Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Które instytucje udzielają kredytów bez sprawdzania w Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. :)

Zawsze było dla mnie jasne, że coś musi być nie tak, jeśli ktoś udziela kredytu bez sprawdzania w bazie danych Schufa i bez udzielenia informacji bankowych.
Aby zobaczyć, jak to się potoczy, postanowiłem zaryzykować i po prostu spróbować ubiegać się o taki kredyt.
Po pierwszym etapie za pośrednictwem e-maila, kilka dni później otrzymałem list z podejrzaną umową. Umowa pochodziła od firmy, która według własnych słów chciała rozwiązać wszystkie moje problemy finansowe i zaoferowała mi spłatę istniejących kredytów.
Podano tylko miesięczną wysokość raty, ale ani okresu kredytowania, ani oprocentowania. Jakie podejrzane instytucje stoją za tymi kredytami bez sprawdzania w bazie danych Schufa?

HubbertH

Napisany przez 6Bankkaufmann
W Szwajcarii istnieje kilka banków, które chcą tylko refinansować istniejące kredyty ratalne lub zobowiązania. To rodzaj restrukturyzacji.
Jeśli coś wydaje Ci się podejrzane w małym druczku, natychmiast się go pozbyj.
I zwróć uwagę na koszty wstępne! Nigdy nie płać!

Napisany przez Daniel2504
Cześć,

jak już napisał mój poprzednik, nie ma banku podlegającego niemieckim regulatorom, który udzielałby kredytów bez weryfikacji zdolności kredytowej.

Jeśli chodzi o Schufa, która jest tylko biurem informacji kredytowej i jest tylko niewielką częścią analizy zdolności kredytowej, to przychodzą mi tylko na myśl kilka małych lokalnych kas oszczędnościowo-kredytowych, które nie są połączone z Schufa i nie uzyskują tam informacji.

Zasada działania tych silnie reklamowanych kredytów bez Schufa jest następująca:

Za tymi kredytami bez Schufa zazwyczaj stoi bank kredytowy SIGMA AG z Liechtensteinu lub podobne instytuty ze Szwajcarii. Te banki przeprowadzają zwykłą analizę liczbową, ale nie uzyskują zewnętrznych informacji. Znacznie jednak wysokie są tam stopy procentowe. Wysokość oprocentowania tych kredytów to 14-15% rocznie lub nawet więcej.

Oferta, którą otrzymaliście Państwo pocztą, jest jeszcze bardziej podejrzana. To zazwyczaj oferty z zamiarem oszustwa. Często, jeśli odesłaliście podpisany umowę o restrukturyzacji, od Was wymagana jest opłata pośrednictwa, ukryta w drobnym druku. Ta opłata jest następnie pobierana przez pośrednika, a w razie potrzeby nawet za pośrednictwem firmy windykacyjnej. Oferta ta była jedynie oszustwem. Niestety, jest wystarczająco dużo ludzi, którzy pod wpływem presji firmy windykacyjnej lub pod groźbą działań sądowych płacą, mimo że żądanie nie jest w żaden sposób uzasadnione. Firma Bavaria Finanz GmbH jest na przykład znana z takich działań. Również organy nadzoru i organy ścigania mają tę branżę na radarze.

Krótko mówiąc: nie otrzymacie Państwo kredytu, ale musicie opłacić prowizję pośrednika.

Często te opłaty są już usiłowane wymusić drogą pocztową za pomocą przesyłki pobraniowej. Kto płaci tam, ten traci pieniądze. Jeśli rzekome dokumenty umowy są udostępniane dopiero po dokonaniu płatności, to z pewnością jest coś nie tak i należy trzymać się z daleka.

Ogólna zasada brzmi: Wszystko, co brzmi zbyt pięknie, jak Jesteśmy w stanie spłacić wszystkie Państwa kredyty lub Jesteśmy w stanie rozwiązać wszystkie Państwa problemy finansowe, jest nieuczciwe i w 99% jest oszustwem.

Mimo że kredyty bez Schufa i uczciwe z góry nie idą w parze.

Pozdrowienia
Daniel

Dobry post! Nigdy nie płacić z góry i zawsze czytać drobny druk.

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,

jak już wspomniał poprzedni mówca, nie ma żadnego banku podlegającego niemieckim regulacjom, który udzieliłby kredytu bez sprawdzenia wiarygodności kredytowej.

Istnieje jeszcze kilka małych banków spółdzielczych i Raiffeisenbanków na obszarach wiejskich, które nie współpracują z Schufa lub innymi biurami informacji kredytowej. Oczywiście można tam uzyskać kredyt tylko wtedy, gdy posiada się tam konto bieżące z dochodami lub inne środki.

Napisany przez Daniel2504
Cześć,

również o tym wspomniałem. Rozmawiałem o weryfikacji zdolności kredytowej. Schufa to tylko mała część tego procesu.

Zgodnie z prawem, żaden niemiecki bank nie może udzielać kredytów bez weryfikacji zdolności kredytowej. Czasy, gdy raty kredytowe mogły być zaciągane tylko przez podpisanie dokumentu za ladą, minęły.

Pozdrowienia
Daniel

Napisany przez Drosselbart
Istnieją instytucje. Jednakże problem jest taki: SCHUFA to szeroki termin. Mimo to nadal przeprowadza się badania, na podstawie których określa się twoją zdolność kredytową. Masz negatywną historię w SCHUFA, ale świetną pracę na kolejne 10 lat. W takim przypadku możesz ubiegać się o taki kredyt. Twoja historia w SCHUFA jest minimalnie obciążona, ale twoje perspektywy zawodowe są słabe - nie dostaniesz kredytu. W końcu chodzi o twoją zdolność kredytową i pytanie, jakie zabezpieczenia możesz zaoferować. Istnieje wielu dostawców. Niemniej jednak kontrola zdolności kredytowej pozostaje kontrolą zdolności kredytowej....

Napisany przez McLinsey
Również właśnie zadaję sobie to pytanie. Obecnie potrzebuję kredytu.

Napisany przez VivaVivi377
Myślę, że bez historii kredytowej nie można zdobyć kredytu nigdzie. Miałem taki sam problem, kiedy z powodu wpisu w historii kredytowej nie dostałem kredytu.

Napisany przez McLinsey
Szukam również alternatyw. Banki mi nic nie dają, pomimo że mam dobre dochody.

Napisany przez Andy34
W telewizji zawsze pojawiają się te reklamy.
Ale należy być bardzo ostrożnym. Musi być jasno określone, co się stanie, jeśli nie będziesz w stanie zapłacić.
Wtedy zazwyczaj nakładają karę!

Dokładnie tak samo jest z operatorami telefonii komórkowej, O2 jest tani tylko do momentu, gdy nie zapłacisz jednego razu.
Wtedy naliczają SPORYCH opłat.

Lub gdy chcesz zmienić swój plan taryfowy. Bum, 100€, w innym wypadku nie ma zmian

Napisany przez 2Escorpio

Dokładnie tak samo jak w przypadku operatorów komórkowych O2, wszystko jest tanie dopóty, dopóki nie niewypłaci się raz opłaty.
Wówczas naliczane są WYSOKIE opłaty.

Lub jeśli chcesz zmienić swoją taryfę. hau! 100€, bez tego nie ma zmiany.

Ale czy to nie jest słuszne?

Jeśli chcesz tanio, to możesz go uzyskać tylko przy mniejszej/gorszej jakości usług i/lub mniejszym/gorszym serwisie. A jeśli teraz chcesz uzyskać więcej usług lub większy serwis, bo chcesz zmienić warunki umowy lub nie spełniasz warunków płatności, musisz za to zapłacić. Firma musi również zapłacić pracownikom wynagrodzenie, którzy zostaną dodatkowo zatrudnieni do rozwiązania tych problemów.

Każdy ma też alternatywę wzięcia odpowiedniego produktu... Ale wybieranie taniego, a potem narzekanie, że coś jest gorsze, nie ma sensu.

Napisany przez Drosselbart
Sprawdźcie www. sofort - onlinekredit . ne t / kredit-ohne-schufa.html. Przewińcie do sekcji Schufa-Score banków. Użytkownicy są oceniani według tych kryteriów. Dzięki temu dowiecie się, gdzie zostaliście zaklasyfikowani i czy jesteście zgodni. Ocena banków, wartości score oraz prawdopodobieństwa niewypłacalności stanowią impuls do decyzji Tak lub Nie w przypadku kredytu bez sprawdzania w bazie Schufa. Interesujące...Tego też jeszcze nie wiedziałem.

@Drosselbart
Tak, to jest zapewne wielu znane.
Pytanie, które czytelnik ma, to skąd masz swój list.
Odpowiedź na to jest prosta:
Każdy obywatel każdego roku ma prawo do jednorazowego bezpłatnego uzyskania informacji od Schufa o sobie.
W szczegółowej informacji znajduje się litera oznaczająca różne obszary: komunikacja, punktacja hipoteczna itp.
Chętnie prześlę formularz każdemu zainteresowanemu. Po prostu wyślij go do Schufa i czekaj. Zapytanie jest zawsze darmowe.

Napisany przez roger
@ Daniel2504

Dziękuję za Twój dobry post! Bardzo dobrze zauważone. Wspomniana firma ponownie została zgłoszona z powodu oszustwa. Można ją znaleźć w sieci pod adresem: verbraucherschutz punkt de/bavaria finanz

Te wnioski o kredyt bez sprawdzania w BIK są maszyną do zarabiania pieniędzy, gdzie nie chodzi o przyznane kredyty, ale wyłącznie o wnioskodawców niewykazujących się zdolnością kredytową. Dla nich łatwiej jest wyciągnąć pieniądze z kieszeni, ponieważ chwytają się każdej słomki. Każdy wnioskodawca, który nie otrzymuje kredytu, finansuje tym firmom ich styl życia.
Firma Bavaria Finanz, pan Stefan Seidl, jest widoczny na Facebooku pod nazwą Stefan Seidl München. Jednakże podany adres zamieszkania jest nieprawidłowy. Z czego to może wynikać?

Mam nadzieję, że Twój post, jak i liczne inne w sieci, obudzą ludzi. Jednakże obawiam się, że będą nadal składać wnioski aż palce im pękną. Kto nie otrzymuje kredytu w żadnym banku, ten też tam nie otrzyma. To po prostu fakt! To tylko dochodowa pułapka!!

Napisany przez Lisalinda
Cześć, po przeczytaniu tylu złych opinii tutaj, muszę teraz powiedzieć coś pozytywnego na temat oferty Bavaria Finanz.

Trudno uwierzyć, ale to prawda: dostałem tam kredyt - bez sprawdzania w Schufa - bez problemu - z pieniędzmi na koncie !

Dlaczego ktoś potrzebuje kredytu bez sprawdzania w Schufa, powinno być pozostawione każdemu. Powodów jest wystarczająco dużo, i nie zawsze oznaczają one negatywną notatkę w Schufa. Nawet prowadzenie własnej działalności jest wystarczającym powodem - nawet w przypadku własnego banku. To bardzo smutne, ale na tym forum z pewnością znajdą się osoby, które to potwierdzą.

Zostałem polecany kredyt 1x1 przez przyjaciela, który sfinansował nim swoje auto. U niego wszystko poszło świetnie i był zadowolony. Jego kredyt został już spłacony, i jest szczęśliwy.

Z powodu jego pozytywnego doświadczenia złożyłem wniosek online i krótko po tym dostałem akceptację. Umowa przyszła, podpisałem ją, dołączyłem wszystkie potrzebne dokumenty i odesłałem do Bavaria. Już po 5 dniach miałem pieniądze - bez żadnych problemów.

U mnie wszystko poszło absolutnie bez zakłóceń i jestem szczęśliwy, że dostałem taki kredyt. Mogę szczerze polecić Bavaria Finanz - tak samo jak mój przyjaciel. W międzyczasie inni znajomi także składali tam wnioski kredytowe i byli / są zadowoleni. Dla mnie to wiarygodny i solidny kredytodawca.

Napisany przez syrincs02
Jakie są ogólnie oprocentowania w banku... nie chcę z nich skorzystać, po prostu pytam ogólnie...

Napisany przez Lisalinda
jak w przypadku wszystkich banków i instytucji kredytowych, odsetki zależą tutaj od kwoty pożyczki i okresu spłaty...

W moim przypadku oprocentowanie było nawet niższe niż w moim banku...

Napisany przez Gell
Czy Bavaria Finanzservice jest godny zaufania?:

Bavaria Finanzservice

...czy mówimy o innym Bavaria Finanz?

Zgoda

Oczywiście, kredyt bez sprawdzania w bazie BIK jest możliwy do 5000 EUR
Bez żadnych opłat wstępnych.

Napisany przez roger
@Lisalinda

Oczywiście, zastanawiam się dlaczego ktoś, kto bez problemów otrzymał kredyt w Bavaria Finanz, pisze tutaj czy szuka doświadczeń. I dlaczego szukasz tego w Google i poświęcasz sobie trud, żeby tutaj pisać. Bardzo podejrzane i wygląda na pracownika firmy albo nawet samego szefa.

Napisany przez Rotstift
Na rynku jest bardzo wiele czarnych owiec, które oferują kredyt bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej - musisz naprawdę uważać. Moje pytanie brzmi: dlaczego potrzebujesz kredytu? Wygląda na to, że masz negatywną historię kredytową w Biurze Informacji Kredytowej, co oznacza, że ​​nie mogłeś spłacić swojego poprzedniego kredytu. W jaki sposób chcesz spłacić drugi kredyt? Moim zdaniem potrzebujesz czegoś na kształt doradztwa finansowego, jak to robi Peter Zwegat ;-) Brzmi może dziwnie, ale zdecydowanie miałoby to sens. Na przykład tutaj: BAG-SB: Home albo tutaj: Startseite

Napisany przez Gisela
Cześć wszystkim,
jak już wspomniano, niektóre banki Raiffeisen udzielają kredytów bez sprawdzania w bazie danych Schufa.
Po latach poszukiwań, wreszcie znalazłem prywatnego - prawdziwego! - pożyczkodawcę. Pobiera on odsetki w wysokości 8,5% oraz opłatę manipulacyjną w wysokości 250 € (płatną PO otrzymaniu kredytu!!), inne warunki: dochody (wynagrodzenie, emerytura, zeznanie podatkowe, inne przychody) muszą zostać udokumentowane. Dodatkowo wymagane jest notarialne uznanie długu.
Maksymalna kwota to 20 000 €. Jeśli jesteś zainteresowany, proszę się skontaktować.

pozdrowienia
Gisela

@Gisela
czy już dostałaś swoje pieniądze?

Napisany przez Gisela
@Bankowy specjalista
mój syn otrzymał 5000 €. Po 6 miesiącach może zwiększyć tę kwotę. Sam ledwo mogłem w to uwierzyć.
Ja sam właśnie wystawiłem balon próbny......z bardzo niepewnym wynikiem. Będę też o tym poinformować.
Czy nadal pracujesz jako bankier?
Pozdrowienia
Gisela

Napisany przez Gisela
....tylko tak na marginesie, balon testowy został uruchomiony w zupełnie innej sprawie. Chodzi o rzekomych prywatnych darczyńców...pożyczki od 100 000 €, realizowane poprzez notariusza.....
Pozdrowienia
Gisela

Obsługa przez niemieckiego notariusza czy z zagranicy?

Napisany przez Gisela
niemiecki notariusz. Jestem z nim w ciągłym kontakcie.
Następne telefoniczne spotkanie odbędzie się w piątek. Ale sądzę, że już wcześniej zrobi się jasno.
Pozdrowienia
Gisela

To ma sens tylko wtedy, gdy jako pożyczkobiorca nie trzeba płacić żadnych opłat wstępnych.
Ani jakichkolwiek opłat wstępnych, takich jak opłaty notarialne.

Napisany przez whiteywhitehat
Creditolo i BON-Kredit.. ale zazwyczaj pośredniczą także w akcjach Banku von Essen... dlatego można spróbować również bezpośrednio tam -> Oprocentowanie jest wysokie, ale nie ma dodatkowych kosztów, takich jak koszty notarialne, itp.

Bank von Essen finansuje negatywną historią kredytową, ale nie bez historii kredytowej. To jest różnica.

Napisany przez tiemann
Tutaj również zgadzam się z większością, że kredyt bez sprawdzania w rejestrze dłużników (Schufa) jest praktycznie niemożliwy do uzyskania w Niemczech. Żyjemy w czasach skrajnego konsumpcjonizmu, wielu ludzi po prostu nie potrafi dobrze zarządzać pieniędzmi. Dlatego istnieje Schufa, która nie tylko udziela informacji, ale pełni także funkcję ochronną przed nadmiernym konsumpcjonizmem. Niemniej istnieją sposoby uzyskania kredytu pomimo obciążenia w rejestrze dłużników. Istnieje tu pewna subtelna różnica. Niektórzy pożyczkodawcy udzielają na przykład kredytów o krótkim okresie spłaty, tzw. pożyczki krótkoterminowe lub nowo wprowadzone tzw. mikropożyczki. Mimo że również w tym przypadku występuje sprawdzenie w rejestrze dłużników, to zdolność kredytową ocenia się inaczej niż robi to Schufa. Schufa pełni tu jedynie funkcję dodatkowego zabezpieczenia lub informacji dla pożyczkodawcy, a decyzja o udzieleniu kredytu opiera się na własnych certyfikatach zdolności kredytowej i wewnętrznych algorytmach. U berlińskiego dostawcy vexcash.com opinie klientów w portalu eKomi są ogromnie pozytywne.

Napisany przez MarinaK92
Cześć,

tutaj mam dla Ciebie listę rzetelnych dostawców [url]kredytów[/url] bez sprawdzania w Schufa.

https://www.ohneschufa.info

Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że w przypadku [url]kredytu[/url] bez sprawdzania w Schufa należy zachować ostrożność. Istnieje wiele pułapek, zobacz również tutaj:

https://ohneschufa.info/schufa-abzocke/

Pozdrawiam, Marina

Napisany przez FloHH
Droga Marino,

dostawcy wymienieni w przez Ciebie przeglądzie ofert dotyczą jedynie pośredników kredytowych. W rezultacie wszyscy prowadzą do banku kredytowego Sigma...

Napisany przez MarinaK92
Myślę, że to na pewno nie jest zła decyzja, a reputacja marki Sigma też jest dobra!

Sigmabank jest dobrym wyborem i w przypadku mniejszych kwot kredytowych jest całkowicie możliwa.
Jednak jest jedynym bankiem oferującym [url]kredyty[/url] bez sprawdzania w bazie danych Schufa z siedzibą w Liechtensteinie.
Niemniej jednak często to jak kropla w morzu.
W procesie decyzji kredytowej zawsze ważna jest ogólna sytuacja finansowa - dochody, wydatki.

Napisany przez watchmen
Cześć, prawdziwe pytanie brzmi, co znajduje się w bazie Schufa. Czy to już jest nakaz sądowy dotyczący złożenia oświadczenia majątkowego? Wtedy prawie niemożliwe jest uzyskanie kredytu, ponieważ wszystkie banki odmawiają. Ale sama prośba o kredyt nie jest łatwa. Zobacz też zabawne wideo na YouTube, jak firma Deutsche Finanzkisten AG radzi sobie z prośbą o kredyt. Naprawdę poprawia humor!! https://youtu.be/3999ZOqzmRw

Cześć, cywilny nakaz aresztowania jest poważnym negatywnym elementem w bazie danych Schufa. Oczywiście istnieją rozwiązania finansowe. Moje wieloletnie doświadczenie w tej dziedzinie wskazuje, że rozwiązanie finansowe jest możliwe tylko w przypadku posiadania już istniejącej nieruchomości. Oznacza to, że refinansowanie istniejących kredytów, zobowiązań. Moim zdaniem, kredyt ratalny nie jest możliwy w przypadku cywilnego nakazu aresztowania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata