Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie na życie z protezą sztucznej krążka międzykręgowego

Napisany przez Malapascua
Cześć,

chciałbym zawrzeć ubezpieczenie na życie dla mojej rodziny. Kwota około 300.000 - 400.000 €.

Od 1,5 roku mam wszczepiony sztuczny krążek międzykręgowy i przeszedłem operację z 8-dniowym pobytem w szpitalu. Od tego czasu nie mam żadnych problemów.

W przypadku ubezpieczenia na życie, w przeciwieństwie do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego czy ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy, to nie stanowi właściwie ryzyka, ponieważ śmierć z powodu dyskopatii jest wykluczona.

Mimo to martwię się o ewentualne odrzucenie wniosku lub wpis do bazy ryzyka.

Co o tym sądzicie? Czy powinienem mimo wszystko złożyć wniosek?

Dzięki!

Napisany przez uwehaensch
Generalnie zgadzam się z Państwem, Państwa problemy zdrowotne nie są tak istotne dla ubezpieczenia na życie ryzyka, jak dla ubezpieczenia zdrowotnego lub ubezpieczenia operacyjnego.
Niemniej jednak powinni Państwo (najlepiej za pośrednictwem brokera ubezpieczeniowego, który może zapytać również u tanich ubezpieczycieli bezpośrednich) złożyć wstępne zapytanie u tanich i dobrych dostawców, aby uzyskać oficjalną opinię i móc podjąć decyzję.
Ponadto, w przypadku niektórych ubezpieczycieli, już przy planowanej sumie ubezpieczenia, może być konieczna wizyta u lekarza (na ogólne badanie ciała lub co najmniej opinie lekarską), w przypadku innych nog nie. Jest to aspekt, który należy wziąć pod uwagę.
Niektórzy ubezpieczyciele oferują uproszczone pytania zdrowotne, szczególnie jeśli zawarcie umowy ubezpieczenia ma związek z kredytem hipotecznym.

Napisany przez Peter Wolnitza
Cześć, nawet jeśli śmierć z powodu przepukliny krążka międzykręgowego wydaje się wykluczona, warto posłuchać rady kolegi Haenscha i wcześniej zasięgnąć informacji o ryzyku poprzez zapytanie o ryzyko u różnych ubezpieczycieli, ponieważ nie jest to ryzyko obojętne (z perspektywy ubezpieczyciela). Temat ten jest różnie oceniany przez społeczeństwa, zwłaszcza że doświadczenia dotyczące trwałości, zużycia (reakcje alergiczne?) i ewentualnej konieczności wymiany nie są jeszcze zbyt liczne ani dobrze zdefiniowane w podstawowych statystykach. Oznacza to dla Ciebie dokładne przygotowanie anamnezy, raportów operacyjnych, opinii wypisu ze szpitala itp. Nic dla samouków. Z doświadczenia wiadomo, że tańsi ubezpieczyciele mają skłonność do szybkiego zamykania księgi. W każdym razie warto sprawdzić, czy ewentualnie kwalifikują się ubezpieczyciele o uproszczonej ocenie ryzyka, o których mówił już wspomniany wcześniej kolega.

Napisany przez flore
Cześć Malapascua,
czy kiedykolwiek zastanawiałeś się nad skorzystaniem z porady eksperta?
Osobiście miałem dobre doświadczenia z firmą feelix. Mimo że głównie dotyczyło to finansowania budowy, to jednak świadczą również kompleksowe usługi ubezpieczeniowe. Możesz zadać swoje pytania podczas spotkania online. Oto link: www.myfeelix.de

Napisany przez Malapascua
Cześć,
po prostu porównałem ubezpieczenia i złożyłem wniosek o anonimową ocenę ryzyka.
Nie było problemu, dzisiaj dostałem umowę.
Ogólnie rzecz biorąc, zaleca się to zrobić, aby uniknąć pojawienia się na stałe jako klient ryzykowny gdziekolwiek.
Dzięki za pomoc.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata