma.

To naprawdę jest chwyt marketingowy. Niejasne, ponieważ same hasła bez dalszego kontekstu. Ja także uważam, że tu podsyła się przynętę z nieudokumentowanymi faktami.

Po pierwsze, powinno się to nazywać klasą SF (a nie klasami SF). Ponadto zawsze istnieje wada polegająca na tym, że przy przeniesieniu bonusu skrajnego dojrzałości traci się co najmniej jedną klasę. Wiele ubezpieczycieli oferuje teraz lepsze klasyfikacje przy własnej rejestracji, jeśli rodzice również są tam ubezpieczeni.
Jak już Pan napisał, wielu ubezpieczycieli to robi, ale zdecydowanie nie jest to standard. Byłoby to alternatywne rozwiązanie.

2. Wszystkie pojazdy w rodzinie nie podlegają dodatkowym opłatom dla kierowców poniżej 23 roku życia, jeśli są ubezpieczeni w tej samej spółce.
Teraz przejdźmy do sedna sprawy. Który ubezpieczyciel wpadł na ten nonsens?

Oto sedno sprawy, ubezpieczeniem jest AachenMünchener i to na pewno nie jest nonsens.

3. Początkujący kierowca może korzystać z wszystkich pojazdów rodziny bez ograniczeń, pod warunkiem, że są ubezpieczeni w tej samej spółce.
Jaka jest różnica w porównaniu z punktem 2.?
Zgadzam się z Panem, można to było ująć w jednym punkcie. Pojazdy rodziców, rodzeństwa i dziadków mogą być używane, o ile mieszkają w tym samym domu/budynku i wszystkie pojazdy są ubezpieczone w AachenMünchener. Tak brzmi motywacja za tym sformułowaniem.

4. Początkujący kierowca zdobywa swoje własne klasy SF i może je później wykorzystać dla swojego własnego pojazdu.
Na co to się odnosi? Jeśli nie jest od razu zarejestrowany na siebie, traci co najmniej jedną klasę SF na pewno. Nie zdobywa swojej własnej klasy SF, tylko dla kogoś innego. Jeśli tamtoj ktoś kiedyś nie odda, to on nic z tego nie ma.
Tutaj muszę Pana niestety poprawić, ponieważ nie odpowiada to faktycznej sytuacji. W tym przypadku chyba nie zrozumiano jeszcze koncepcji. Wyjaśnię to na przykładzie: Rodzina ma 2 pojazdy, a dziecko jest teraz początkującym kierowcą (powyżej 18 lat). Początkujący kierowca nie ma własnego samochodu i korzysta tylko z samochodów rodziców. Standardowo: Zastosowano by dodatek za kierowcę poniżej 23 roku życia do obu pojazdów i płacenia znacznie wyższych składek ubezpieczeniowych. Początkujący kierowca jest ubezpieczony, ale nie zdobywa klasy SF (!) dla siebie, ponieważ zawsze są one przypisane do pojazdu.
Alternatywa Young&Drive: Ten sam przykład. Dla początkującego kierowcy zawierana jest odrębna umowa Young&Drive z ustaloną, stałą składką (można sobie wyobrazić, że jest to ubezpieczenie komunikacyjne bez pojazdu). W umowie zostają wymienione pojazdy, którymi ma jeździć początkujący kierowca i to wszystko. Dla wszystkich tych pojazdów nie stosuje się dodatków. Ponadto, początkujący kierowca zdobywa swoją własną klasę SF (!) poprzez umowę Young&Drive i może ją później przenieść podczas rejestracji własnego pojazdu, bez utraty klasy SF.
Mam nadzieję, że teraz jest to zrozumiałe dla Pana. W związku z tym powinny zostać wyjaśnione powyższe uwagi, a także punkty krytyki, ponieważ nie mają one zastosowania w tym kontekście.

To jest naprawdę bełkot. Niewyraźne, ponieważ zawiera tylko frazesy bez dalszego kontekstu. Wydaje mi się też, że tutaj zostaje użyty przynęta z niepotwierdzonymi faktami.
Zakładam, że ostatnie zdanie zostało wyjaśnione. Mała uwaga z mojej strony do Pana: łatwo jest przedwcześnie krytykować tematy, potępiać je i określać jako złe, ale należy wtedy również znać tło i nie ogólnie uderzać. Ale internet oczywiście zawsze oferuje piękną, anonimową platformę. W rzeczywistości wciąż są w Niemczech ludzie, którzy wykonują swój zawód solidnie, uczciwie i z odpowiednią dawką wykształcenia i motywacji...

Pozdrowienia
Thomas Romer

Napisany przez katalog49
Ponadto kierowca początkujący dowiaduje się o swojej własnej klasie SF za pośrednictwem umowy Young&Drive i może później przejąć ją przy rejestracji własnego pojazdu, nie tracąc żadnej klasy SF.

W związku z tym, nadal uważam, że ta informacja nie jest jasno przekazywana za pomocą ulotki. To po prostu nieuczciwe. Aachen-Münchener komunikuje to w jasny sposób, Państwo po prostu pomijacie połowę informacji.

Ponieważ Aachen Münchener wyraźnie zaznacza w swojej komunikacji, że przypisanie własnej klasy SF jest możliwe tylko w Aachen Münchener. A tego Państwo po prostu nie podają, że w przyszłości nie ma swobody wyboru, jeśli chce się skorzystać z SFR. Biorąc pod uwagę, że inni ubezpieczyciele oferują specjalne klasyfikacje dla dzieci od SF 2 (oczywiście decyduje ostatecznie cena, a ta specjalna klasyfikacja nie jest przenoszona przy zmianie ubezpieczyciela), a Aachen Münchener nie jest naprawdę tanim Jakobem, wręcz przeciwnie, jest jednym z droższych ubezpieczycieli na rynku, to jest to początkowo mylące dla klienta. Ponieważ zdanie (...zapewnić korzyści składkowe dla pierwszego własnego samochodu ubezpieczonego w AachenMünchener) zawarte w ogłoszeniu Aachen Münchener nie byłoby dla Państwa dużym obciążeniem kosztowym.

Aachen Münchener twierdzi, że ten produkt kosztuje mniej niż 1 euro dziennie. To oczywiście marketing. Nie wiem dokładnie, jaka jest rzeczywista kwota. Ale inni ubezpieczyciele również oferują taki produkt, np. za 285 euro, co jest niższym poziomem cenowym niż AM. Ale to jest konkurencja i jest to drugorzędne. Nie trzeba tego podawać.

I pozostaję przy tym: jeśli już uważają Państwo, że muszą Państwo reklamować się na takim forum (choć nie wiem, czy jest to w ogóle dopuszczalne w tej formie), to przynajmniej róbmy to w sposób, który jasno określa, o co dokładnie chodzi. Nie jesteśmy tutaj wśród dostawców usług internetowych, którzy poruszają się po kraju z niezrozumiałymi ofertami - a na końcu zawsze jest inaczej, niż się początkowo sądziło na podstawie pierwszego wrażenia.

To, co Państwo robicie, to próba dotarcia do klientów za pomocą ulotki, która jest niejasna i nieprzejrzysta. Ale nie z powodu tego produktu, ale dlatego, że chcecie prowadzić doradztwo finansowe. Chciałbym zobaczyć, jak doradzicie dobrze (i właściwie) osobie, która nie jest zainteresowana tym produktem.

Dziękuję za uwagi, dokonam odpowiednich dostosowań.

Mała uwaga z mojej strony. Każda sytuacja rodzinna jest inna, dlatego trzeba się przyjrzeć konkretnej sytuacji i sprawdzić, czy to koncepcja jest właściwa. Oznacza to, że konieczna jest osobista rozmowa ze wszystkimi za i przeciw, aby można było zdecydować, czy to pasuje czy nie.

To, co robisz, to próbujesz dotrzeć do klientów za pomocą ulotki z niespójną i niejasną strukturą. Ale nie z powodu tego produktu, tylko dlatego, że chcesz świadczyć usługi doradztwa finansowego. Chciałbym zobaczyć, czy potrafisz dobrze (i właściwie) doradzić osobę, która nie wykazuje zainteresowania tym produktem.
Ten fragment mógłbyś sobie darować. Oceniasz moją usługę, nie znając mnie osobiście, nie prowadząc osobistej rozmowy ani nie mając ze mną jakichkolwiek osobistych doświadczeń, co jest bardzo niestosowne. Nie mogę zaakceptować ostatniego zdania: udzielam dobrego, uczciwego i właściwego doradztwa, w przeciwnym wypadku nie mógłbym wykonywać swojego zawodu. Bo dla mnie wszystko inne nie ma sensu...

Napisany przez katalog49
Teraz jestem bardzo zainteresowany, co jest w tym zdaniu oceniane lub niepoważne:

Chciałbym doświadczyć, że potrafisz dobrze (i prawidłowo) doradzić osobę, która nie wykazuje zainteresowania tym produktem.

Chciałbym PO PROSTU to przeżyć. Co w tym zdaniu uniemożliwia ci dobre doradztwo? To musisz mi wytłumaczyć. Miałem faktycznie negatywne doświadczenia w współpracy z firmami o strukturze Proszę to załatwić, od tego zależy duży wynik LV. Dlatego chciałbym kiedyś doświadczyć, że tak nie jest. Moje zdanie nie oznacza nic więcej ani mniej.

Jeśli do tej pory miałeś takie doświadczenia, rozumiem twoją sceptycyzm i sformułowania. Jednak ja osobiście nie mogę się nimi podzielić ani ich potwierdzić, ponieważ coś takiego nie miało miejsca w naszym zespole.

Napisany przez katalog49
Bogu dzięki, ta strona internetowa z tym ulotką już nie istnieje!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata