Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Uciążliwy temat studentów i kredytów, ale proszę o prawdziwą pomoc!

Napisany przez Marc_P
Cześć,

mam 32 lata, mieszkam w Lubeku i jestem studentem chemii. Kilka czasu temu, z głupoty, wziąłem kredyt w Auxmoney w wysokości 1400 euro, oczywiście regularnie spłacam raty. Mam szczęście, że jako student dzięki stypendium Bafög oraz kredytowi studenckiemu KFW mam możliwość uzyskania 1400 euro miesięcznie plus od 1.3 mam także umowę jako pracownik tymczasowy w firmie zatrudniającej pracowników tymczasowych. Dzięki temu wyciągi bankowe pokazują, że w kwietniu dostałem dodatkowe 500 euro za pracę, a mam nadzieję, że w maju będzie podobnie. Praca jest jednak dość niestała. Niestety, miałem wczoraj wypadek samochodowy, sam go spowodowałem, na szczęście wszyscy są bezpieczni. Mój problem polega na tym, że od przyszłego tygodnia mam pracować na Sycylii jako instruktor kitesurfingu (bezpłatnie, za koszty i zakwaterowanie), dlatego pilnie potrzebuję autobusu. Auxmoney pozwala mi zwiększyć kredyt dopiero za kilka miesięcy.

Czy KTOŚ jeszcze zna instytucję, w której studenci, jeśli potrafią udowodnić, że miesięcznie dysponują niemal 1400 euro, mogą otrzymać kredyt w wysokości od 4000 do 6000 euro?

Już natknąłem się na podejrzane rzeczy w dziedzinie finansów. Czy istnieje jeszcze inne miejsce, gdzie można ubiegać się o pożyczkę prywatną od osób prywatnych lub jakie są do wyboru? Jestem świadom, że posiadanie karty kredytowej z limitem 7500 euro to zły pomysł. Te 7500 euro trzeba byłoby także spłacić pod koniec miesiąca lub na koniec roku, prawda?

Jestem naprawdę zrozpaczony oraz absolutnie wdzięczny za KAŻDĄ wskazówkę. Spróbowałem już w Smava. Na pewno istnieje coś podobnego do Auxmoney. Nawet jeśli teraz brzmi to bardzo naiwnie, nie obchodzą mnie obecnie konsekwencje, ponieważ jako inżynier chemiczny będę za jakiś czas zarabiać całkiem dobrze i bez tego wyjazdu przyszłość byłaby bardziej niż niepewna. Sycylia to nie tylko wakacje, to także szansa na nowy początek i zerwanie z nałogiem, który niestety zacząłem w zeszłym roku.

Naprawdę bylibyście dla mnie zbawieniem, ponieważ wyjazd na Sycylię to nie tylko wakacje, to także szansa na nowy początek i zerwanie z nałogiem z zeszłego roku.

Bardzo, ale to bardzo dziękuję za wasze starania i za przeczytanie tekstu.

Pozdrowienia

Napisany przez BenniG
Student chemii => Inżynier chemik?
Nauczanie kitesurfingu podczas semestru ważne dla nowego początku?
Czy nocujesz w autobusie czy dlaczego nie możesz lecieć na Sycylię? Szkoła kitesurfingowa powinna mieć wystarczającą liczbę desek i latawców, aby uniknąć wysokich kosztów przewozu.
4.000 lub 6.000 € to jednak duża różnica.

Napisany przez Marc_P
Ja, także inżynier chemiczny to student chemii z trochę więcej matematyki. Ponieważ mogłem porównać oba kursy, jestem całkiem pewien tego.
Kitesurfing nauczycielem! nie nauka i trwa to 3 miesiące. Praktyka analityczna z ostatniego semestru na uczelni zostanie uznana, a muszę napisać tylko jeden egzamin, który również mogę się tam nauczyć, ponadto mam jeszcze 6 tygodni, gdy jestem w domu.
Tak, spałbym w swoim busie, gotowałbym, jadł, żył, wszystko. Taniej się nie da, dlatego nie można tak po prostu tam polecieć.
A 4000 euro to minimum, którego potrzebuję, a 6000 to maksimum.

Nie zrozum mnie źle, cieszę się, że ktoś zareagował na wątek. Ale miałem wypadek totalny 2 dni temu, od tego czasu dostaję odrzucenie za odrzuceniem, mimo że miałbym wystarczająco pieniędzy, aby opłacać swoje raty miesięcznie. I tak, to ważne dla nowego początku, nawet jeśli to nie jest niczyja sprawa, że trochę zejść na złą drogę i znaleźć się w kręgach heroiny, gdzie straciłem zarówno kite surfing, jak i studia z oczu. Dlatego chcę zrobić NOWY POCZĄTEK na Sycylii. Przez 3 miesiące być nauczycielem kitesurfingu, odzyskać skupienie w życiu, odejść od tego wszystkiego i gdy wrócę tam, wiedzieć, co się liczy, i wreszcie prowadzić normalne życie.
To może było trochę informacji, ale kiedy przeczytałem odpowiedź, pomyślałem, że może jest szansa na pomoc, ponieważ rzeczywiście przyjąłbym KAŻDĄ pomoc. Jeśli ktoś chce jedną z moich nerek, proszę się zgłosić, oddam w zamian za T5.... Nie, każde moje zdanie jest rozbierane na czynniki pierwsze, muszę się usprawiedliwiać. Teraz karty są odkryte i być może można pozostać przy temacie.
I tylko na wszelki wypadek NIE, nie biorę żadnych narkotyków od 7 tygodni i jak tylko wrócę, pójdę na terapię. Najlepszą terapią w tej chwili po prostu jest kitesurfing, słońce, Vanlife. Jeśli kogoś osobiście uraziłem, przepraszam. Nie chcę, żeby zaczęła się tutaj kłótnia.
Pozdrowienia

Napisany przez xlarge
Trzeba zacząć pokazywać trochę więcej staranności w pisaniu - w przeciwnym razie szybko zostaniesz umieszczony w szufladzie, której prawdopodobnie nie lubisz.
Z tak wieloma błędami czytanie tutaj naprawdę jest męczące.
Nauczyciel za darmowe wyżywienie i nocleg - a potem gotowanie/spanie we własnym busie???
Ukończyć studia czy zostać instruktorem kitesurfingu bez stałego dochodu w przyszłości?
Czy można zarabiać tyle przy Bafög?

Napisany przez Malapascua

Moj problem polega na tym, że od przyszłego tygodnia powinienem pracować na Sycylii jako instruktor kitesurfingu (bez wynagrodzenia, za jedzenie i nocleg) i dlatego pilnie potrzebuję autobusu.

Jedzenie i nocleg teraz oznacza, że samemu płacisz za jedzenie i zakwaterowanie, a dodatkowo pracujesz za darmo. Niezłe. Niewolnicy w USA mieli lepiej, faktycznie pracowali za jedzenie i nocleg. Jak bardzo jesteś głupi?
A dlaczego nie pospisz po prostu w namiocie za 29€ u dyskontu?

Napisany przez Marc_P
Użyłem już słowa jako pomocy. Niestety mam dysleksję, która ujawnia się dokładnie w takich tekstach. Jak ja kocham fora. Pytam, czy istnieje alternatywa dla Auxmoney itp. Ktoś, kto nic o tym nie wie lub myśli, że nie zasługuję na odpowiedź, nie musi pisać, ale nie, nie, wychodzą małe trolle, które nie mają nic lepszego do roboty niż rozkładać na części to, co zostało napisane...... TAK, KOSZT I LOGIKA, mogę postawić swój autokar na terenie szkoły kitesurfingowej na popołudnia i pojeść w restauracji. Wieczorem i rano będę sam za swoje jedzenie płacić. Hm, 3 miesiące w namiocie wypełnionym sprzętem do kitesurfingu, mokrymi ubraniami, deskami itd..... Coś takiego jak ty doprowadza mnie naprawdę do szału... w całym twoim życiu nigdy nawet nie był w pobliżu szkoły kitesurfingowej, a tu wyrwałeś się z tego. Przykro mi, że miałem nadzieję znaleźć tutaj pomoc dla mojego problemu, ale mogę równie dobrze dyskutować z ludźmi jak ty na forum AFD. Dzięki za nic i przepraszam dla wszystkich innych, że musieli to przeczytać... ale albo piszemy, bo chcemy pomóc, albo zostawiamy to... Jeśli ktoś ma dla mnie jeszcze jakiś wskazówkę, bardzo bym się z niej cieszył za pośrednictwem P.N. Dziękuję i miłego wieczoru

Napisany przez Sephir0th
Aby to jeszcze raz podsumować:
Masz już 2 kredyty (Bafög i KfW) i dodatkowo bieżący kredyt w Auxmoney? To zdecydowanie nie jest stabilny dochód, zwłaszcza niepodlegający zajęciu.
Teraz chcesz się jeszcze bardziej zadłużyć, aby....pracować jako instruktor kitea bez wynagrodzenia i na własny koszt? Jakie zabezpieczenia miałyby istnieć w tym przypadku? Szczerze mówiąc, nie widzę szans na uzyskanie kolejnych kredytów.
Ludzko zrozumiem pomysł, aby jeszcze raz daleko się oddalić od bagien. Ale zadłużanie się jeszcze bardziej w celu realizacji tego celu jest zdecydowanie kontrproduktywne i może prowadzić do poważnych problemów po powrocie, a nawet do powrotu do uzależnień.

Napisany przez BenniG
To, co tutaj robimy, nie są może wskazówki, których teraz chcesz słyszeć lub przeczytać, ale które może pomóc Ci poukładać trochę swoje życie.

Mogę przynajmniej powiedzieć, że w zeszłym roku wziąłem udział w tygodniowym kursie kitesurfingu. Choć odbywał się on tylko na Saaler-Bodden, to jednak musiałem zapłacić za kurs 360 €. Nauczyciele tam spali razem w jednym domu, a kierownik całego przedsięwzięcia spał w budynku szkoleniowym (w dwupokojowym autobusie), aby szybko interweniować, jeśli ktoś próbowałby się dostać do pomieszczeń szkoleniowych lub magazynu sprzętu.

Na czterech uczestników przypadał jeden nauczyciel. Były tam również jedna lub dwie osoby, które po zakończeniu swojego kursu zostawiły jeszcze jeden tydzień i pomagały podczas zajęć lub ćwiczeń za darmo - poza tym, że mogły samodzielnie pójść na wodę przed lub po kursie. Ale reszta przynajmniej otrzymała niewielkie wynagrodzenie za wysiłek - oraz zakwaterowanie.

Ocena, na jakim poziomie się znajdujesz, zależy oczywiście od Ciebie! Jeśli potencjalny przyszły pracodawca zapyta, jakie wynagrodzenie chcesz otrzymać, a Ty odpowiedzisz, że do tej pory radziłeś sobie dobrze z 1.400 €, a on oferuje Ci 1.500 € netto, to zapewne poczujesz się nieco zakłopotany.

Jeśli do tej pory otrzymywałeś 1.400 € miesięcznie, gdzie one właściwie się podziały? Na mieszkanie idzie od 300 do 700 €. Jako student spokojnie możesz wydać 10 € dziennie na jedzenie i picie. Więc pod koniec miesiąca powinno pozostać co najmniej 400 €.

Więc się zastanów, czy naprawdę musi to być kosztowny wyjazd służbowy za 6.000 € na 3 miesiące, czy może z tygodniowym pobytem All-Inclusive w Turcji lub Egipcie możesz zobaczyć jako punkt zwrotny, rozpocząć nowe życie i być szczęśliwy.

PS: Na Morzu Czerwonym też można dobrze uprawiać kitesurfing.
PPS: Co zrobisz, jeśli Twój autobus w drodze na Sycylię zacznie się psuć lub nawet ponownie dojdzie do wypadku?

Napisany przez alex77
Tak, musisz znaleźć korzystnego dostawcę kredytu. Porównaj oferty w portalach porównywania kredytów. Dzięki temu znajdziesz kredyty odpowiednie dla siebie. Sprawdź także te wskazówki na stronie https://finanzclever.com/guenstige-kr...-finden-ebook/ .
Miałem z tym doświadczenie, mogę ci to polecić.
Pozdrowienia Alex

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata