Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: AHO

Napisany przez richard100
Uprzedziłem głęboko poszkodowanych akcjonariuszy AHO...
Pozdrowienia, Rich

https://www.manager-magazin.de/geld/artikel/0,2828,387752,00.html

Napisany przez ADMCI4
Zastanawiam się, czy ten tytuł może znacząco wzrosnąć w 2006 roku. Mam nadzieję, że jednak najpierw spadnie poniżej 6 euro.

Cześć Peitschi
Jeden z niewielu tytułów, które sprzedałem z stratą. Wtedy zostałem wyrzucony z PF, odczułem frustrację z powodu straty. :cry:
Było tam oszustwo i fałszowanie księgowości w USA. Produkt jest mało przekonujący. Może być ryzykowną grą, ale nie powinien być traktowany jako solidna inwestycja z myślą o przyszłości.
Pozdrowienia rich

Napisany przez ADMCI4
Mh, mam trochę inne zdanie na temat tego produktu. W ciągu ostatnich lat sprzedali wiele sklepów. Jednak mają jeszcze kilka dobrych nazwisk w portfolio.Znamy przecież przeszłość. Czy w międzyczasie nie zostało wymienione kierownictwo?

Cześć Peitschi,
w skrócie: To jest swoisty NL Migros z filiami w Ameryce Środkowej i Południowej, USA i UE.?
Zarząd został wymieniony. Czy to wystarczy? To produkt po prostu mnie już nie przekonuje. Rynek jest trudny, konkurencja duża.
Także w Swiss (Swissair) zarząd został wymieniony. Ale otoczenie pozostaje trudne.
Tutaj także straciłem pieniądze i nie kupię akcji linii lotniczej w najbliższym czasie. :lol:
Jak już powiedziałem - to moje czysto osobiste zdanie. Nie twierdzę, że jest to absolutnie prawdziwe.
Pozdrowienia, rich

Cześć Peitschi, To jest to, o co mi chodziło. Takie informacje były zatrzęsienie dziesiątek ostatnich lat w AHO. Człowiek został ciągle uspokajany, że to jest rok przejściowy... ? Tak, jak mówisz, trzeba patrzeć w przyszłość. Mam nadzieję, że w tej kwestii wkrótce będzie lepiej. Pozdrowienia, Rich Historia: Ahold dokonuje odpisów wartości na amerykańskiej spółce zależnej AMSTERDAM (AWP/dpa-AFX) - Holenderski koncern handlowy Ahold kontynuuje dokonywanie odpisów wartości związanych z jego amerykańską spółką zależną U.S. Foodservice. Spółka poinformowała w piątek w Amsterdamie, że w bieżącym kwartale nastąpi odpisanie 50 do 60 milionów dolarów. Ahold uzasadnił tę decyzję prowadzonym restrukturyzowaniem i nowym ukierunkowaniem amerykańskiej spółki. W U.S. Foodservice ma zostać zwolnionych 700 miejsc pracy, z czego 500 w administracji. Ponadto pojawiły się obciążenia związane m.in. z ponowną wyceną aktywów i rozstrzyganiem sporów sądowych.

Napisany przez ADMCI4
dziękuję bogactwo.

punkt Neubewertung Vermögensgegenstände jednak daje trochę do myślenia. Ale przecież mówiłem, że będę działać dopiero, gdy kurs spadnie poniżej 6.

Tam, gdzie jest robak, tam jabłko jest zgniłe. :cry:
Pozdrowienia Rich

Środa, 29 marca 2006
Finanse na fali
Ahold zarabia mniej

Finansowe zobowiązania obciążyły zyski holenderskiego detalisty Ahold. Według informacji z dnia środy, firma wygenerowała zysk w 2005 roku w wysokości 133 mln euro, co stanowiło 85 procent mniej niż rok wcześniej. Wynik operacyjny spadł o 73 procent do 248 mln euro.

Spowodowany był to głównie przez porozumienie z wierzycielami w USA, które kosztowało Ahold 803 mln euro. Przyczyną był skandal związany z sfingowanymi księgami, który trzy lata temu doprowadził firmę na skraj przepaści. W Holandii trwa obecnie proces przeciwko ówczesnej kierowniczej kadrze korporacji.

Ale także konkurencja i słaby obrót dotknęły firmę, która w kraju prowadzi m.in. wiodącą sieć supermarketów Albert Heijn. Dlatego dyrektor generalny Anders Moberg zmniejszył prognozy obrót na ten rok do wzrostu między 2,5 a 3 procent przy marży zysku od czterech do 4,5 procent.

Napisany przez ADMCI4
Wzrost i spadek z ostatnich dni wyraźnie zainteresował Wegelinsów. W każdym razie dzisiaj pojawia się na stole brunchowym:

Laut der FT jest amerykańskim dystrybutorem Foodservice, który boryka się z pozwem o działalność przestępczą w Connecticut i Illinois. Zarzucano, że US Foodservice nadużył systemu dostaw w stopniu, który spowodował, że klienci w latach 2000-2003 byli oszukiwani na setki milionów dolarów. Najpierw dział został wystawiony na sprzedaż po cenie uznanej na rynku za nieoptymalną, a teraz sprawiedliwość dosięga również tej branży. Nie jest to królewskie rozdział, który jednakże nieco zaburza historię odbudowy Holendrów. Patrząc poza horyzont: AH z uwagi na zamiary podziału części inwestorów nadal pozostaje interesujące...

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj po dłuższym czasie znów płatne są kursy powyżej €9. Nadal istnieje pewna fantazja co do dalszego awansu, ale gdy kwota zbliży się do €10-11, powoli należy myśleć o jej zrealizowaniu.

Jedno z moich początkowych grzechów. Tytuł od dawna utracony z powodu braku zainteresowania. Nieaktualny temat :lol: Życzę wytrwałym jeszcze większego rajdu. Pozdrowienia, Richl

Napisany przez 2cybercrash
Po prostu są wartości, od których warto się trzymać z daleka.
Nie trzeba żałować, zdarza się.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata