Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Zlikwidować ubezpieczenie na życie z funduszem, ale...

Napisany przez miky10
Posiadam bezpłatny fundusz inwestycyjny z ubezpieczeniem na życie. Polisa została zawarta w 1997 roku i teraz zastanawiam się, czy zamknąć polisę, czy też rozważyć jej wykup. Wartość wykupu wynosi 8000 euro. Jest to spowodowane bardzo dobrą sytuacją funduszu w ostatnich latach. Teraz interesuje mnie, co dzieje się podczas wykupu. Nie jestem w stanie dokładnie określić, ile składek wpłaciłem, ale może być ich mniej niż wartość wykupu, ponieważ udziały w funduszu rozwijały się bardzo dobrze. Czy wykup jest zatem błędny, a likwidacja lepsza z uwagi na wartość wykupu? Co się dzieje podczas wykupu z udziałami w funduszu, składkami, kosztami? Czekam na Waszą pomoc.

Napisany przez MagicMike
Oczywiście. Jeśli wpłacone kwoty są niższe od obecnej wartości wykupu, to nie jest to dobra transakcja.

Na forum znajduje się kilku ekspertów (np. bankierów), którzy mogliby Cię o tym dokładniej poinformować.

Napisany przez Hanomag

Czy cofnięcie transakcji byłoby błędem, a lepsze byłoby rozwiązanie umowy ze względu na wartość wykupu?

Jeśli jesteś w tej kwestii niepewny, lepiej skorzystaj z opcji wartości wykupu. Cofnięcie transakcji nie jest takie proste i wiąże się z kosztami. Zazwyczaj potrzebna jest pomoc prawnika.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata