Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Odwołanie ubezpieczeń na życie

Napisany przez MagicMike
Anulowanie ubezpieczenia na życie online z pomocą helpcheck.

Sprawdź swoje roszczenia za darmo.

Czy ktoś ma z tym doświadczenie?

Napisany przez caution
Dziękuję za wskazówkę. Niestety nie mogę jeszcze podzielić się doświadczeniami, ponieważ skontaktowałem się dziś z helpcheck za pośrednictwem tego linku. Będę informował o dalszych doświadczeniach. A oto tło sprawy: po 17 latach wpłacania miesięcznie po 200 euro na polisę na życie w Vorsorge Luxembourg, otrzymałem bardzo rozczarowującą odpowiedź, że moja polisa na życie z ulubionej z 1 stycznia 2017 roku nie może zostać wypłacona, ponieważ wartość wpłaty nie została określona z zainwestowanych funduszy i tym samym nie może zostać zrealizowana i wypłacona. Rozpocząłem wpłaty 17 lat temu, 1 stycznia 2005 roku, i razem przez lata wpłaciłem 40 800 euro. Teraz mi sugerują, abym poczekał, aż ponownie będzie można określić wartości lub sam mogę przenieść fundusze do własnego portfela i w odpowiednim czasie sprzedać. Ostatnia określona wartość w lutym 2016 roku wyniosła aż 23 000 euro. To absolutnie niewiarygodne i z mojego punktu widzenia jasny przypadek oszustwa. (W prospekcie funduszu oczywiście przedstawiano bajeczne wykresy, ile można zarobić na tego rodzaju inwestycjach.) I teraz to. Brak wypłaty. Z moich doświadczeń radzę wszystkim: Ostrożność przy tego rodzaju modelach inwestycyjnych!
ps: Spośród 4 funduszy w zainwestowanym tzw. Zrównoważonym Portfelu dwa największe udziały należą do HWB-Funduszy z wątpliwymi obligacjami Argentyny, które obecnie są kwestionowane i nie są obsługiwane przez Argentynę. To niesłychanie niesolidne. Vorsorge Luxembourg jest spółką-córką firmy ubezpieczeniowej Ergo.
Czy ktoś mógłby mi poradzić, co jeszcze mogę zrobić w tej sytuacji? Przeniesienie udziałów w funduszu do własnego portfela najprawdopodobniej niesie za sobą konsekwencje podatkowe, i być może będę musiał zapłacić podatki od nieistniejących zysków, ponieważ fundusze te mogą wtedy być opodatkowane w sposób uznaniowy, jak powiedział mi znajomy. HWB Fundusze zostały wymienione przez menedżera funduszy w 2011 roku i zapisane w mojej konstrukcji polisy na życie.

Dziękuję.

Napisany przez caution
Cześć MagicMike,
pierwsze doświadczenia z helpcheckiem są pozytywne. Strona internetowa jest profesjonalna i technicznie nowoczesna. Wszystkie dokumenty są ładowane, a następnie otrzymuje się szczegółowe raporty ststusowe. Dotychczas był wysłany mail z prośbą o dodatkowe dokumenty oraz otrzymany telefon zwrotny. Działania są profesjonalne i szybkie. Dokumenty są obecnie sprawdzane pod kątem szans na sukces, wkrótce otrzymam informacje na ten temat.
Więcej informacji wkrótce.

Napisany przez MagicMike
To z ubezpieczeniami na życie z funduszem inwestycyjnym jest trudny temat. Niestety, te umowy są często sprzedawane/zostają sprzedane ze względu na wysoką prowizję, bez prawdziwego zrozumienia ze strony doradców, co w ogóle sprzedają.

Napisany przez Matthew Pryor
Niestety te umowy były/są często sprzedawane z powodu wysokiej prowizji, nawet jeśli doradcy nie rozumieją naprawdę, co w ogóle sprzedają.
Skoro ktoś nie ma zielonego pojęcia.

Napisany przez caution
Cześć Panie Pryor, proszę nie prowadzić tak raniących argumentacji. MagicMike ma rację. doradca, który polecił ubezpieczenie na życie z ubezpieczeniem inwestycyjnym, bardziej interesował się prowizją. Zagrożenia zostały wykluczone poprzez powiedzenie, że wybierzemy Zrównoważony Portfel dostępny do wyboru. Brzmiało to dobrze, ale było bez znaczenia, ponieważ na końcu posiadałem argentyńskie obligacje konwertybilne i inne śmieciowe papiery. doradca nie mógł przewidzieć, co ostatecznie wybierze menedżer funduszu. Zrównoważony Portfel to czysta iluzja dla naiwnych inwestorów.

Napisany przez Matthew Pryor
Mówię fakty. Co w tym może być obraźliwego?

Napisany przez caution
Czy znasz MagicMike na tyle dobrze, że możesz udowodnić, że jego wiedza zbliża się do zera to fakt??? Jeśli tak, to powstrzymam się, jeśli nie, to jest to obraźliwe oskarżenie.

Napisany przez Carina85
Także złożyłem tam 4 umowy moich rodziców, które były zwolnione z opłat, obliczony korzyść wyniosła 27 172,38 €... zobaczymy, co z tego wyniknie, dotychczas wszystko przebiegało pozytywnie, przyjazne wsparcie i szybka weryfikacja.

Napisany przez caution
Mogę to również potwierdzić. Moja korzyść to około 7 000 euro. Jeśli uda się to wygrać w sądzie, będę bardzo zadowolony.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata