Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Specjaliści od kredytów i Finanse Lugano. Jak powinienem kontynuować?

Napisany przez Nyne90
Cześć wszystkim, w ciągu ostatnich dni porównywałem różne kredyty online i trafiłem na stronę www.die-kredit-profis.net.

Tam było napisane wielkim drukiem:

100% darmowa i niezobowiązująca oferta.

Postanowiłem złożyć zapytanie. Zrobiłem to 8.04.2016.

Wkrótce potem dostałem e-mail od tej strony o treści:

Szanowny Panie XXXXXXXX,

Mamy przyjemność poinformować, że udało nam się pozyskać bardzo skutecznego partnera, który zaakceptował Państwa zapytanie i teraz przejmuje dalsze działania.

Dla Ciebie dalszy przebieg wygląda następująco: W ciągu najbliższych 24 godzin otrzymasz swoją zatwierdzoną ofertę pocztą e-mailową i tradycyjną, bezpośrednio od naszego partnera. Prosimy więc śledzić E-maile i przesyłki pocztowe od naszego Partnera.

Dziś otrzymałem e-mail od Lugano Finanz GmbH z tytułem: Zatwierdzenie - **Wiążąca** zgoda dla (Moje nazwisko). Do tego e-maila był załączony plik PDF zawierający następującą treść:

Mamy przyjemność poinformować, że od teraz jesteś dostępny do restrukturyzacji finansowej. Wydaliśmy dla Ciebie **wiążącą** zgodę na Twój zatwierdzony umowę o restrukturyzacji finansowej (brak odmowy!)

Później dostałem e-mail z tytułem: Twoja oferta kredytowa jest gotowa!

Szanowny Panie / Pani NAME,

Chcielibyśmy serdecznie podziękować za zapytanie i związaną z nim zaufanie. Po pierwszej w pełni zautomatyzowanej weryfikacji Twojego wniosku, mam przyjemność poinformować, że:

Twoje zapytanie kredytowe zostało zaakceptowane!

Teraz możesz szybko dostać swoje pieniądze:

1.) Podpisz załączoną umowę pośrednictwa kredytowego

2.) Dołącz aktualne zaświadczenie o dochodach (np. odcinek płacowy / decyzja o emeryturze / BWA)

3.) Natychmiast odesłać podpisaną umowę i zaświadczenie o dochodach do nas

Napisałem do 2 adresów e-mail tej firmy, że złożyłem tylko zapytanie dla porównania i ponieważ rzekomo jest ono niezobowiązujące i darmowe.

Oczywiście zrozumiałe jest, że teraz nie chcę brać kredytu od nich, tylko poszukać innej oferty.

Nie otrzymałem jeszcze żadnej korespondencji pocztowej ani niczego nie podpisałem.

Moje planowane działanie jest następujące: Jeśli przyjdzie list za pobraniem, odmówię jego przyjęcia i odsyłam z powrotem. Jak powinienem teraz postępować, aby nie wpaść w kłopoty, z których nie będę mógł się wydostać? Czy już teraz muszę skorzystać z 14-dniowego prawa do odstąpienia, mimo że jeszcze nic nie podpisałem?

Z góry dziękuję.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Nie płacić, to jest jasne.
Najłatwiej jest po prostu nie reagować. Lub odwołać wniosek kredytowy za pomocą listu poleconego i zachować kopię. A potem nie reagować.

Napisany przez Schwenk1994
Cześć, właśnie złożyłem wniosek kredytowy w Profesjonalistach od kredytów. Niestety, przeczytałem wiele negatywnych opinii w Internecie. Natychmiast wysłałem maila z odwołaniem wniosku. Na stronie internetowej było napisane, że wniosek jest w 100% bezpłatny i niezobowiązujący. Przeczytałem jednak, że w ciągu 24 godzin przyjdzie list z opłatą za przesyłkę pobraniową, upomnieniami, aż po windykację i egzekucję komorniczą.

Moje pytanie: Czy mogę po prostu zignorować te listy i oczywiście niczego nie podpisywać? Bo przecież bez podpisu nie zawrze się umowa? Na stronie było napisane, że jest to bezpłatne i niezobowiązujące, a ja wysłałem tylko wniosek, bez dodatkowego ubezpieczenia czy czegoś podobnego.

Czy mogę zignorować listy, co mi wtedy grozi?

Dzięki za pomoc

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zwrotka za pośrednictwem e-maila jest w porządku

Napisany przez Schwenk1994
dziś rano przyszły kolejne rzeczy. Czy bez podpisu mają one jakiekolwiek znaczenie prawnie? Ponieważ zostały zadeklarowane jako zapytanie darmowe?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata