Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Schufatot, jednak potrzebny kredyt do spłacenia długów

Napisany przez ajee
Witajcie wszyscy,

jestem w pewnym sensie martwy w SCHUFA. Podczas moich studiów nabrałem wiele negatywnych wpisów w SCHUFA, które jeszcze nie zostały uregulowane ani spłacone.

Wreszcie skończyłem studia i mam stałą pracę jako inżynier oraz dobre dochody. Gdyby nie te niespłacone długi do uregulowania....

Po prostu mam zbyt wielu wierzycieli i powoli tracę nad nimi kontrolę, mam również umówione spotkanie z doradcą ds. zadłużenia za 3 tygodnie. Niestety żadne banki nie chcą mi udzielić kredytu, aby spłacić moje długi jednorazowo. To pozwoliłoby mi zaoferować wierzycielom porozumienia płatnicze i być może korzystniej wyjść z tej sytuacji, a moje wpisy w SCHUFA zostałyby od razu oznaczone jako uregulowane.

Podczas restrukturyzacji długów musiałbym przez wiele lat miesięcznie spłacać skonsolidowane długi, a następnie poczekać kolejne 3 lata, aż moja historia kredytowa będzie ponownie w porządku.

Kto może mi podać dostawców usług finansowych lub udziałowców prywatnych, którzy mogliby zaoferować mi kredyt w wysokości około 15 000€? Pieniądze nie muszą być przelane na moje konto. Wystarczy, jeśli fundusze zostaną wypłacone wierzycielom (czyli za pomocą doradztwa ds. zadłużenia).

Jak widać, celem tego kredytu nie jest dodatkowe zadłużenie, a po prostu szybsze odzyskanie czystej kartoteki. Miesięczna rata jest dla mnie opłacalna (maksymalnie 600€ miesięcznie).

Bardzo będę wdzięczny za informacyjne odpowiedzi. Jeśli napiszesz mi prywatną wiadomość, chętnie udzielę Ci mojego numeru telefonu, aby dokładniej omówić mój problem.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam
Ajee

Napisany przez Walker
W tych warunkach nie jest łatwo dostać kredyt. Czy próbowałeś już uzyskać coś w swoim banku? Prawdopodobnie tak, prawda!? Istnieje wiele firm oferujących kredyty bez konieczności sprawdzania w bazie danych Schufa - ale tylko do niewielkich kwot (do 3000 euro). Muszę szczerze powiedzieć, że to nie będzie łatwe. Musisz zwrócić uwagę na warunki tych firm. Niestety, nie mogę polecić żadnej. Przykro mi & powodzenia!

Napisany przez ajee
Wystąpiłem o kredyt w moim banku, ale niestety bez powodzenia. Nie mam również nikogo, kto mógłby dla mnie poręczyć, ale raty mogą być spokojnie opłacane przeze mnie. Chcę po prostu szybko wyjść z Biura Informacji Gospodarczej...

Próbowałem również z Bon Kredit lub Lugano Finanz, ale tam również była możliwa tylko regulacja długu, za co pobierano wysoką opłatę pośrednictwa.

Jeżeli ktoś byłby gotów poręczyć za mnie, mogę nawet zapłacić tej osobie pewną opłatę pośrednictwa, aż do 1000 EUR.

Mam nadzieję, że tutaj również znajdę dalszą pomoc.

Napisany przez 2Escorpio
Tak więc powinieneś trzymać się z dala od Lugano Finanz Finanz... przeczytałem wiele negatywnych opinii.

Jednakże, o BonKredit przeważnie czytałem pozytywne rzeczy (chociaż sam nie mam doświadczenia)... a oni odrzucili Twoje wniosek kredytowy?

By the way: Możliwe jest również kredytowanie do 3000 euro bez sprawdzania w bazie BIK.

Napisany przez ajee
Lugano i Bon Kredit zaoferowali mi jedynie konsolidację długów z dużą opłatą pośrednictwa. Ale chciałbym szybciej uporać się z moimi długami. Jak już wspomniałem, nawet jeśli chodzi o dobrowolnego poręczyciela, jestem gotów zapłacić prowizję od kredytu. Mam nadzieję na pomocną odpowiedź.

Napisany przez 2Escorpio
Nie, nie Boncredit obciążył cię opłatą pośrednictwa, ale firma/bank, do której Cię skierował Boncredit. Ale właśnie z tego Boncredit nie jest znany... za to, co robią banki, do których kieruje Boncredit, Boncredit nie może być obwiniony i na każdym banku nie działa to tak samo.

Ale nie chcę teraz tego bronić... po prostu słyszałem, że Boncredit jest całkiem ok... sam, jak już wspomniałem, nigdy tego nie próbowałem.

Napisany przez Maxi Underdog
Jeśli dobrze Cię rozumiem, chcesz dać 1000 euro za poręczenie, ale nie chcesz płacić opłaty pośrednictwa? Opłata pośrednictwa za kredyt w wysokości 3000 € nie przekroczy prawdopodobnie 1000 euro, czy się mylę?

Napisany przez ajee
Być może źle się wyraziłem. BonCredit i Lugano nie mogli mi udzielić kredytu i zamiast tego zaproponowali plany sanacji zadłużenia. Na przykład, Lugano zażądało za to opłaty w wysokości prawie 500 euro.

Ponadto potrzebuję kredytu w wysokości prawie 15000 euro, a nie 3000 euro. Dlatego jestem gotów zapłacić poręczenie w wysokości 1000 euro, ponieważ uważam to za bardziej wiarygodne i mogę liczyć na to, że dostanę pieniądze, w przeciwieństwie do pośredników.

Mam już złe doświadczenia związane z koniecznością poniesienia opłat za pośrednictwo z góry, bez ostatecznego przyznania kredytu.

Jak już wspomniałem, chcę użyć pieniędzy nie na zakup czegoś nowego itp... ma to służyć tylko do spłaty moich długów. Same pieniądze nie muszą być przekazane na moje konto, w porozumieniu z moim doradcą finansowym mogą być przekazane przez niego lub przez powiernika.

Najważniejsze jest spłacenie długów.

Mam nadal nadzieję na waszą pomoc.

Napisany przez Theo-Retisch
Cześć, istnieje wiele pracodawców, którzy udzielają swoim pracownikom pożyczki. Może w twojej firmie istnieje taka możliwość? Powodzenia

Napisany przez 2Escorpio
Porozumiałem @ Boncredit... na szczęście nie powiedziałeś tak w przypadku Lugano, zobacz tutaj viewtopic.php?t=6448

Co się tyczy 3000 euro, to jest to maksymalna kwota, jaką można otrzymać bez sprawdzania w Schufa (kredyt szwajcarski)... 15 000 euro bez Schufa... szczerze mówiąc? Beznadziejne! Najwyżej może przez pracodawcę, jeśli taka opcja jest dostępna.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez allaon
Cześć.,
Nazywam się pan Allan Davis, jestem prywatnym pożyczkodawcą. Oferuję pożyczki oprocentowane w wysokości 3%. Jeśli jesteś zainteresowany/a rodzajem pożyczki, skontaktuj się teraz z adresem homefortheneedy06@gmail.com dla dalszych informacji

Napisany przez 6Bankkaufmann
@allaon, Tutaj jesteś na niewłaściwym forum.

Napisany przez Honey1979
Dlaczego nie skontaktujesz się z wierzycielami i nie uzgodnisz spłaty rat z odsetkami?

Napisany przez xlarge

Dlaczego nie skontaktujesz się z wierzycielami i nie uzgodnisz ratalnej spłaty z odsetkami?

Jeśli po 5 latach to nadal nie jest rozwiązane, to 7 lat prywatnej upadłości też prawie minęło... ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata