Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Odmowa udzielenia dodatkowych odsetek przez BHW Bausparkasse w przypadku podpisanego umowy o kredyt.

Napisany przez svens
Dzień dobry

Na początek krótko opiszę mój problem i mam nadzieję na pomoc.

W roku 2004 podpisałem umowę kredytową i związany z tym umowę oszczędnościową DMaxx na finansowanie domu. W 2013 roku podpisałem kolejne finansowanie, które wygasa w 2019 roku. Umowa oszczędnościowa została przekazana do banku od 2004 roku i może być wykorzystana tylko dla [url]kredytu[/url].

Teraz mam możliwość zrezygnowania z [url]kredytu[/url] związanej z umową oszczędnościową i całkowitego spłacenia [url]kredytu[/url] w inny sposób. Warunki uzyskania bonusowego oprocentowania są spełnione z mojej strony, zgodnie z Ogólnymi Warunkami umów oszczędnościowych (ABB).

Problem polega na tym, że BHW odmawia wypłacenia bonusowego oprocentowania, ponieważ umowa oszczędnościowa została przekazana. Nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie o podstawy z ABB, które to opisują. Odpowiedziano mi krótko, że nie wchodzi w grę.

Mam teraz do Pana/Pani pytanie:

Przeczytałem wiele stron, ale niestety nie znalazłem niczego konkretnego na ten temat. Czy mimo to masz doświadczenie w tej sprawie i czy mógłbyś/mogłabyś pomóc w razie sukcesu?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Re: Odmowa udzielenia dodatkowych odsetek przez BHW Bausparkasse w przypadku podpisanego umowy o kredyt.

Napisany przez NaTwoim13
Przekazanie może być powodem, dla którego kasa oszczędności mieszkaniowej odmawia im dodatkowej odsetek i nawet może to odmówić.

Jak długo jest okres wiązania odsetek w umowie wstępnej finansowania? Czy jest tam zapisane stałe do przydzielenia odnośnie wiązania odsetek?

Być może będą musieli skorzystać z [url]kredytu[/url] mieszkaniowego nawet pod przymusem, ponieważ takie postanowienia określa umowa wstępna finansowania (nie Regulamin BSV).

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Warunki premii zostały więc spełnione z mojej strony, zgodnie z warunkami ogólnymi dotyczącymi oszczędzania na cele mieszkaniowe

Przepraszam za [tryb czepialski włączony], ale to są ABB, a nie ABB´s…. ABB = Allgemeine Bausparbedingungen = już w liczbie mnogiej

[tryb czepialski wyłączony]

Napisany przez NaTwoim13
O tak, masz rację!

Napisany przez Martin79HN
Przekazany BHW Bausparvertrag = utrata premii odsetkowej (u mnie również tak jest i zostało mi to również wyjaśnione)
Dlatego cieszę się z odsetek na kapitale w wysokości 1%. :-) w BHW Bausparvertrag (bez premii)

Napisany przez svens
Cześć

Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi. Niestety, jak dotąd nie pomagają mi one dalej.

Oprócz tego, że będę pisać w przyszłości ABB.

Może to być związane z cesją, ale szukam opisu tego w ABB. Tylko pozwól mi to wyjaśnić nie wystarcza mi.

Jeśli chcę coś, muszę również udowodnić, nie wystarczy... wierz mi, tak jest.

Pozdrowienia

Mam nadzieję również na dalsze pomocne informacje na ten temat.

Napisany przez svens
Cześć

Nie, nie muszę z tego skorzystać. Kończy się wraz z upływem czasu trwania i można je kontynuować lub spłacić.

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata