Re: Ekspertyza przed decyzją o udzieleniu kredytu na istniejącą nieruchomość.
Napisany przez Kleeborn -
- pn lis 26, 2018 10:48 am
Cześć drodzy użytkownicy forum,
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto może odpowiedzieć na moje pytanie. Zamierzam zakupić istniejącą nieruchomość i złożyłem wniosek o finansowanie w bezpośrednim banku, który reklamuje, że może sfinansować nawet do 100% ceny zakupu. Złożyłem wniosek o finansowanie w wysokości 85% ceny zakupu. Bank napisał do mnie, że rzeczoznawca ma zobaczyć[url]Dom[/url] . Ten nie potrzebuje dostępu do wnętrza domu, tylko zrobi zdjęcia z zewnątrz. Zastanawiam się teraz, w jaki sposób taka metoda może stworzyć wiarygodną opinię o wartości nieruchomości. Czy takie postępowanie jest normalne lub powszechne? Jeśli istotne, cena zakupu wynosi 570 000 €, a [url]Dom[/url] ma 15 lat.
Chciałbym teraz podziękować za odpowiedź.
Pozdrowienia
Kleeborn
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto może odpowiedzieć na moje pytanie. Zamierzam zakupić istniejącą nieruchomość i złożyłem wniosek o finansowanie w bezpośrednim banku, który reklamuje, że może sfinansować nawet do 100% ceny zakupu. Złożyłem wniosek o finansowanie w wysokości 85% ceny zakupu. Bank napisał do mnie, że rzeczoznawca ma zobaczyć
Chciałbym teraz podziękować za odpowiedź.
Pozdrowienia
Kleeborn