Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Kierowca i Bengsch.

Napisany przez Springer
Podsumowanie: W Niemczech jest usługa finansowa, które były dziś tak tanie, wskaźnik KGV 08 wynosił około 12,6, a stopa dywidendy w 2007 roku wynosiła prawie 5%, a w 2008 roku szacowana jest na ponad 7%!

Temu dostawcy usług finansowych idzie dobrze, liczba klientów rośnie gwałtownie, co wskazuje na wzrost kursu akcji oraz hojne dywidendy, ponadto D&B planuje dokonywać przejęć.

Dziś zakupiono pakiet na głównej giełdzie dla D&B po cenie 4,12 EUR.

Napisany przez richard100
Streszczenie: W DE istnieje dostawca usług finansowych, który dzisiaj był na tyle tani, że wskaźnik KGV wynosił około 12,6, a stopa dywidendy w 2007 roku wynosiła nieco poniżej 5%, a szacuje się na ponad 7% w 2008 roku!

Cześć Springer,
Skąd masz te liczby?
Sprawdziłem je na UBS-Quotes. Stopa dywidendy 1,4% ?
Pozdrowienia Rich

Wskaźniki
Yield: 1,440 %
Hist. volatility 180: 29,15 %
Śr. vol. w ostatnim miesiącu: 38470
EPS: EUR 0,28
P/E: 15,85

Napisany przez Springer
Cześć Rich, czy zysk z 2006 roku nie wynosił przypadkiem 1.xy%?

Można sprawdzić na Onvista:

https://aktien.onvista.de/snapshot.html?ID_OSI=13261761

To powinno być prawdziwe? Nawet moi mniej ulubieni analitycy szacują nadchodzące dywidendy na 7% (czytałem też o tym w dziale ekonomicznym pewnego czasopisma, tylko nie mam tego już), ale to tylko szacunki. Średnioterminowo jestem bardzo optymistyczny, dane z pierwszych dwóch kwartałów przekonują. Mam nadzieję, że 4 euro się utrzymają (również z perspektywy wykresu, jest tam linia wsparcia), ale byłoby trudno zdobyć akcje, obecnie wolumen jest raczej niski (to też czas wakacyjny). Nawiasem mówiąc, główna giełda to Xetra, zapomniałem to napisać.

Dla mnie to nie jest inwestycja typu top-flop (pozdrawiam Gleneagle), ale raczej solidna wartość moim zdaniem. Jednak jest to zmienna inwestycja, gdy rynek niemiecki też się potyka, najlepiej nie zaglądać codziennie i po prostu czekać.

Napisany przez richard100
Cześć Springer,
Też uważam, że ten tytuł ma potencjał. Życzę Ci szczęścia. Mam obecnie wystarczająco dużo tytułów finansowych: UBSN, ZURN, SLHN.
Zawsze jest ciekawe poznawać nowe tytuły. :wink:
Dodaję ten tytuł do listy obserwowanych.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Springer
Taka zabawa na giełdzie, prawie +10% do 4.61EUR dzisiaj przy słabych ogólnych rynkach (DE, CH), co się tam dzieje? Dane jeszcze nie są dostępne, nie znalazłem żadnych innych informacji, być może wewnątrz firmy istnieje wiedza na temat przejęcia? Pozostaje to interesujące, wykres wygląda teraz bardziej przyjaźnie, opór na poziomie 4.6EUR został złamany, teraz w idealnym przypadku powinny spaść do 5EUR, co najprawdopodobniej oznaczałoby kolejne postępy.

Hop hop, chcę zobaczyć raport półroczny, wtedy zacznie się ostra jazda :wink:

Mam też na oku UBS, są też dostępni po atrakcyjnej cenie, wskaźnik C/W na 08 wynosi około 10-11.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata