Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam kredytu w wysokości 1000 euro z oprocentowaniem 10%.

Napisany przez BestWaches
Cześć, nazywam się Peter Olsen, mam 17 lat i obecnie mieszkam z moimi rodzicami. Moim zamiarem jest pożyczenie od Ciebie 1000 euro, aby zwrócić Ci 1100 euro, co pozwoliłoby Ci zarobić 100 euro. Abyś mógł lepiej zrozumieć moją sytuację, przedstawiam krótki opis. Jakiś czas temu zająłem się biznesem e-commerce i szybko zdałem sobie sprawę, że poprzez wzięcie kredytu mogę osiągnąć większe zyski i szybciej zbudować sklep internetowy. Niestety, ponieważ, jak już wspomniałem, nie jestem pełnoletni, tradycyjne banki odmawiają mi udzielenia kredytu. Obecnie pracuję obok szkoły w restauracji i zarabiam około 200 euro miesięcznie (latem 300 euro+). Ponieważ nadal mieszkam z rodzicami, otrzymuję 200 euro zasiłku na dziecko miesięcznie i niedawno zrezygnowałem z członkostwa w klubie sportowym, aby skupić się całkowicie na moich finansach i dalszej edukacji. Moje stałe wydatki w przeciętnie wynoszą zero. Planuję spłatę kredytu w ciągu 11 miesięcy (100 euro miesięcznie). W razie potrzeby mogę dostarczyć Ci potwierdzenie zatrudnienia.

Napisany przez 2utopus
A co na to mówią opiekunowie?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Peterze, świetnie, że w wieku 17 lat zastanawiasz się nad finansami. Naprawdę szacunek! Przy kwocie 1 000 EUR nie ma prywatnych pożyczkodawców, którzy udzielają kredytów bez zabezpieczenia. Nawet gdy będziesz miał 18 lat, nie oznacza to, że łatwo dostaniesz kredyt. Najrozsądniej byłoby po prostu zapytać rodziców o tę pożyczkę w wysokości 1 000 EUR. Przekonaj ich, a dadzą ci te 1 000 EUR bez odsetek, co jest najtańszą opcją, prawda?

Dziękuję za pomocną odpowiedź, osobie pracującej w banku.

Napisany przez Birgit
Zarobek 200€ + 200€ zasiłku rodzinengo, więc 1000€ będzie w 3 miesiące

200 euro zasiłku rodzinengo idzie na ubranie, jedzenie itp., co jednak nie wynika z mojego tekstu, to mój błąd. kredyt może być również spłacany szybciej, masz rację. 11 miesięcy to bardziej propozycja korzystna dla mnie. 6 miesięcy jest jednak również bardziej realistyczne.

Napisany przez 2utopus
BestWaches pisze: Jaki jest aktualny poziom zysków przed opodatkowaniem i po opodatkowaniu? Jaki jest przedmiot działalności e-commerce? Ile pieniędzy zostało już zainwestowanych? Jaka jest stopa zwrotu z kapitału własnego? Cytat od BestWaches Obecnie pracuję obok szkoły w restauracji i zarabiam około 200€ miesięcznie (w lecie 300€+). Ponieważ nadal mieszkam u moich rodziców, otrzymuję 200€ zasiłku na dziecko miesięcznie, niedawno zrezygnowałem z członkostwa w klubie sportowym, aby skoncentrować się całkowicie na moich finansach i dalszym rozwoju. Moje stałe wydatki wynoszą średnio zero. Przynależność do klubu sportowego zazwyczaj nie jest droga i powinna wynosić kilkadziesiąt euro miesięcznie - krytycznie patrząc na rezygnację. Stałe koszty wynoszą zero? (Telefon? Abonamenty? Hobby?) Jakie są koszty zmienne? (Imprezy/wyjścia na obiad/do kina/na zakupy itp.) Jakiego rodzaju dalsze kształcenie jest kontynuowane? Na jaki termin jest planowane ukończenie jakiego stopnia naukowego? Cytat od BestWaches Spłata kredytu jest zaplanowana na 11 miesięcy (100€ miesięcznie). W razie potrzeby mogę przekazać Państwu zaświadczenie o zatrudnieniu. 100€ odsetek w ciągu 11 miesięcy daje już 10,9% p.a. O ile zarobki są poniżej progu egzekucji, kredyty nie wyglądają zbyt dobrze ... jak wygląda sytuacja w zakresie wynagrodzenia za czas choroby? Ile wolno dorosłemu pracować miesięcznie zgodnie z ustawą o ochronie młodzieży? Może są dziadkowie/bliźniakowie chrzestni/bliźniaczki, którzy mogą pomóc?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata