Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Jak długo pozycje na etoro mogą pozostać otwarte? WHEN Czy długoterminowe inwestowanie jest możliwe?)

Napisany przez thomasp
Witajcie.
Jestem tutaj nowy i zupełnym nowicjuszem w tzw. obszarze daytradingu...
Moje pytanie brzmi: jak długo mogę maksymalnie trzymać jedną lub kilka pozycji na etoro, jeśli chciałbym prowadzić inwestycje długoterminowe? Zrozumiałem, że pewnie będę musiał regularnie dostosowywać funkcję zatrzymania/limitu...
Motywacją mojego pytania jest to, że portale daytradingowe zarabiają głównie poprzez stosunkowo aktywne transakcje i obawiam się, że moja inwestycja długoterminowa może w końcu zostać uznana za uciążliwą i nieopłacalną, a wtedy (...to jest moje obawy!) mój portfel może być przymusowo sprzedany?.
Ponieważ interesuję się nowymi kryptowalutami, pomyślałem, że muszę pójść do etoro lub plus500 itp. Czy jednak można trzymać pozycję na tych portalach przez długi czas?
Z góry dziękuję i pozdrowienia.
thomas

Re: Jak długo pozycje na etoro mogą pozostać otwarte? WHEN Czy długoterminowe inwestowanie jest możliwe?)

Napisany przez Cici
Nie znam żadnej z tych platform, ale dlaczego nie skorzystać z klasycznej giełdy kryptowalut? Tam również możesz ustawiać zlecenia sprzedaży z opcją stop loss, które następnie regularnie dostosowujesz. Dla bardzo długoterminowego inwestowania lepszym rozwiązaniem byłoby jednak korzystanie z portfela na własnym komputerze/smartfonie, ponieważ ryzyko utraty jest wtedy mniejsze.

Napisany przez thomasp
Jaka jest klasyczna giełda kryptowalut?

Napisany przez Cici
Jednym z takich jest platforma, na której nie handluje się kontraktami CFD, a bezpośrednio monedami, np. Kraken, Coinbase, Bitstamp itp.

Napisany przez thomasp
Dziękuję z góry. Pytanie dalsze:

Gdzie mogę np. kupić/nabyć XRP (Ripple) bez konieczności późniejszej przymusowej sprzedaży, np. w wyniku osiągnięcia limitu zysku? Chciałbym pozostać zainwestowany na lata, a nie handlować...

Kto coś wie?

Napisany przez Cici
Sprawdź stronę cryptowat.ch, tam znajdziesz na dole przegląd, jakie pary walutowe mogą być handlowane na różnych giełdach. W Twoim przypadku XRP/EUR lub XRP/USD mogą być interesujące. Na ile mi wiadomo, możesz trzymać monety na wszystkich tych giełdach tak długo, jak chcesz, ponieważ nie handlujesz na marży, ale bezpośrednio handlujesz zasobem podstawowym/monetami. Jednak lepiej byłoby skonfigurować portfel na własnym komputerze i przechowywać monety tam.

Napisany przez thomasp
Dziękuję bardzo.

Napisany przez GilbertGrape
Cześć, jestem nowy i szczerze mówiąc nie znam się zbyt dobrze. Znajomy zainwestował w Bitcoina i Ripplea i zarobił 6-krotność zysku. Używa aplikacji Etoro. Teraz kilka godzin temu pobrałem Etoro i przelałem 1000€. Następnie od razu handlowałem rippleem i zainwestowałem 1000 dolarów. Dziwne jest to, że kupiłem za 0,7748 i teraz jest po 0,7779, czyli powinien być jakiś mały zysk. Zamiast tego widzę stratę 77,52 dolara.

Napisany przez Freeliner
Znam się nie na Etoro, ale na pewno też nie działają za darmo. Jak są tam ustalane opłaty?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata