Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: stary kontrakt oszczędnościowy na cele mieszkaniowe

Napisany przez Leviara
Cześć drodzy eksperci finansowi!
Mam pytanie. Byłem wczoraj u moich rodziców i dostałem moje roczne oświadczenie z BHW. Chodzi o program D maxx 5, który został zawarty w 11/2002 roku. Umowa nigdy nie była zasilana. Szczerze mówiąc zupełnie zapomniałem, że ją mam i przypominam sobie o niej tylko raz w roku, gdy oświadczenie trafia do moich rodziców. Spróbowałem znaleźć odpowiednie warunki umowy w internecie, ale nie byłem zbyt skuteczny. Czy moglibyście dać mi wskazówkę, jak powinienem teraz postępować? Ogólnie chciałbym teraz doładować umowę, jeśli istnieje atrakcyjna stopa zwrotu.
Dziękuję!

Napisany przez Spiagei
Cześć,
to dobry pomysł. BSV ma prawdopodobnie 2% + 2.25% bonus
Możesz oszczędzać na umowie w wysokości 3.6% sumy [url]kredytu[/url] budowlanego, min. 1000€/rok. Nie można oszczędzać więcej.
Pozdrawiam, Stefan

Napisany przez Polli1209
Tak, dobry pomysł. Mam także takie perełki - z 2% + 2,5% bonusem (lub 2,25%, dokładnie nie pamiętam). Z 2003 roku. Oszczędzam tam regularnie dopóki to możliwe i inkasuję odsetki. Trzeba tylko uważać, żeby nie oszczędzać więcej niż sumy oszczędnościowej, aby nie stracić bonusu. Obecnie trudno zdobyć większe oprocentowanie...

Napisany przez Spiagei

Tak, dobry pomysł. Mam jeszcze takie skarbienie - z 2% + 2,5% bonusem (lub 2,25%, dokładnie teraz nie pamiętam). Z roku 2003. Oszczędzam tam regularnie dopłatę do oszczędności, dopóki to możliwe i pobieram odsetki. Trzeba tylko uważać, żeby nie gromadzić więcej niż kwotę oszczędności budowlanych, aby nie stracić bonusu.
Aktualnie trudno o większe zyski procentowe...

Ale pamiętaj, że bilans wraz z 2% odsetkami z salda NIE przekracza sumy oszczędności budowlanych.....w przeciwnym razie koniec z 2,25% bonusem!

Napisany przez Polli1209

Ale pamiętaj, że saldo wraz z 2% odsetkami w saldzie NIE przekracza sumy [url]kredytu[/url] budowlanego..... w przeciwnym razie koniec z bonusem w wysokości 2,25%!

Tak, dzięki za wskazówkę. Będę to monitorować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata