Re: Odmowa udzielenia dodatkowych odsetek przez BHW Bausparkasse w przypadku podpisanego umowy o kredyt.
Napisany przez svens -
- czw paź 04, 2018 9:40 am
Dzień dobry
Na początek krótko opiszę mój problem i mam nadzieję na pomoc.
W roku 2004 podpisałem umowę kredytową i związany z tym umowę oszczędnościową DMaxx na finansowanie domu. W 2013 roku podpisałem kolejne finansowanie, które wygasa w 2019 roku. Umowa oszczędnościowa została przekazana do banku od 2004 roku i może być wykorzystana tylko dla[url]kredytu[/url] .
Teraz mam możliwość zrezygnowania z[url]kredytu[/url] związanej z umową oszczędnościową i całkowitego spłacenia [url]kredytu[/url] w inny sposób. Warunki uzyskania bonusowego oprocentowania są spełnione z mojej strony, zgodnie z Ogólnymi Warunkami umów oszczędnościowych (ABB).
Problem polega na tym, że BHW odmawia wypłacenia bonusowego oprocentowania, ponieważ umowa oszczędnościowa została przekazana. Nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie o podstawy z ABB, które to opisują. Odpowiedziano mi krótko, że nie wchodzi w grę.
Mam teraz do Pana/Pani pytanie:
Przeczytałem wiele stron, ale niestety nie znalazłem niczego konkretnego na ten temat. Czy mimo to masz doświadczenie w tej sprawie i czy mógłbyś/mogłabyś pomóc w razie sukcesu?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Na początek krótko opiszę mój problem i mam nadzieję na pomoc.
W roku 2004 podpisałem umowę kredytową i związany z tym umowę oszczędnościową DMaxx na finansowanie domu. W 2013 roku podpisałem kolejne finansowanie, które wygasa w 2019 roku. Umowa oszczędnościowa została przekazana do banku od 2004 roku i może być wykorzystana tylko dla
Teraz mam możliwość zrezygnowania z
Problem polega na tym, że BHW odmawia wypłacenia bonusowego oprocentowania, ponieważ umowa oszczędnościowa została przekazana. Nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie o podstawy z ABB, które to opisują. Odpowiedziano mi krótko, że nie wchodzi w grę.
Mam teraz do Pana/Pani pytanie:
Przeczytałem wiele stron, ale niestety nie znalazłem niczego konkretnego na ten temat. Czy mimo to masz doświadczenie w tej sprawie i czy mógłbyś/mogłabyś pomóc w razie sukcesu?
Z góry dziękuję za odpowiedź.