Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Książeczka oszczędnościowa zniknęła.

Napisany przez Berghofer
W 2013 roku otworzyłem konto oszczędnościowe w Targobanku. Ponieważ korzystam z bankowości internetowej, zrezygnowałem z otrzymywania wypisów w formie papierowej. Niedawno chciałem zamknąć konto. Powiedziano mi, że aby je zamknąć, potrzebny jest aktualny arkusz książeczki oszczędnościowej z numerem 4 z roku 2017 w oryginale. Kiedy zadzwoniłem i powiedziałem, że korzystam z bankowości internetowej i nie otrzymuję wypisów w formie papierowej, powiedziano mi, że popełniono błąd, ale w 2013 roku otrzymałem coś w rodzaju świadectwa, jakby książeczkę oszczędnościową, i to jest potrzebne. Kiedy powiedziałem, że czegoś takiego nie mam, powiedziano mi, że ponieważ zgromadziła się już bardzo duża suma, mogę jedynie złożyć wniosek o ogłoszenie na tablicy ogłoszeń w sądzie rejonowym. Czy istnieje naprawdę żadna inna możliwość? Będę wdzięczny za każdy wskazówkę.

Re: Książeczka oszczędnościowa zniknęła.

Napisany przez Bitte
Na pewno będziesz w stanie udowodnić, co zostało pobrane z twojego konta w ciągu ostatnich kilku lat. Każdy bank ma obowiązek przechowywać takie informacje do 10 lat, nawet po zmianie konta na inne bankowe (a często nawet dłużej). Druga opcja to skorzystanie z usług specjalisty prawnego, który może złożyć wniosek poprzez postępowanie ogłoszeniowe w sądzie rejonowym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata