Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finanse w Lucernie / Finanse w Lugano itd.

Napisany przez carsten24
To jest podsumowanie udostępnione przez Gell (dziękujemy za to). Proszę najpierw sprawdzić tutaj, czy wasze pytania zostały już udzielone, zanim zadacie pytanie w komentarzu. W Internecie natkniecie się na stronę Luzern/Lugano, gdzie spryciarze obiecują ogromne kredyty bez wcześniejszej weryfikacji. Jesteście od razu podekscytowani i szybko zamawiacie kredyt. Potwierdzenie mailowe przychodzi niemal natychmiast. Wszystko w porządku, nie znamy się, ale dostajesz od nas od razu dużo kasy! To samo szybko przychodzi pisemnie w następnych dniach. W środku znajduje się „UMOWA” do podpisania. W tym momencie istnieją dwie możliwości: - 2a: Szukaliście informacji w Internecie i wiecie teraz, że to wszystko jest oszustwem. Wyrzucacie list do kosza i sprawa jest załatwiona. Później może przyjść kilka śmiesznych pism przypominających (dlaczego jeszcze nie podpisaliście?, Koszty obniżone...). To wszystko. Albo: - 2b: Nadal jesteście podekscytowani, podpisujecie „UMOWĘ” i odsyłacie ją. Przechodzimy do punktu 3). Kilka dni później przychodzą „cenne dokumenty” za pobraniem (kwota może być różna). W tym momencie istnieją dwie możliwości: - 3a: Płacicie. I... kasa znika. kredyt w ogóle nie zostanie udzielony (nawet po wypełnieniu „cennych dokumentów”). Teraz konieczne jest odwołanie się za pomocą listu poleconego w ciągu 14 dni (patrz przykładowy tekst z 23.03.2012, 18:49). Jeśli nie ma reakcji, konieczne mogą być dalsze kroki, takie jak zgłoszenie na policję i skorzystanie z pomocy prawnika. Albo: - 3b: Nie płacicie. Wkrótce jednak otrzymacie groźby (od windykacji po „ostatnie porozumienie pozasądowe”). Tutaj jednak tylko stoi się na gorącym powietrzu: NIC SIĘ NIE DZIEJE NA KOŃCU!. Nie trzeba się martwić.! Jeśli konieczne, można wysłać odwołanie za pomocą listu poleconego w ciągu 14 dni (ze względu na „podstępne oszustwo” i z prośbą o zaprzestanie korespondencji pocztowej, mailowej lub telefonicznej, w innym przypadku grożone jest zgłoszeniem na policję). Biuro Ochrony Konsumentów (gdzie można też uzyskać poradę) i prokuratura w Dortmundzie znają ten proceder. Dodatkowe informacje dotyczące ubezpieczenia na wypadek niewypłacalności Würzburger: 1. Osoba zaznaczająca ubezpieczenie na wypadek niewypłacalności Würzburger i podająca dane bankowe, co miesiąc 20-30 euro zostanie pobrane z jej własnego konta bankowego. Tutaj nie ma znaczenia, czy dojdzie do „kredytu” czy nie (szczególnie jeśli chodzi o Luzern/Lugano). 2. Osoba, która nie złoży sprzeciwu w ciągu 14 dni, będzie miała duże trudności z cofnięciem tego wszystkiego. Würzburger jest bardzo pomysłowa, jeśli chodzi o powody kontynuacji (na 3 lata!) „umowy” i chyba nie wie, co to znaczy §123 BGB (podstępne oszustwo). Jest to możliwe: Link do ochrony konsumenta: Würzburger Versicherung Mam nadzieję, że teraz wszystko jest jasne. Gell

Napisany przez MThiemann
Dodatkowe informacje na temat: Wygląda na to, że temat jest bardzo gorący, ponieważ od opublikowania tego wpisu otrzymuję codziennie dwa do trzech telefonów dotyczących Luzern/Lugano-Finanz. Liczba zainteresowanych dzwoniących i ich wypowiedzi pokazują duże zainteresowanie, ale także jak wielu jest oburzonych na płatne przesyłanie listów przekierowujących i uważny czytelnik tego wątku będzie mógł sam wyrobić sobie opinię na temat tego dostawcy. 1. Dla tych, którzy nie mają negatywnych wpisów w rejestrze dłużników (Schufa) i regularne dochody, istnieją bardziej sensowne alternatywy, aby uzyskać korzystny kredyt ratalny: Na mojej stronie internetowej umieściłem bezpłatne porównanie kredytów ratalnych online, dzięki któremu zainteresowani mogą jednocześnie sprawdzić swoje zapotrzebowanie na kredyt w maksymalnie dziesięciu bankach i znaleźć najkorzystniejsze rozwiązanie finansowe. Nie pobieram opłat. Nawet jeśli wniosek o kredyt zostanie odrzucony, nie pobieram opłat. Dokumenty kredytowe zostaną przesłane do Państwa drogą mailową - a nie za pobraniem - i następnie możecie Państwo przesłać podpisany wniosek bezpośrednio do wybranego banku. 2. Jednak osoby, które wiedzą, że ich sytuacja finansowa jest na tyle napięta, że udzielenie tradycyjnego kredytu jest praktycznie niemożliwe, mają możliwość złożenia zapytania o kredyt bez sprawdzania w rejestrze dłużników (Schufa) za pośrednictwem firmy Bon Kredit. Według moich najnowszych informacji zapytania tam również są bezpłatne - niezależnie od tego, czy zostanie udzielony kredyt, czy nie. Mam nadzieję, że przynajmniej niektórym udało mi się pomóc. Pozdrowienia M. Thiemann ================================================ Mój początkowy wpis na temat: Cześć carsten24, Po prostu wyszukaj w Google podaną przez Ciebie nazwę firmy i wydaj sam sobie opinię na temat tego, jak ta firma działa. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez admin
Szanowni Użytkownicy Forum, Otrzymaliśmy od Luzern Finanz wezwanie i groźbę usunięcia tego negatywnego wpisu natychmiast. W wpisie firma ta została m.in. określona jako nierzetelna. Według Luzern Finanz w komentarzach rozpowszechniane są nieprawdziwe fakty, jak na przykład że prowadzona jest płatna pośrednictwo w udzielaniu pożyczek. Poza tym, że płatne pośrednictwo w udzielaniu pożyczek byłoby sprzeczne z §655 Kodeksu cywilnego, byłoby to nieuczciwe, nielegalne i w żadnym wypadku nie jest wykonywane przez tę firmę. Prosimy Was, także w innych tematach (!), pisać obiektywnie o firmach/osobach i powstrzymać się od pomawiania lub szkodzenia reputacji. Dotyczy to również obraźliwych/wywrotowych komentarzy prywatnych. Pozdrowienia, Finanz-Forum Admin

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, mój post zniknął (przepraszam jeśli coś poszło nie tak, ale nie czuję się winny), ale ten wątek teraz mówi sam za siebie.

Napisany przez Thorsten
Także: Bez względu na to, czy wspomniana firma jest tutaj wymieniona czy też nie, należy zachować zdrową ostrożność wobec ofert wymagających jakiejkolwiek formy przedpłaty. Aby realistycznie ocenić swoje szanse na uzyskanie kredytu, na rynku istnieje wystarczająca liczba niezależnych pośredników, którzy pracują wyłącznie na podstawie wynagrodzenia od banku w formie prowizji, i zarabiają tylko w przypadku sukcesu. Alternatywnie, można oczywiście ustalić honorarium z pośrednikiem kredytowym. Zazwyczaj jest to rozstrzygane z wyprzedzeniem i obejmuje wynagrodzenie za wszelkie dodatkowe usługi. W zależności od banku, prowizja za kredyty ratalne waha się między 1 a 6 %, dodatkowo opłaty za ewentualne dodatkowe produkty, takie jak ubezpieczenia na życie itp. Problemem z zaliczką jest zawsze to, że dopiero po fakcie dowiadujemy się, jakie usługi faktycznie zostały wykonane, co może skutkować koniecznością odzyskania swoich pieniędzy. Ponieważ osoba ubiegająca się o kredyt zazwyczaj nie jest w sytuacji, która pozwala jej na prowadzenie długotrwałych procesów i wynajmowanie drogich prawników, często jest niemal niemożliwe dla niej podjęcie działań przeciwko finansowo dobrze wyposażonej firmie w celu odzyskania swoich pieniędzy. Zwłaszcza że kwota nie jest na tyle wysoka, by zainteresowała prawników. Ponieważ nie mam żadnych doświadczeń z powyższą firmą, nie mogę w żaden sposób potwierdzić, czy cokolwiek, co tutaj napisałem, dotyczy tego przedsiębiorstwa, i nie chciałbym, aby wyciągano jakiekolwiek błędne wnioski. Na stronie www.gidf.de można znaleźć więcej informacji na temat opisanych przeze mnie problemów, a w szczególności u organizacji konsumenckich można uzyskać konkretne informacje. Zdecydowanie zalecam pozyskanie informacji w tej sprawie.

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: No cóż, mój post chociaż zniknął (przepraszam, jeśli coś było nie tak, ale nie czuję się winny), ale ten wątek teraz i tak przemawia sam za siebie.
Odpowiedź znajdziesz tutaj, przepraszam :/ https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=6461

Napisany przez ADMCI4
Napewno można tutaj wstawić link, prawda?: Verbraucherschutz.de Luzern Finanz GmbH – bardziej nieuczciwie się nie da Porada

Napisany przez wolle
Przyjaciel chce wziąć kredyt w Luzern Finanz. Zapytał mnie, czy mogę go doradzić. Przeszukałem trochę w Google i znalazłem wiele pozytywnych opinii. Jednak po bliższym przyjrzeniu się okazało się, że te opinie zostały opublikowane przez samą Luzern Finanz. Dyrektor Luzern jest jednocześnie dyrektorem Zürich CC Finanz. Alpina Finanz prawdopodobnie również do tego należy. Luzern chce od mojego przyjaciela wpłaty zaliczki w wysokości prawie 850€ za wysłanie umów. Jeśli zapłaci się tę kwotę za pobraniem, prawdopodobnie nie otrzyma się odpowiedzi lub dostać odmowę kredytu. W każdym razie pieniądze nie zostaną zwrócone. Solidna firma kredytowa nie wymaga wpłaty zaliczki, ale potrąca opłaty manipulacyjne od kwoty kredytu. Jeśli otrzymasz od nich upomnienia lub groźby od firmy windykacyjnej, po prostu zignoruj to. Nie odważą się wszcząć postępowania sądowego. A jeśli jednak zostanie wydany nakaz zapłaty, po prostu złożysz sprzeciw, oni muszą udowodnić, że wszystko przebiegło zgodnie z prawem. Dla dalszych informacji odwiedź następujące linki: Prior Inkasso GmbH - Abzockhilfe für die Alpina Finanz GmbH und Zürich CC Finanz | Blog | julisites.com Zürich CC Finanz (www.zuerich-finanz.de) - neue Abzocke der Alpina Finanz GmbH, Hamm | Blog | julisites.com Vermutung: Betrügerischer Kreditvermittler Alpina-Finanz GmbH geht gegen juliblog.de vor | Blog | julisites.com Verbraucherzentrale Hamburg | Kredite schufafrei Vorsicht bei Kreditangeboten „Ohne Schufa“ - Servicezeit - WDR Fernsehen

Napisany przez CFO
Wszystkie dotychczasowe prawnicze groźby wyrażone w wielu postach nie robią już wrażenia - wręcz przeciwnie: Potwierdzają, że osoby te skończyły argumenty i ostatecznie sięgają tylko po groźby. Szacowny czytelniku, zauważ: Groźby nie są argumentami i potwierdzają, że ocena instytucji, pomysłu biznesowego lub osoby nie była taka zła. Dlatego odpowiedzialni za forum finansowe nie powinni dawać się zbytnio zastraszyć, bo: szczekające psy nie gryzą! W tym duchu, krytyczni uczestnicy forum, tak trzymać - jednak zdecydowanie, ale uczciwie. Pozdrawiam serdecznie CFO PS: Wszystkie instytucje i osoby grożące tutaj w wątkach na forum, zazwyczaj osiągają przeciwny rezultat do tego, który uważają, że osiągną.

Napisany przez 2Escorpio
Ratatouille pisze: Jest na pewno dozwolone umieszczenie tutaj linku, czyż nie?: Verbraucherschutz.de Luzern Finanz GmbH – nieuczciwie już być nie może Rada
Forum wyraźnie dystansuje się od treści znajdujących się na innych stronach internetowych i dostępnych za pomocą linków. Dlatego... oczywiście możesz/możecie zamieszczać linki esco Ps.: Wskazanie nieuczciwie już być nie może nie jest odzwierciedleniem ani opinią użytkownika forum finansowego, lecz jest to stwierdzenie pochodzące z Verbraucherschutz.de i jest automatycznie kopiowane jako tytuł strony internetowej.

Napisany przez CFO
Super odpowiedź! Drogi czytelniku, możesz tutaj wyciągnąć swoje wnioski i oczywiście postępować podobnie w innych przypadkach Pozdrowienia, CFO

Napisany przez wolle
§ 655 BGB Obniżenie prowizji pośrednika Czy została ustalona nadmiernie wysoka prowizja pośrednika dla udowodnienia możliwości zawarcia umowy o świadczenie usług lub dla pośrednictwa w takiej umowie, może być ona obniżona na żądanie dłużnika orzeczeniem do odpowiedniej kwoty. Po dokonaniu zapłaty prowizji obniżenie jest wykluczone. Co to ma wspólnego z płatnym pośrednictwem kredytowym??????? Oprócz faktu, że poprzez zapłatę z góry artykuł ten jest obejście!!!!!!! Faktem jest, że Luzern Finanz narusza przepis Art. 5 Konstytucji, domagając się usunięcia różnych wpisów: Art. 5 GG [Prawo do wolności wypowiedzi] (1) Każdy ma prawo do wyrażania swych poglądów słowem, pismem i obrazem oraz do ich swobodnego rozpowszechniania i korzystania z ogólnie dostępnych źródeł informacji bez ograniczeń. Wolność prasy oraz swoboda informowania za pomocą radia i telewizji są zapewnione. Cenzura jest niedopuszczalna. Przekazując groźbę właścicielom forum, Luzern dopuścił się przestępstwa zgodnie z § 240 Kodeksu karnego: § 240 StGB Nękanie (1) Kto bezprawnie siłą lub groźbą ciężkim niesprawiedliwym dobrem zmusza człowieka do działania, znoszenia czy zaniechania, podlega karze pozbawienia wolności do trzech lat albo grzywny. (2) Bezprawne jest zachowanie, jeżeli zastosowanie siły lub groźby w celu osiągnięcia zamierzonego celu jest uznane za naganne

Napisany przez Thorsten
To jest rzeczywiście obiektywny post. Dziękuję za to.

Napisany przez Thuack
Moja żona i ja również złożyliśmy wniosek o pożyczkę, wszystko było w porządku i natychmiast otrzymaliśmy pozytywną wiadomość, że wniosek został wstępnie zatwierdzony. Następnie nadeszło zaskoczenie: musieliśmy zapłacić 250€ za pobraniem!Pomyśleliśmy, no dobrze, jeśli dostaniemy wtedy pieniądze....Więc list przyszedł tak jak wspomniano, i naprawdę chcieli 250€ za list. Więc, z radością zabrałem go, żeby pokazać mojej żonie, a potem.................Co to jest? Mieliśmy wymienić nasze długi (których nie mamy) i napisano, że jeśli wymienimy wszystkich wierzycieli, bank będzie im dalej wypłacał raty. Więc nie dostajemy pieniędzy, oni je zatrzymują, a my zostajemy zdezorientowani.

Napisany przez ADMCI4
hallo, dziś dostałem umowę, ale z powodu wszystkich wpisów na forum stałem się dość podejrzliwy. W związku z tym napisałem e-mail do Luzern Finanz i dostałem odpowiedź, w której napisano, że kwota kredytu została już zatwierdzona i nie ma możliwości odrzucenia. Czy to nie oznacza, że pieniądze zostaną przyznane w 100%? Co o tym myślicie? Osobiście nie wydaje mi się, żeby podpisać umowę, bo boję się, że nic nie dostanę, stracę 250 euro na opłatę za pobranie przesyłki i to się skończy.

Napisany przez ADMCI4
Oferty wysyłane przez oddziały wojskowe to umowy dotyczące naprawy finansów, a nie umowy finansowania. Dlatego artykuły wymienione wcześniej przez prawników prawdopodobnie nie zostały poprawnie sformułowane. Nawet mój poprzednik prawdopodobnie nie dostał oferty finansowania, ale ofertę naprawy finansów - Można by powiedzieć, że kto czyta, jest w wyraźnej przewadze, ale skoro mamy do czynienia z ofertami umów wraz z wnioskiem o kredyt, jest dla mnie zaskakujące, że są one nadal na rynku, ponieważ organizacje konsumenckie z sukcesem mogłyby skierować na nie pozew o oszustwo. Przedstawione podstawy prawne nie są trafne lub mają ograniczone zastosowanie w przedstawionej interpretacji.

Napisany przez 2Escorpio
pisze: Cześć, dziś dostałem także umowę, ale ze względu na wszystkie wpisy na forum zacząłem dość podejrzliwie patrzeć na tę sprawę. W związku z tym napisałem e-mail do Luzern Finanz i dostałem odpowiedź, w której było napisane, że suma kredytu została już zatwierdzona i nie ma możliwości odmowy. Przecież to oznacza, że w 100% otrzymasz pieniądze, czyż nie? A co myślicie na ten temat? Ja osobiście nie zamierzam podpisywać umowy, zbyt wiele strachu, że jednak nic nie przyjdzie, a te 250 euro za opłatę za przesyłkę zostaną po prostu stracone. Na tym koniec.
Jak możesz udowodnić, że to zostało potwierdzone przez telefon? Można ci opowiedzieć wszystko, jak widzisz, nawet organizacje konsumenckie ostrzegają... Uważam, że to mówi samo za siebie :-)

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, również złożyłem wniosek. Niestety dopiero teraz sprawdziłem i natychmiast napisałem do nich maila, że wszystko, co otrzymam od nich, wyląduje w koszu. Dzięki Bogu nie podpisałem jeszcze nic i nigdy nic nie podpiszę. Uważam to za przykre, że w kraju takim jak Niemcy takie rzeczy są możliwe. Zagroziłem im także zgłoszeniem oszustwa w razie dalszego kontaktu. Smutne, jak próbują oszukać ludzi.

Napisany przez Hektor2011
carsten24 pisze: hallo..wer hat erfahrung mit der luzern finanz? hab ein kreditangebot erhalten soll aber bei erhalt des originalvertrages 237 euro bei der post bezahlen..ist das eine seriose firma?
Ręce precz!!! Przeczytajcie wszystkie warunki umowy § 1 ust. 2: Ta umowa nie przewiduje ani udzielenia kredytu ani pośrednictwa w tym zakresie, ani też dostarczenia nowych środków pieniężnych w jakiejkolwiek formie dla zleceniodawcy. Oni nie zapewniają, że odzyskamy pieniądze... Są inne sposoby. Powodzenia

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Proszę o pomoc! Kilka dni temu złożyłem wniosek przez internet o kredyt budowlany w wysokości 200 000 €. Chciałem po prostu dowiedzieć się, czy w ogóle mogę otrzymać taką sumę. Kilka dni później otrzymałem już list (nawet nie list polecony) od nich. Bardzo się zdziwiłem, gdy przeczytałem, że mogę otrzymać te 200 000 €. Wcześniej wziąłem kredyt w moim banku domowym i musiałem podać zabezpieczenie, dochody i cel (12 000 €). Wydaje mi się to teraz bardzo podejrzane, ponieważ tutaj nie pytali mnie o nic takiego. Nawet nie ma informacji o oprocentowaniu i spłacie. Po prostu bez uzasadnienia ustalili miesięczną ratę około 1200 €. Kiedy nie zareagowałem od razu i nie odesłałem tego pisma, dzisiaj dostałem podobne pismo od tej firmy. W liście było napisane, że mam odesłać go w ciągu 7 dni. Nie zwróciłem na to uwagi i przeczytałem warunki umowy na odwrocie (bardzo słabo wydrukowane, nawet nie zauważyłem). Jest tam napisane, że odmowa przyjęcia przysłanej umowy oznacza nie rezygnację. W razie ważnego wypowiedzenia, aby pokryć koszty naszej firmy, należy w każdym przypadku zapłacić 20% ustalonej opłaty i w przypadku odstąpienia są one wyraźnie uznane za dług zleceniodawcy Jak to mam zrozumieć?? Umowa pożyczki wygląda inaczej i nie jest załatwiana w 2 dni. Proszę o informację, co mam teraz zrobić. Czy mam odpowiedzieć czy coś z tym zrobić?? Umówiłem się na spotkanie z moim adwokatem, ale jeśli ktoś miał podobną sytuację i inaczej to rozwiązał, będę wdzięczny. Adwokat za konsultację również wymaga sporej opłaty! Dziękuję z góry!

Napisany przez ADMCI4
Cześć,Firmy takie jak Luzern Finanz czy alpina-Finanz są w moich oczach ewidentnie niegodziwe.Dokumentów, które przychodzą za pobraniem, NIE powinno się przyjmować, a wszelką dalszą korespondencję zdecydowanie ignorować!Więcej informacji znajdziecie na przykład tutaj:Uważajcie na podejrzane firmy pośredniczące w udzielaniu kredytów, takie jak Alpina-Finanz i Luzern-Finanz!

Napisany przez ADMCI4
@Gast22 Nie panikuj! Nie musisz nawet iść do adwokata! 1) To umowa restrukturyzacyjna (wierzyciele otrzymują pieniądze, jeśli w ogóle...), nie kredyt ani umowa pożyczki. 2) Nie podpisałeś tego wniosku (który przyszedł pocztą), więc NIC się nie stanie. Otrzymasz trzeci list, w którym będzie napisane nie rozumiemy... dlatego opłaty zostaną zmniejszone o połowę, bla bla bla.... 3) Problem pojawiłby się dopiero wtedy, gdybyś podpisał i odesłał ten wniosek. Oni chcą bowiem: TWOJE pieniądze. 4) Gra w LOTTO: tu szanse na zdobycie pieniędzy są NAPRAWDĘ wyższe. Porada

Napisany przez RMS
Cześć, niestety nie sprawdziłem tej firmy w Google. Byłem taki głupi i podpisałem umowę pośrednictwa, którą wczoraj wysłałem e-mailem do LUZERN FINANZ. Czy nie mogę zrezygnować z umowy w ciągu dwóch tygodni od jej podpisania? Czy w ogóle wysłanie jej e-mailem jest ważne prawnie? Kto może mi pomóc? Dzięki, RMS

Napisany przez ADMCI4
Jeśli musiałbym zapłacić jakieś pieniądze przed wypłatą kredytu na cokolwiek, byłbym bardzo ostrożny...

Napisany przez ADMCI4
Cześć RMS Dla mnie jest jasne, że ta firma nie ma żadnych dobrych intencji i chce jedynie wzbogacać się kosztem innych. Dla Ciebie teraz ważne jest, abyś po pierwsze wysłał wypowiedzenie drogą mailową (najlepiej wydrukować dla własnych dokumentów, ze względu na datę i godzinę jako dowód) i po drugie wysłał je pisemnie LISTEM POLECONYM ZE ZWROTNYM POTWIERDZENIEM ODBIORU !!! Wysyłając list polecony ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru, otrzymasz potwierdzenie odbioru Twojej przesyłki listowej poprzez podpis. Zostaniesz poinformowany o tym przez odpowiednią kartę pocztową. Jeśli nie podpiszesz odbioru listu, kurier pocztowy zaznaczy Odmowa przyjęcia. Jednakże nie ma to większego znaczenia, ponieważ na tej karcie znajduje się również data, godzina i podpis kuriera. Będzie to dodatkowy dowód na Twoją próbę wypowiedzenia umowy.

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, chciałbym teraz coś powiedzieć i obronić Finanz Luzern. Proszę zwrócić uwagę na to, jaki wniosek składacie i jakie formularze otrzymujecie. Mój mąż i ja również złożyliśmy 25.04.2011 r. zapytanie online. Wniosek o kredyt w wysokości 5000 euro. Został on od razu zatwierdzony. Następnego dnia otrzymaliśmy e-mail z ostateczną decyzją, a dzień później listem poleconym otrzymaliśmy umowę pośrednictwa. W tej umowie pośrednictwa, tak jak wielu z was, chodziło o tzw. restrukturyzację finansową i mieliśmy również zapłacić 247 euro przy odbiorze umowy kurierowi, gdyby ją dostarczył. Jednakże nie podpisaliśmy tego i zamiast tego zadzwoniliśmy do Finanz Luzern. Kosztowało nas to krótki telefon, ale byliśmy mądrzejsi. Okazało się, że otrzymaliśmy złe formularze. Pani telefonicznie obiecała nam, że wyśle umowę pośrednictwa kredytowego, która nas interesuje, natychmiast pocztą. Tutaj NIE trzeba dokonywać żadnych opłat zaliczkowych. Gdy zapytaliśmy ją o to, co można przeczytać w internecie, pani powiedziała, że ludzie sami są winni, bo nie potrafią czytać ze zrozumieniem. To wyjaśnia również, dlaczego bank ten usunął wiele wpisów/komentarzy, aby nie szkalować swojego wizerunku,...itp. Kto potrafi czytać, jest zdecydowanie na plusie Rzeczywiście, 27.04. otrzymaliśmy umowę pośrednictwa kredytowego. Wypełniliśmy ją, dołączyliśmy wszystkie niezbędne dokumenty, takie jak zaświadczenie o dochodach,...itp., i wysłaliśmy e-mailem 28.04. Oczywiście przeczytaliśmy wszystko dokładnie. Tutaj wspomniano tylko o maksymalnej opłacie manipulacyjnej w wysokości 29,95 euro, którą musimy ponieść, jeśli umowa zostanie zawarta. Oprocentowanie kredytu w Finanz Luzern zależy od banku, z którego pochodzi pieniądze. Ale średnio wynosi 2,2% - informację tę również otrzymaliśmy od pani w telefonicznej rozmowie z Finanz Luzern. Teraz oczekujemy odpowiedzi e-mailem w tygodniu od 2 maja, czy nastąpi wypłata. Alternatywnie zaznaczyliśmy też kredyt bez sprawdzania w bazie danych o kredytobiorcach (Schufa). Wtedy kwota wynosiłaby 3500 euro na osobę. Gdy otrzymamy odpowiedź w naszej skrzynce mailowej, chętnie was poinformuję ponownie. W tym duchu ... Pozdrowienia z Środkowej Frankonii ....

Napisany przez Gell
Cześć Mittelfranken, Dlaczego się bronić? Czy już dostałeś żądaną kwotę kredytu na swoje konto bankowe? Czy nie zadałeś następujących pytań?: - Dlaczego zawsze przy składaniu wniosku o kredyt jest wysyłana bezwartościowa i droga umowa o finansowej naprawie sytuacji. Ten błąd w systemie istnieje już od kilku miesięcy, dlaczego...? - Dlaczego teraz całość ma kosztować 30 euro zamiast 247 euro? Dlaczego od razu nie...? - Który bank oferuje kredyt w wysokości 2,2%? (poza Bankiem Państwowym Korei Północnej). - itd..... Odpowiedź w skrzynce odbiorczej online ma dla nas małe znaczenie, sugeruję: powiadom nas dopiero, gdy pieniądze znajdą się na twoim koncie. Wiecie...? I zresztą.... bardzo mnie to interesuje..... naprawdę..... Tak na marginesie, ważny artykuł WDR z dnia 13.04.11: Oszustwo w internecie - Temat dnia - Seriale - Studio Dortmund - WDR.de Lub tutaj: Verbraucherschutz.de Luzern Finanz GmbH – bardziej nieuczciwie już nie może być Jak pięknie to ująłeś: kto potrafi czytać, ten jest oczywiście w lepszej sytuacji.... Wiecie

Napisany przez ADMCI4
Wniosek o kredyt został złożony w firmie Luzern-Finanz, otrzymałem również potwierdzenie mailowe, że został on zatwierdzony i mam zapłacić 417 euro jako prowizję pośrednictwa. Dokumenty przyszły pocztą, zapłaciłem i okazało się, że są to dokumenty dotyczące umowy, którą mam opłacić, aby firma spłacała moje zobowiązania jednorazową ratą. Miałem miesięcznie przekazywać pewną kwotę, a oni mi ją rozdzielą za opłatę, rozdzielenie nie jest dla mnie potrzebne. Poinformowałem wspomnianą firmę, a oni zamienili to w kredyt, którego do dzisiaj nie dostałem, po każdym telefonie mówią, że to leży w banku. To, co napisałem, można udowodnić za pomocą odpowiednich dokumentów i paragonów, jak również maili. Moim następnym krokiem będzie skorzystanie z usług prawnika, mój szczęśliwy traf, że jest dobrym znajomym i robi to dla mnie bez honorarium. Będę informował o dalszym przebiegu sprawy. Odradzam korzystanie z usług firmy Luzern Finanz GmbH

Napisany przez Gell
Środkowa Frankonia: Należy do Thomasa. K, który tutaj zachwyca się firmą Zürich CC Finanz GmbH (z Hamm), być może należy do Twojego kręgu przyjaciół?: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=4743>https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?t=4743 Tutaj przynajmniej istnieje powiązanie między tymi dwoma firmami: Dyrektor Zürich CC Finanz GmbH: Norbert Volkmer Dyrektor Luzern Finanz: Norbert Volkmer Zürich CC Finanz GmbH obecnie nie istnieje (była w sieci tylko kilka miesięcy) A tutaj kilka ogólnych informacji: Ostrożność wobec podejrzanych pośredników kredytowych takich jak Alpina-Finanz i Luzern-Finanz! | Czyż nie?

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj, po raz czwarty otrzymując maila i list z prośbą o przesłanie dokumentów, odpowiedziałem/odpowiedziałam, że NIE JESTEM ZAINTERESOWANY/ZAINTERESOWANA umową DOTYCZĄCĄ RESTRUKTURYZACJI FINANSÓW i dlatego proszę, aby nie wysyłali mi już żadnych listów ani maili. I oto po 5 godzinach przysłali mi prawidłowy wniosek kredytowy. Ale będą musieli długo poczekać na odpowiedź.

Napisany przez nico2011
Cześć! Mam pytanie dotyczące wspomnianej firmy! Niestety nie zorientowałem się wcześniej, ponieważ sytuacja związana z pieniędzmi była pilna, więc podpisałem i odesłałem umowę! Byłem naiwny i głupi! W zeszłą sobotę kurier przyszedł z rzekomymi oryginalnymi umowami i chciał 250 euro za pobraniem! Myślałem jednak, że pobiorą to automatycznie! W końcu odesłałem przesyłkę i w poniedziałek zadzwoniłem tam i zapytałem panią, dlaczego jest to pobrane za pobraniem, a nie pobierane automatycznie! Nie uzyskałem odpowiedzi poza tym, że tak jest napisane w umowie! Dodatkowo pani była bardzo nieprzyjemna przez telefon, szczególnie po tym, jak zapytałem, czy rzeczywiście dostanę pieniądze, jeśli zapłacę te 250 euro! Nie mam już żadnych dokumentów, bo zostały wywalone w furię porządków! Z czym teraz mogę się spodziewać?

Napisany przez Gell
Nico2011 Oszczędziłeś właśnie 250 euro! Po prostu ZIGNORUJ poniższe listy i groźby Nie musisz nic więcej robić. Tobie NIC NIE grozi Czy serio wyobrażasz sobie, że ta sprawa (dotycząca wniosku o finansowanie w Luzern Finanz) skończy się w sądzie? ...Ja nie. Opłaty manipulacyjne (w Twoim przypadku 250 euro) MUSZĄ BYĆ WYMIENIONE INDYWIDUALNIE. A tego nie zrobiono. To wystarczający powód, by uznać całość za nieważną. Rozumiesz?

Napisany przez nico2011
@ Gell Dziękuję za Twoją odpowiedź! Mam nadzieję, że masz rację! **drży** Dzisiaj przyszła poczta od wspomnianej firmy! Przeliczę to krótko: Przesłali nam podpisaną przez Ciebie umowę pośrednictwa w sprawie restrukturyzacji finansowej (chciałem kredyt!). W związku z tym przesłaliśmy Ci Twoje osobiste zatwierdzone dokumenty umowne za pobraniem w kwocie 247,50 euro. **Pobranie za pobraniem zostało przez Ciebie naruszone umownie.** Odmowa przyjęcia przesyłki za pobraniem nie stanowi zgodnie z naszymi Ogólnymi Warunkami Umowy odstąpienia lub rozwiązania umowy! PRZYPOMINAMY, ŻE Z PAŃSKIM PODPISANEM NA UMOWIE POŚREDNICTWA ZAWARLIŚMY OSTATECZNĄ UMOWĘ PRAWNIE WIĄŻĄCĄ!!! Również nie otrzymaliśmy od Państwa regularnego wypowiedzenia zgodnie z naszymi Ogólnymi Warunkami Umowy w wyznaczonym terminie! Z tego powodu niniejszym zdecydowanie żądamy dokonania płatności w kwocie 247,50 euro do dnia 31.05.2011 za pomocą dołączonego formularza płatności na następujące konto ...................................................................................................................................................... Punktualna płatność powinna znajdować się przede wszystkim w Państwa interesie! Po otrzymaniu wpłaty OTRZYMACIE Państwo swoje osobiste dokumenty umowne za darmo W CIĄGU 24-48 GODZIN. Czy powinienem to po prostu zignorować, czy może lepiej dla pewności napisać wypowiedzenie?

Napisany przez Gell
nie wiadomo mi dotąd, żeby ktoś, kto nie zapłacił, miał następnie problemy prawne. Mogą tylko grozić, w nadziei, że kilka osób zapłaci ze strachu. Wierzę nawet, że szkoda zużywać znaczka pocztowego na wysłanie pisemnego wypowiedzenia. Jeśli jesteś jednak nadal niepewny, zapytaj prawnika. Na pewno nazwie całą tę historię czystym absurdem. Co ty na to?

Napisany przez nico2011
Cześć, dziękuję bardzo! Zobaczymy, co się stanie po 31. Nie mam nic do zdobycia. Mam nadzieję, że nic więcej się nie wydarzy!

Napisany przez Gell
nico2011 Na „wypowiedzenie umowy” i tak jest już za późno (jak jest napisane w tekście, który wpisałeś). Luzern Finanz przewidziało bardzo krótki czas na złożenie sprzeciwu (7 dni?) Będą przychodzić kolejne listy z groźbami, nawet od firmy windykacyjnej (najczęściej od Prior Inkasso). Niektórzy otrzymują takie pisma nawet ponad rok później. Firmy windykacyjne nie mają jednak specjalnych uprawnień, a odpowiednie miejsce na „dokumenty” to kosz obok twojego biurka. W przypadku otrzymania „sądowego” nakazu zapłaty złożyć sprzeciw bez podania przyczyny. Ale do tego nie dojdzie. Prawda?

Napisany przez ADMCI4
Zyczę wam dobrego wieczoru. PROSZĘ O PILNĄ RADĘ, Niestety zauważyłem to forum za późno, i podpisałem pierwsze umowy (czyli pierwszy dokument, który otrzyma się od powyższego BANKU!) Umowę pośrednictwa kredytowego. Niestety, już (niestety) zapłaciłem 217 € za pobraniem. Dzisiaj otrzymałem umowę kredytową i przeczytałem ją. Zauważyłem tam rzeczy, o których wcześniej nie czytałem nigdzie. Dodatkowo w umowie kredytowej podana jest wyższa suma niż ustaliłem. Moje pytanie teraz, czy mogę wyjść z umowy, pomimo że już podpisałem wniosek o pośrednictwo kredytowe. Bardzo proszę o odpowiedź!!! Z poważaniem Reflexx

Napisany przez Gell
Reflexx Bardzo prosto: po prostu wyjdź z tej sprawy, rzucając te dokumenty do kosza (są one i tak całkowicie bezwartościowe). Luzern Finanz już dostał to, czego chciał od ciebie: TWOJE PIENIĄDZE To już dla nich załatwione. Mam też poważne wątpliwości, czy zobaczysz swoje 217 euro ponownie. Prokuratura w Dortmundzie może wiedzieć więcej na ten temat: Oszustwo w Internecie - Temat Dnia - Seriale - Studio Dortmund - WDR.de Rozumiesz?

Napisany przez ADMCI4
Po tym, jak nie zapłaciłem należności, dostałem wiele upomnień z groźbą egzekucji. Mój adwokat napisał miły list, na co Luzern Finanz zrzekł się roszczenia bez uznania obowiązku prawnego i sprawa została załatwiona. Po prostu próbują.. Nie chodzi, jak wielu ludzi myśli, o umowę kredytową, lecz jedynie o restrukturyzację finansową, czyli konsolidację starych zobowiązań, więc lepiej trzymać się z daleka!

Napisany przez pitty23
Luzern-Finanz oferuje usługi restrukturyzacji finansowej, czyli przekształcenia istniejących zobowiązań. Brak udzielania kredytów. To zostało źle zrozumiane, a po braku zapłaty za przesyłkę za pobraniem wraz z dokumentami umownymi nadeszły upomnienia z zapowiedzią egzekucji, w związku z czym adwokat napisał pismo z prośbą o wgląd do akt lub umowy - w odpowiedzi LF bez uznania prawnego zobowiązania wycofała swoje roszczenie i umorzyła sprawę. Koniec historii.

Napisany przez Gell
„Luzern-Finanz oferuje reorganizacje finansowe, a nie kredyty. To zostało źle zrozumiane“ KTOŚ tam ZŁE zrozumiał? To jest DUŻE także na ich stronie internetowej: NATYCHMIASTOWA pożyczka, pożyczka EXPRESS, pożyczka BEZ SPRAWDZANIA BIKU, pożyczka DLA SAMOZATRUDNIONYCH. Czy ja tez ŹLE to zrozumiałem? ;-) Czy Luzern Finanz założył, że wszyscy zrozumieją, że tam nie ma kredytów do wzięcia?.... Przysmak….. Zgadza się Pitty23: Dzięki za informacje, teraz wszyscy wiedzą, co robić z Luzern Finanz.

Napisany przez Gell
Strona JULIBLOG jest ponownie dostępna online i oferuje bardzo interesujące informacje na temat (pełny adres do skopiowania i wklejenia w przeglądarce): Część 1 https://www.juliblog.net/blog/ohne-schufa-abzocke-friedrich-einhaus-kreditmafia-alpina-zuerich-luzern-finanz-teil-1 Część 2 https://www.juliblog.net/blog/ohne-schufa-abzocke-friedrich-einhaus-kreditmafia-alpina-zuerich-luzern-finanz-teil-2 Część 3 https://www.juliblog.net/blog/ohne-schufa-abzocke-friedrich-einhaus-kreditmafia-alpina-zuerich-luzern-finanz-teil-3 Ponadto bardzo ostrożne osoby mogą tam pobrać wzór pisma o odstąpieniu od umowy z firmą Luzern. Jest to dostępne na górze bieżącego banera. A czy wiecie, kto jako PIERWSZY pobrał ten dokument (według adresu IP)?: firma SCHUTZBRIEF24 GMBH z HAMM !! Prawda

Napisany przez ADMCI4
Cześć kochani, u mnie również poszło tak, musiałam wpłacić 497 euro zaliczki.. podpisałam umowy i opłaciłam.... i 2 tygodnie później moje pieniądze znalazły się na koncie.. więc wielkie dzięki dla Luzern Finanz ^^

Napisany przez Tinchen
Cześć wszystkim, na pewno domyślacie się, że spotkało mnie to samo: złożyłem wniosek online o kredyt, otrzymałem umowę pośrednictwa w sprawie restrukturyzacji finansowej. Po wielu próbach ktoś ostatecznie odebrał telefon w wyżej wymienionej firmie i bardzo nieuprzejma pani powiedziała mi, że pewnie popełniłem błąd i że wyśle mi nową ofertę/wniosek. Nie minęła minuta, a dostałem e-mailem formularz wniosku lub umowy pośrednictwa dotyczącej prawdziwego kredytu. Rzecz stała się dla mnie zbyt gorąca, najpierw poszukałem doświadczeń innych osób w internecie i w rezultacie nie podpisałem i nie odesłałem ani umowy pośrednictwa w sprawie restrukturyzacji finansowej, ani tej dotyczącej kredytu. Teraz moje pytanie: Czy możliwe jest, że mimo to firma wyśle mi jakiekolwiek umowy za pobraniem? Jak powinienem postąpić? Czy lepiej złożyć sprzeciw czy napisać wypowiedzenie? Jak już wspomniałem, nie podpisałem nic i nie mam zamiaru tego robić. Dziękuję, miałem naprawdę okropny weekend

Napisany przez Gell
Tinchen: Umowa restrukturyzacji finansowej czy umowa kredytowa nie ma znaczenia: tam i tak NIC NIE otrzymasz. Niepodpisane: NIC SIĘ nie stanie, po prostu zignoruj następne przypomnienia. Podpisane, niezapłacone: tak naprawdę NIC SIĘ nie stanie (nawet jeśli przyjdą dalsze listy z groźbami), ponieważ cała sytuacja jest kompletnie nielegalna. Jeśli jednak chcesz zachować ostrożność, możesz pobrać, wypełnić i wysłać ten szablon odwoławczy tutaj (na górze w bieżącym bannerze): JULIBLOG.NET - Blog o polityce, społeczeństwie, oszustwach i internecie Znajdziesz tam też wiele informacji o tym procederze. Może jednak być konieczne skorzystanie z pomocy prawnika, aby zakończyć te groźby. Podpisane i opłacone: tak naprawdę tutaj też NIC SIĘ nie stanie, czyli: kredytu i tak nie dostaniesz. Opłaty za pobranie nazwiska możesz odzyskać (jeśli masz szczęście), grożąc samemu prawnikiem i/lub zgłaszając to na policję. Rozumiesz?

Napisany przez Gell
Nadlew89 Patologicznie rzecz biorąc, zaklasyfikowałbym Twoje stwierdzenie jako „utratę związku z rzeczywistością”. Prawda

Napisany przez Tinchen
Cześć wszystkim, dzięki Gell za szybką informację. Niestety, jestem tak zdezorientowana i przesadnie ostrożna, że mimo wszystko zadzwoniłam na infolinię prawną mojego ubezpieczenia ochrony prawnej. Powiedzieli, że nawet jeśli nie podpisałam nic, powinnam wysłać list polecony z potwierdzeniem odbioru, w którym zaprzeczam zawarciu umowy, alternatywnie odwołuję się, zaskarżam z powodu błędu i oszustwa, wypowiadam umowę ze skutkiem natychmiastowym, alternatywnie zwykłym, oraz grożę wniesieniem powództwa o stwierdzenie nieważności. Wysłałam ten list 1 czerwca, zobaczymy co się wydarzy. Prawdopodobnie nic więcej, ponieważ firmy działające nieuczciwie na pewno nie będą chciały wchodzić w spór sądowy (także tak powiedział prawnik). Czy ktoś ma inne doświadczenia z takim postępowaniem? Czekam na Wasze odpowiedzi. Zastanawiałam się także nad skorzystaniem z porady prawnika na miejscu, aby wyjaśnić podstawy prawne i możliwości. Być może wtedy będę mogła udzielić lepszych informacji. Pozdrawiam serdecznie, Tinchen

Napisany przez Tinchen
Ach tak, i jeszcze jedno! Oczywiście (byłem głupi) podczas składania wniosku kredytowego chciałem także ubezpieczyć się od niewypłacalności i podałem wtedy moje dane konta. Wczoraj zauważyłem, że Würzburger Versicherungs-AG pobiera z mojego konta 19,80 € (chociaż nigdy nie dostałem ani nie podpisałem umowy ubezpieczeniowej). Zadzwoniłem do nich, powiedzieli mi, żebym wycofał umowę (za pomocą e-maila), zrobiłem to i planuję również wysłać do nich oficjalne pismo (listem poleconym) ponieważ dowiedziałem się na innych forach, że wycofanie za pomocą e-maila jest zazwyczaj ignorowane i usunięte. Dla pewności zwróciłem 19,80 €. Do zobaczenia i trzymajcie się mocno, ponieważ, jak już wspomniałem: firmy działające nieuczciwie na pewno nie chcą być pozwane, mieć rozprawy sądowej i publicznej prezentacji ich interesów biznesowych. Tinchen

Napisany przez Gell
Tinchen: W związku z firmą Würzburger Versicherungs-AG: YouTube - ‪Kredite ohne Schufa‬‏ Prawda

Napisany przez ADMCI4
Luzern Finanz GmbH Ahlen: Również ja złożyłem wniosek i otrzymałem e-mail z deklaracją 100% zgody. Jednakże wygląda na to, że dotyczy to jedynie otrzymania zgody na wydanie 247 € za przesyłkę za pobraniem z bezwartościowym listem! Jeśli dokładnie przeczyta się warunki umowy, znajduje się następujący fragment w punkcie 2: 2. Niniejsza umowa nie przewiduje ani pozyskania, ani pośrednictwa w kredycie lub pożyczce, ani też udostępnienia jakichkolwiek środków pieniężnych dla zleceniodawcy jakiejkolwiek postaci. (Oryginalny tekst warunków umowy) Słowem ludzie: UWAGA, nie podpisujcie! Zróbcie coś lepszego z tymi 250 €! --------Koniec -------------------------- Jeśli chodzi o rzeczywisty poradnik w przypadku zadłużenia, wezwań do zapłaty, egzekucji itp. Radca prawny Achim Bensch, Poppenbütteler Bogen 17 w Hamburgu. On naprawdę pomaga i jest w 100% wiarygodny!! Prawnik jest specjalistą w zakresie unikania bankructwa! Negocjuje porozumienia z wierzycielami i płaci się mu tylko przystępną ratę. On zajmuje się resztą. Tak więc z mojej strony same pozytywne opinie o tej kancelarii! Mam nadzieję, że ten poradnik wam trochę pomógł. Pozdrawiam Was pokojowo
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata