Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukiwane kredytu od osoby prywatnej.

Napisany przez BigBahamut
Cześć wszystkim, jestem 38-letnią osobą, która w przeszłości wiele inwestowała w przyjaźnie i rodzinę. Dzisiaj jestem tutaj bez przyjaciół i bez rodziny. Z powodu finansowego kryzysu, w którym znalazłem się, nie mogłem dłużej pomagać innym i sam wpadłem w spiralę zadłużenia. Od dwóch lat jestem kompletnie sam, tylko z żoną i trzyletnim synem. Pracuję od dwóch lat i już udało mi się uregulować trochę swoje długi. Jednak przez ostatni rok borykamy się z poważnym problemem. Czujemy się tu kompletnie opuszczeni i bez żadnego wsparcia. Chciałbym wrócić do pracy jako kierowca ciężarówki, ale w Unii Europejskiej to już niemożliwe. Od dawna mamy plany, aby wyjechać za granicę. Mamy znajomych w Kanadzie, którzy chcieliby nam pomóc w znalezieniu pracy, mieszkania i ogólnie w adaptacji. Niestety, przez moją przeszłość, moja historia kredytowa, zwłaszcza w Schufie, wygląda bardzo źle. To jednak nie oznacza, że nie jestem w stanie spłacać długów. Na chwilę obecną nie dysponuję jednak wymaganą kwotą. Potrzebujemy co najmniej 10 000 euro, co pozwoliłoby nam powoli przygotowywać się do emigracji. Chciałbym zaznaczyć, że dla wielu pracodawców w Kanadzie dokumenty nie powinny być starsze niż 3 miesiące. Z kwotą 15 000 euro moglibyśmy oczyścić moją historię kredytową i kontynuować dalsze przygotowania. Życie jest trudne, gdy nie dogaduje się z otoczeniem lub brakuje wsparcia rodziny. Jest trudne również nosić piętno przegranej tylko dlatego, że życie potoczyło się inaczej niż planowaliśmy. Pragniemy rozważyć okres spłaty od 72 do 96 miesięcy, z opcją skrócenia go w zależności od zarobków w Kanadzie. Wiemy, że emigracja nie gwarantuje pewności, ale chciałbym podkreślić, że gdy raz osiągniemy Kanadę, nie planujemy stamtąd już wyjeżdżać, a to wymaga posiadania wizy. Aby otrzymać tę wizę, trzeba być wolnym od długów lub kredytów albo udowodnić, że dotychczasowa spłata kredytu lub długów przebiegła bez problemów. Wiem, że dla wielu osób to pytanie może wydawać się nietaktowne. Niestety, w ostatnich miesiącach coraz częściej słyszałem właśnie takie opinie. Chcę również jasno stwierdzić, że zdaję sobie sprawę, iż Kanada nie sprawi, że będziemy bogaci, ale dałoby nam nową nadzieję na życie, gdybyśmy mogli zacząć od nowa. Dziękuję wszystkim, którzy dotrwali do końca czytania. W związku z ważnością tego dla nas tematu, staram się odpowiedzieć na wszystkie pytania. Z poważaniem BigBahamut

Napisany przez 2utopus
Czy mogę Regularnie płacić zobowiązania kredytowe? (Czy prywatny kredyt nie jest brany pod uwagę przy ubieganiu się o wizę?) Czy można pracować przez 2 lata mając 38 lat? Masz kanadyjskie prawo jazdy ciężarowe? Jakie są koszty związane z emigracją? Ile zarabia się w Kanadzie - ile kosztuje wynajem mieszkania/koszty utrzymania itp.? Jakie masz długi - i co sądzisz o możliwości spłacenia ich w ciągu najbliższych miesięcy/lat i wtedy myślenia o emigracji?

Napisany przez BigBahamut
Nie źle mnie zrozum, pracuję od wielu lat. To, co chcę powiedzieć, to że od 2 lat pracuję ponownie na stałym stanowisku bez zmiany... Wszystko, co dotyczy kosztów uzyskania prawa jazdy itp., zostanie ustalone za granicą. Istnieje duża szansa, że będę mógł to opłacić. Jednak oczywiście dowiem się o tym dopiero wtedy, gdy złożę swoje podanie o pracę i dostanę umowę, ale będę mógł ją podpisać dopiero wtedy, gdy kwestie finansowe zostaną ustalone, ponieważ pracodawca nie będzie czekał 6 miesięcy. Koszt wynajmu i emigracji zostanie zminimalizowany. Lot dla nas obojga kosztuje około 3000€. Koszt wynajmu będzie oczywiście znany dopiero po przyjeździe i znalezieniu czegoś ładnego i małego. Wiele kosztów można po prostu nie przewidzieć z góry. Jednak nasi dobrzy znajomi, którzy także chcą nam pomóc za granicą, powiedzieli nam, że minimum, które musimy mieć to 10 000€, ponieważ potrzebna jest także jakaś rezerwa na wypadek, gdyby firma się wycofała, gdyby coś się stało, itp. Powodem, dla którego chcę teraz wyjechać, nie są moje długi ani chęć ucieczki. Po prostu nie czujemy się już dobrze. Mamy prawdziwą tęsknotę za podróżami i po prostu nie chcemy już tu być. Poza tym w Kanadzie i Ameryce poszukiwani są kierowcy ciężarówek, również tutaj pytanie, jak długo jeszcze... Według moich informacji dla Kanady ważne jest, aby nie zaniedbać prywatnych długów. Jeśli więc będę tam i nie będę skutecznie spłacał moich długów, Kanada może nie zezwolić mi na pozostanie.

Napisany przez finanzierung
To nonsens. Musisz udowodnić, że masz wystarczająco pieniędzy przy sobie, aby nie obciążać kanadyjskiego państwa, twoi wierzyciele nie będą mogli cię ścigać w Kanadzie bez dużego nakładu pracy. Ich pieniądze praktycznie nie będą już odzyskiwalne. ..

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata