Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Upomnienie od firmy windykacyjnej

Napisany przez Fifranz
Cześć, następujący problem pojawił się: Zakupiłem bilet na koncert dnia 25.04 i zapłaciłem go przelewem bankowym. Problem polegał na tym, że wtedy moje prywatne konto nie miało wystarczających środków i pieniądze wróciły. Kasa koncertowa wysłała mi wtedy upomnienie pocztą. Zamiast 38 euro teraz miało to być 48 euro z powodu kosztów przelewu, dodatkowych nakładów itp. (29.04). Jednak dopiero dzisiaj, 06.05, otworzyłem list, ponieważ pomyślałem, że to tylko bilety na koncert. Dziś dostałem list od agencji windykacyjnej i mam zapłacić 133 euro??? 58 euro to koszt upomnienia, a tutaj jeszcze dodatkowo 10 euro za badanie, kolejna kwota za przesyłkę itp... Coś takiego jest możliwe? Czy może to być teraz niesolidny adwokat, który próbuje zarobić? Koncert jest dopiero w czerwcu... Z 38 euro za dwa bilety na 133 to naprawdę dużo. Czy ktoś się orientuje?

Napisany przez Bitte
Sprawdź to. https://anwaltauskunft.de/magazin/ge...as-ist-erlaubt Uważam to za zbyt drogie.

Napisany przez Birgit
Jeśli chcesz opłacić towar przelewem bankowym, musisz zadbać o odpowiednie pokrycie na koncie. Jeśli płatność nie mogła zostać zrealizowana z powodu braku środków, dlaczego zakładałeś, że otrzymasz bilety na koncert? To teraz Twoja własna wina, że koszty są odpowiednio wysokie. Nie zadbałeś o odpowiednie pokrycie i otworzyłeś list za późno. Sądzę, że koszty windykacji są uzasadnione. 85 € za obsługę, dochodzenie i koszty pocztowe nie jest zbyt wiele. Z tych błędów powinieneś się nauczyć.

Napisany przez manniboi
Cześć Fifranz, Miałam też bardzo, bardzo dużo stresu z firmami windykacyjnymi. Pomimo że odrzuciłam dziedziczenie wtedy, ciągle otrzymywałam listy od różnych firm windykacyjnych, które chciały, żebym przejęła długi mojego ojca. Ponieważ bardzo mnie to denerwowało i jednocześnie byłam przytłoczona (w końcu mój ojciec zmarł, a te irytujące listy stale mi o tym przypominały w bardzo nieprzyjemny sposób), po prostu zaczęłam je ignorować. Wiedziałam, że faktycznie nie mieli prawa tego ode mnie żądać. Ale przez to napotkałam nowe problemy - w rejestrze dłużników itp. Dlatego radzę Ci, żebyś na pewno jakoś się tym zajął, bo ignorowanie sprawy nie sprawi, że stanie się lepiej. A jeśli skontaktujesz się z nimi, szybko zorientujesz się, czy to naprawdę poważne roszczenia! Znalazłam też interesujący artykuł na ten temat: Kliknij tutaj

Napisany przez KleinerFritz
Ostatnio widziałem niesamowity dokument o praktykach firm windykacyjnych w ARD. Być może istnieją dobre i złe firmy, ale moja rada dla ciebie brzmi: spróbuj jak najszybciej wyjść z pętli windykacji i na pewno nie podpisuj nowej umowy, na przykład o uznaniu długu. W razie potrzeby skorzystaj z pomocy doradcy ds. zadłużenia, taka pomoc dostępna jest praktycznie w każdym mieście. Powodzenia!

Napisany przez Bitte
To nie będzie lot na gapę, widziałem tę informację w jednym z programów telewizyjnych Stern TV. Każdy może zlecić windykację, ale bez wyroku sądowego odrzucam windykację albo po prostu nie otwieram.

Napisany przez Lars04
Telewizja, oszuści, czy co tam jeszcze. Ale już opisał dokładnie sprawę i tak, będziesz teraz musiał zapłacić 133 [url]euro[/url] za bilety. Nie ma wyjścia, jeśli teraz wywołasz jeszcze większy problem, to będzie jeszcze drożej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata