Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam kredytu prywatnego

Napisany przez Miamono
Witajcie drodzy użytkownicy,
poszukuję prywatnego inwestora, który mógłby mi pomóc kwotą około 6000 euro.
Mogę spłacać około 200-250 euro miesięcznie.
Chciałabym krótko opowiedzieć o mojej sytuacji.
Przeprowadziłam się do Niemiec około 3,5 roku temu, jestem Austriaczką, niestety przez różne błędne decyzje wpadłam w długi i dostałam kilka wpisów do rejestrów dłużników.
Niestety, tragiczne wydarzenie finansowo mnie zrujnowało i teraz staram się wyjść z tego chaosu. Już ponad 7 miesięcy staram się stopniowo spłacać swoje długi. Próba w moim domowym banku była bezskuteczna, ponieważ oczywiście nie mam odpowiedniej zdolności kredytowej.
Dla Banku Sigma (który moim zdaniem byłby rozwiązaniem) nie jestem odpowiednia, ponieważ jestem obywatelem austriackim.
Naprawdę bardzo dokładam starań, aby uporządkować wszystko znowu, w Austrii nigdy nie miałam długów. Czasami nie mogłam dotrzymać ustalonych rat z wierzycielami, bo inny wierzyciel zajął moje środki. Całe odsetki naprawdę mnie zżerają, nawet jeśli się stara. Koszty ciągle rosną. I nie chciałabym już wrzucać tych bardzo wysokich odsetek do gardła firm windykacyjnych. Przeklęty błędny krąg.
Chciałabym spłacić wszystko od razu, aby móc potem po prostu spłacać jedną kwotę, nie martwiąc się, że znów przyjdzie zła faktura. Dlatego szukam kogoś, kto mógłby mi pomóc. Niestety, już nie mam rodziny, do której mogłabym się zwrócić.
Krótkie informacje o mnie:
28 lat, całkowicie zdrowa i zdolna do pracy, zarabiam około 1800 euro miesięcznie (umowa na czas nieokreślony), moje stałe wydatki wynoszą około 800 euro miesięcznie.
Chciałabym uniknąć drogi do doradcy ds. zadłużenia.
Chętnie w prywatnej wiadomości mogę wyjaśnić więcej szczegółów. Mam nadzieję, że znajdę tutaj kogoś.
PS.: Nie chcę oszukać nikogo, chcę naprawdę wyjść z tej dziury zadłużenia!
Pozdrowienia
Mia

Napisany przez Daukind
Mogę tylko polecić Ci skorzystanie z pożyczki od pracodawcy lub poproszenie o pomoc krewnych i/lub znajomych. Tutaj (ani gdziekolwiek indziej) nikt nie udzieli Ci prywatnej pożyczki.

Napisany przez Miamono
Drogi Daukind,
również spróbowałem, pracuję w agencji reklamowej, niestety nie robią tego.
Niestety, nie mam już żadnych krewnych.
No cóż, pomyślałem, że warto spróbować.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Ale najbardziej sensownym rozwiązaniem byłoby skorzystanie z doradztwa dla dłużników......Zamiast otwierać nowe dziury, aby zatkać stare.
Jeśli potrzebujesz 6 000 EUR, możesz je spłacić w ciągu 5-6 miesięcy, możesz zaproponować to również swoim wierzycielom.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Istnieją także kredyty ratalne dostępne przy negatywnej historii w Schufa.
Kwota kredytu 6 000 EUR przy dochodzie w wysokości 1 800 EUR?

Napisany przez Liter
1800€ netto? Jeśli tak, warunki bez sprawdzania w Schufa wyglądają całkiem dobrze.

Napisany przez Miamono
Ja, Netto, od kwietnia nawet zmieniam pracodawcę i dostaję prawie 2000 netto.

W przypadku świeżego stosunku pracy powinieneś najpierw wyjść z okresu próbnego i pracować kilka miesięcy.

Wtedy kredyt ratalny jest łatwo dostępny nawet przy negatywnej historii kredytowej.

Napisany przez BenniG
Lub szybko zaciągnij nowy kredyt przed zmianą pracodawcy, wtedy problem z okresem próbnym też zniknie.

Napisany przez Miamono
Mogę to zrozumieć, ale okres próbny w zasadzie nigdy nie był problemem. Pracuję od mojego wykształcenia już nieprzerwanie przez 13 lat i nigdy nie byłam bez pracy przez miesiąc.

@BenniG: Jeśli to była ironia.

Napisany przez BenniG
Banki mogą mieć jednak problem, jeśli ktoś chce mieć pieniądze, a jest na okresie próbnym.

@BenniG, dlaczego? Na przykład finansowanie budowy jest możliwe nawet podczas okresu próbnego.

Napisany przez BenniG
Dlatego napisałem EWENTUALNIE. Okres próbny tylko niepotrzebnie ogranicza wybór banków - dlaczego więc nie działać z góry, jeśli to możliwe?

Napisany przez Daukind

W przypadku nowego stosunku pracy powinieneś najpierw zakończyć okres próbny i pracować kilka miesięcy.

Cytat od BenniG
Banki mogą jednak mieć problem, jeśli ktoś chce pieniędzy i jest w okresie próbnym.

Cytat od Bankkaufmann
@BenniG, dlaczego? Na przykład finansowanie budowy jest możliwe także w czasie okresu próbnego.

Czasem zastanawiam się, czy to jest satyra...

Napisany przez mari1978
Miałeś kiedyś taki myśl? Tutaj jest link, jeśli jest to dozwolone: https://fitinfinanzen.com/. Ja również zacząłem od czegoś podobnego i teraz szybciej niż myślałem spłacam swoje długi. Kiedyś trzeba zacząć patrzeć prawdzie w oczy i przestać ciągle zaciągać nowe długi!

Napisany przez JacobGoma

Mogę Ci tylko polecić pożyczkę od pracodawcy, alternatywnie zapytać krewnych i/lub znajomych. Tutaj (i nigdzie indziej) nikt nie udzieli Ci prywatnej pożyczki.

Niestety, też tak sądzę... Mimo to życzę Ci powodzenia i wszystkiego najlepszego!

Napisany przez BenniG

Czasem zastanawiam się, czy to jest satyra...

Hm, tak, być może bankowiec robi Jobsharing, raz pracuje lewa półkula mózgu, a potem prawa.
Moja odpowiedź była zresztą odniesieniem do wypowiedzi Miamono, że nie miałby problemu z okresem próbnym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata