Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Co mogę zrobić, gdzie mogę jeszcze uzyskać kredyt?

Napisany przez DerSven1980
Cześć, mam długi wobec urzędu skarbowego z mojej poprzedniej działalności gospodarczej. W międzyczasie podjąłem pracę na czas nieokreślony. Urząd skarbowy nie chce zaakceptować raty czy odroczenia płatności i teraz chce wszcząć egzekucję. Zgłosił się do przeprowadzenia przeszukania mieszkania. Jednak mieszkanie jest wynajęte na koleżankę, ja nie jestem wpisany w umowę najmu, czy urząd skarbowy może w takim razie przeszukać to mieszkanie ani zajmować przedmiotów, które nie są moje? Co mogę zrobić, aby uzyskać raty? Czy w przypadku długów podatkowych w ogóle mogę ubiegać się o upadłość konsumencką? Czy mój pracodawca musi dowiedzieć się o zastoju związku z upadłością konsumencką? Gdzie mogę otrzymać [url]kredyt[/url] w wysokości 4000 zł? Do tej pory wszędzie byłem odrzucany. Wiem, że to wszystko jest moją winą i w międzyczasie udało mi się uporządkować moje życie. Ale ta sytuacja naprawdę mnie przygniata.

Napisany przez 2tneub
Co do zajęcia komorniczego nie mam wiele do powiedzenia, ale mam kilka pytań na ten temat:Czy są to wszystkie długi, czy są jeszcze jakieś inne?Czy istnieje margines między wynagrodzeniem netto a kwotą z zajęcia komorniczego?Czy pracujesz już długo u obecnego pracodawcy (jeszcze w okresie próbnym tak/nie)?Moja sugestia w tej kwestii to być otwartym wobec pracodawcy. Długi związane z zakończoną działalnością samodzielną można dobrze wytłumaczyć pracodawcy. Może on sam również przeszedł kiedyś trudne czasy i zna sytuację. W zależności od tego, jak się zachowujesz w pracy, czy jesteś jeszcze w okresie próbnym i jak finansowo stoi pracodawca, można rozmawiać o pożyczce pracodawcy. To może być korzystne również dla pracodawcy. (Kluczowe słowo: zatrzymanie pracowników) Więc jest to sytuacja korzystna dla obu stron.

Jestem tylko w urzędzie skarbowym, pracuję tam od początku zeszłego roku na czas nieokreślony. Po prostu uważam, że nie jest właściwe, gdy chce się spłacić swoje długi, a na drodze stawiane są przeszkody. Pożyczki dla pracowników nie są oferowane. To po prostu duże przedsiębiorstwo, a gdyby coś takiego wyszło na jaw, wszyscy by się zgłosili.

Napisany przez 2tneub
U nas również nie promuje się oficjalnie pożyczek dla pracowników. Od czasu do czasu ktoś pyta jednak o zaliczkę lub pożyczkę dla pracowników i otrzymuje na to zgodę.

Napisany przez Azngoat
DerSven1980 pisze:
Witam, mam długi wobec urzędu skarbowego z mojej dawnej działalności gospodarczej. Obecnie mam stałe zatrudnienie. Urząd skarbowy nie chce przyjąć raty ani odroczenia i teraz chce przeprowadzić egzekucję oraz zaplanował przeszukanie mieszkania. Jednak mieszkanie wynajmuje moja dziewczyna, nie jestem w umowie najmu, czy urząd skarbowy może w takim razie przeprowadzić przeszukanie tego mieszkania i zająć rzeczy, które nie należą do mnie? Co mogę zrobić, aby uzyskać płatności ratalne? Czy w ogóle mogę złożyć wniosek o upadłość konsumencką w przypadku zadłużenia podatkowego? Czy mój pracodawca musi dowiedzieć się o przymusowej spłacie w ramach upadłości konsumenckiej? Gdzie mogę dostać pożyczkę w wysokości 4000,-? Dotychczas wszędzie byłem odrzucany. Wiem, że mam to wszystko na swoim sumieniu i w międzyczasie odzyskałem kontrolę nad swoim życiem. Ale ta sytuacja naprawdę mnie przytłacza.

Jeśli chodzi o przeszukanie mieszkania, to na pewno mają do tego upoważnienie, jeśli wszystko zostało sądowo zatwierdzone. Nawet jeśli umowa najmu jest na twoją dziewczynę, jeśli mieszkasz razem z nią w tym mieszkaniu, jest to również twój Dom i mogą dokonać przeszukania.
Jeśli chodzi o wartościowe przedmioty, które ci nie należą, nie będą one zajęte, dopóki jasno udowodnisz, że faktycznie nie jesteś ani właścicielem, ani posiadaczem. W niemal wszystkich przypadkach urząd skarbowy zazwyczaj dopuszcza odroczenie lub płatności ratalne, ważne jest, żeby uzyskać dostęp do pieniędzy. Być może jeszcze raz spróbuj negocjować z nimi.
Czy miałeś już zajęcie konta? To zazwyczaj jest zawsze pierwszym krokiem urzędu skarbowego w przypadku zadłużenia podatkowego.

Upadłość nie byłaby zalecana w tym przypadku i na pewno żaden doradca ds. wierzycieli by ci tego nie doradził. Z powodu 4000 euro być kompletnie zdyskwalifikowanym na 10 lat, uwierz mi, to nie jest tego warte. Ponadto urzędy skarbowe zawsze stosują inne zasady. Nawet po umorzeniu długów nie jest gwarantowane, że twój podatek zostanie umorzony, więc 10 lat poszłoby na marne.

Moja rada, jeśli nie masz ubezpieczenia ochronnego, aby skorzystać z pomocy doświadczonego prawnika, zdecydowanie skorzystaj z bezpłatnej konsultacji ds. dłużników u Diakonie lub Caritas. Dostaniesz szybko termin, jeśli wytłumaczysz im pilność sytuacji.

Napisany przez tomy778
Inne pytanie - czy twoja pensja jest już zajęta? Bo w innym wątku piszesz to samo? Po prostu wychodź z kartami na stół...

Cześć, urząd skarbowy już nałożył zajęcie wynagrodzenia w związku z dopłatą do podatku VAT. Ponieważ teraz przeprowadziłem się do innego miasta, urząd skarbowy właściwy dla miejsca zamieszkania domaga się podatku dochodowego. Nie rozumiem również, dlaczego teraz dwa różne urzędy skarbowe są właściwe, chociaż długi powstały w tym samym urzędzie skarbowym. Wolałbym, gdyby zajęcie wynagrodzenia zostało zrealizowane i wszystko byłoby w porządku, ale urząd skarbowy nie chce z nami rozmawiać

Odpowiedź uzyskana

Na dole odpowiada na pytanie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata