Cytat użytkownika richard100
Mam po prostu problem z ogólnymi scenariuszami horroru.
SARS, ptasia grypa, zmiana klimatu, katastrofy środowiskowe, itd., itd. Do tego można zaliczyć także prognozy krachów giełdowych. Mają one wszystkie coś wspólnego: zazwyczaj się nie sprawdzają. Blick zawsze jest wdzięczny za takie tematy.
Jeśli chodzi o giełdę, wszyscy z nas od czasu do czasu mamy pozytywne lub negatywne nastawienie. Ale należy szczerze zastanowić się, czy kierujemy się faktami czy po prostu własnymi uczuciami. Przekazywanie takich prognoz opartych na osobistych odczuciach nie prowadzi nas naprzód.
Natomiast fakty tak.
Fakty obecnie po prostu nie wskazują na krach. Powody zostały już podane i omówione na tym forum.
Miłego, bezkatastroficznego weekendu.
Pozdrowienia, Rich
No cóż, Rich. W każdym razie cieszę się, że w piątek wyczyściłem swoje portfele. Jedyny tytuł, który jeszcze mam, dziś wzrósł o 3,57%. Dzięki Hans.
Widzisz, czasem globalna perspektywa pomaga bardziej niż uparty wzrok skierowany na jakiekolwiek linki, które udają zdrową gospodarkę. Ostrzegałem przez weekendem. Patrz wyżej. Mam nadzieję, że niektórzy się opamiętali.. Ale komu ja to mówię. Przecież jesteście wszyscy profesjonalistami..
Optyka giełdowa wyraźnie nie ogranicza się już tylko do jednego dnia czy tygodnia.
W każdym razie cieszę się, że nadal jestem w to zaangażowany.
Pozdrowienia, Rich