Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pierwszy raz kredyt

Napisany przez olf
Cześć drogie Forum Finansowe,
chciałbym wyprowadzić się od moich rodziców i zaopatrzyć się w moje pierwsze własne mieszkanie.
Ponieważ do tej pory dobrze się miałem i nie zaoszczędziłem zbyt wiele, chciałbym teraz wziąć [url]kredyt[/url] na moje wyposażenie (4500 [url]euro[/url])
Teraz moje pytanie dotyczy mojego banku domowego, gdzie pytają o sytuację mieszkaniową (czynsz & liczba osób w gospodarstwie domowym)
Ponieważ obecnie mieszkam u rodziców, a [url]kredyt[/url] biorę na nowe mieszkanie, pojawia się pytanie, co mam podać - obecną sytuację mieszkaniową czy przyszłą?

Napisany przez EasyD
Sensowne jest tylko sprawdzenie przyszłej sytuacji. Ostatecznie chodzi o to, żeby sprawdzić, czy w przyszłości, na przykład gdy będą mieli do opłacenia czynsz, będą w stanie spłacać raty [url]kredytu[/url].

Napisany przez finanzierung
Cześć,
w każdym większym mieście znajduje się [url]Dom[/url] towarowy z artykułami używanymi, gdzie można tanio kupić używane, dobrze utrzymane meble. To samo dotyczy popularnych portali internetowych z używanymi rzeczami.
Kompletne wyposażenie mieszkania powinno kosztować maksymalnie 1.500-2.000 EUR. Dopóki szuka się mieszkania, można oszczędzać, gdyż się mieszka w domu rodzinnym.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Olf, zawsze zależy to od dnia, w którym składasz wniosek o [url]kredyt[/url]. Możesz bez problemu złożyć wniosek o [url]kredyt[/url] do dyspozycji w twoim banku domowym, jeśli nadal mieszkasz w domu.
Możesz równie dobrze przeprowadzić się, zaktualizować swoje miejsce zamieszkania w dokumentach i wtedy również wziąć [url]kredyt[/url]. Jednak ma to niewiele sensu, ponieważ tracisz w ten sposób czas.
Dlatego możesz zdecydować się na pierwszą opcję, jeśli nadal mieszkasz w domu, ale w informacji samofinansowej podaj również przyszłe wydatki na wynajem jako wydatek.

Napisany przez Birgit
Zaoszczędziłbym, dopóki nie uzbiera się wystarczająco pieniędzy.

Napisany przez Andy34
Nu, to też nie jest duża kwota. Problem, który widzę, polega na tym, że banki zazwyczaj nie udzielają takich małych [url]kredytów[/url]. Trzeba się raczej udać na portale takie jak https://www.sofort-onlinekredit.at/, które prezentują banki oferujące mikrokredyty. Sam korzystałem z nich już raz, ale zazwyczaj były to kwoty w trzech cyfrach i zostały spłacone w ciągu 30 dni. Oprocentowanie wynosiło wtedy zazwyczaj około 5 [url]euro[/url]. Nic złego się nie powie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata