Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Określ klasę bezszkodowości.

Napisany przez Chulii
Cześć ?
Wydaje mi się, że to będzie trochę dłuższe, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże ..
Mam teraz już od 8 lat prawo jazdy. Przez pierwsze 3 lata jeździłem na ubezpieczeniu mojej babci, ponieważ i tak już nie jeździła, a było to tańsze. Potem kupiłem sobie nowy samochód i jeździłem na ubezpieczeniu mojego taty, aż do 2 tygodni temu. Teraz chciałbym również ubezpieczyć samochód na siebie, ale nie mam pojęcia, w jakiej klasie bonusowej teraz się znajduję, ponieważ praktycznie nigdy sam nie ubezpieczałem samochodu. Nadal nie miałem wypadków i chciałbym ubezpieczyć nasz nowy samochód na siebie w przyszłym miesiącu .. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie się teraz znajduję? ?

Dziękuję bardzo i pozdrawiam

Napisany przez 2utopus
Masz już prawo jazdy od 8 lat i już dwie nowe samochody - gratulacje!

Zazwyczaj można wtedy na przykład zapytać o [url]ubezpieczenie[/url] od ojca, że chce się przenieść [url]ubezpieczenie[/url] - i poproś babcię/tatę o potwierdzenie, że już przejechałeś odpowiednią liczbę lat - i wtedy możesz uwzględnić maksymalnie tyle lat, ile masz prawo jazdy.

Napisany przez Chulii
Tak, pierwszy był bardzo stary, a drugi (samochód używany, nie zupełnie nowy ?) teraz musiał ustąpić miejsca kombi...

Ok, ale czy przez to mój ojciec nie będzie miał żadnych strat? W takim razie skontaktuję się ze starą firmą ubezpieczeniową i opiszę całą sytuację...

Dziękuję bardzo za szybką pomoc

Napisany przez Lars04
Pierwszy samochód był bardzo stary, a drugi (samochód używany, niezupełnie nowy &#128516 musiał ustąpić miejsca kombi...

Brzmi to już o wiele lepiej. Warto również porozmawiać z ubezpieczycielem, ponieważ wiedzą, co można zrobić lub w jakiej klasie obecnie się znajdujesz.

Napisany przez Reibold
Cześć Chulii,

Z danymi 8 lat posiadania prawa jazdy, ale dotychczas brak własnego ubezpieczenia wielu firm zaszufladkowałoby Cię na poziomie SF 1/2, czyli tak, jakbyś miał dwa lata bezszkodowej jazdy. To jeszcze nie jest zbyt korzystne. Jeśli Twój ojciec z gwarancją nigdy więcej nie będzie potrzebował klasy SF, której przez ostatnie lata używałeś, może ją raz przekazać Tobie. Musi jednak naprawdę na zawsze zrezygnować z niej, ponieważ jest to jednokierunkowa droga! Klasę SF powinieneś zapytać w swoim ubezpieczeniu i poprosić o formularz TB 28 do przekazania. Za pomocą TB 28 możesz także zgłosić się do innej firmy ubezpieczeniowej i poprosić o przeniesienie klasy SF. Można jednak przenieść tylko tyle lat, ile sam miałeś prawo jazdy, a zazwyczaj odejmuje się od tego jeszcze 2 lata. Niemniej jednak aż do 6 lat bezszkodowej jazdy są oczywiście tańsze niż 2.

Z poważaniem
Alexander Reibold
Bezpłatne doradztwo finansowe
Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata