Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Montaż ochrony przeciwsłonecznej: Czy wynajmujący może pokryć koszty?

Napisany przez lemondrop
Cześć,
Mieszkam w ponad 30-letnim mieszkaniu, w którym rolety okienne zaczynają się rozpadać. Zrobiłem rozeznanie i wiem, że teoretycznie mam prawo do wymiany na nowe, którą finansuje właściciel. Nie chciałbym jednak już tych hałaśliwych i łatwo brudzących się rolet, wolę zainstalować plisy. Wiem, że są one nieco droższe. Czy w takim przypadku właściciel również pokryłby koszty? Niestety komunikacja z nim jest nieco trudna (organizacyjnie), dlatego chciałbym z góry rozważyć moje opcje.
Z góry dziękuję!

Napisany przez vision
Czy masz na myśli żaluzje wewnętrzne czy zewnętrzne? Właściwie właściciel płaci tylko za zewnętrzną ochronę.
Plisy są dostępne w różnych cenach. Od tych z supermarketu do samodzielnego skrócenia, po produkty na zamówienie. Zarówno wśród nich można znaleźć tandetę z Polski, jak i niemiecką wartość.
Plisy trzeba też od czasu do czasu czyścić (wanny) lub przecierać na mokro.
Jeśli chcesz niemieckiej taniej wartościowej pracy i jesteś w stanie samodzielnie zainstalować, sprawdź tutaj: www.rollo-fabrikverkauf.de
Na życzenie mogą tam czasami być dostępne pozycje wyprzedażowe.

Napisany przez strizzi
Cześć,
nie mam teraz pewności, czy wynajmujący musi pokryć koszty. Ale jak myśli Vision, myślę, że musi płacić tylko za ochronę zewnętrzną.
niedawno sama przełączyłam się na plisowane rolety. Z biegiem czasu zasłony zaczęły mi się nudzić. Ponadto przeprowadziłam się do nowego mieszkania, a standardowe wymiary były albo za wąskie, albo za szerokie. Wyszukałam w internecie sklepy oferujące usługi z zakresu produkcji na miarę i trafiłam na Plissee nach Maß. Zanim złożyłam zamówienie, poszukałam opinii i znalazłam dobre doświadczenia innych osób. Wtedy po prostu zamówiłam. Muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobają! Możesz wybrać różne tkaniny/wzory/kolory, zamówić na miarę i nie wyglądają tanio po zamontowaniu. Montaż jest również bardzo prosty, można zamówić np. takie do przyklejenia (bez wiercenia). Nie są przesadnie drogie, a stosunek jakości do ceny jest odpowiedni.
Jeśli musisz je opłacić samodzielnie, to nie popełnisz błędu wybierając je! Mam nadzieję, że mogłam pomóc.
Pozdrowienia.

Napisany przez ProfFF
Jaka jest różnica cenowa?

Napisany przez leyla
Być może nie otrzymasz zwrotu całkowitych kosztów, a jedynie częściowy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata