Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie przewiązania po 60 roku życia.

Napisany przez MaxeBaumann
Cześć i pozdrowienia dla forum,

W końcu 2020 roku kończy się 10-letnie zabezpieczenie stopy procentowej dla naszego domu jednorodzinnego i potrzebujemy dodatkowego finansowania na resztę.
Ponieważ obowiązują teraz nowe unijne przepisy dotyczące starszych klientów, np. nas, 60+, zastanawiamy się, czy dodatkowe finansowanie jest możliwe bez problemów. Posiadamy bardzo dobre wartości punktowe (99,5 i 99,7) z bardzo dobrą zdolnością kredytową oraz dodatkowym posiadaniem nieruchomości z dochodami z wynajmu.
Jak zazwyczaj przebiega sytuacja po zakończeniu zabezpieczenia stopy procentowej (w tym przypadku DSL-Bank)? Czy umowa będzie po prostu kontynuowana z nowymi niższymi stopami procentowymi?

Dziękujemy za pomoc, pozdrowienia

Napisany przez tomy778
Cześć,

nie, musicie sami zadbać o [url]refinansowanie[/url]. [url]kredyt[/url] będzie się nadal automatycznie odnawiał, ale według warunków określonych w waszej umowie. A te nie będą korzystne.
Jaka jest pozostała kwota [url]kredytu[/url] i jaka jest wartość nieruchomości? Zalecam pozyskanie ofert i ewentualne podpisanie umowy lub oczekiwanie na spadek stóp procentowych.

Napisany przez kub0185
Zazwyczaj negocjacje dotyczące [url]kredytu[/url] refinansowego są proste. Poleciłbym wam nie tylko odwiedzić DSL Bank, z którą obecnie trwa finansowanie, ale także zwrócić się do innych banków, przynajmniej 1-2 innych banków, a także 1-2 pośredników.

Napisany przez NaTwoim13
Wiek odgrywa szczególnie niewielką rolę w finansowaniu zakupu, zwłaszcza gdy wskaźnik obciążenia jest niski (bardzo podoba mi się propozycja Tomy778), wtedy nie ma żadnych problemów.

Również argument kub0185 jest trafny, przeformalizowanie u dotychczasowego banku zazwyczaj zawsze wypada gorzej niż to, co rynek oferuje nowym klientom.

Nie ma powodu do niepokoju, nie ma też ogólnego ograniczenia wieku, więc można zachować luźne podejście.

Napisany przez kub0185

Na tej stronie możesz sprawdzić pierwsze informacje na temat warunków, jakie można uzyskać w różnych miejscach:

https://www.fmh.de/zinsen-vergleiche/forward-darlehen.

Poprzez kalkulator warunków Accedo

https://www.accedo.de/konditionsrechner.html

ja również zlokalizowałem bank w swojej okolicy, który zaoferował mi najlepsze oferty.

Jeśli masz dobre oferty, zalecam ponowne skontaktowanie się z DSL Bank. Koszty i trudności z zmianą są niewielkie. Również w internecie możesz znaleźć kalkulatory, które podają, że na przykład przejęcie zobowiązania hipotecznego w wysokości 100 000 [url]euro[/url] kosztuje 300 [url]euro[/url].

Napisany przez NaTwoim13
pisze:
tutaj kilka wskazówek odemnie, gdzie możesz sprawdzić dobre warunki.

Na stronie internetowej możesz sobie zrobić pierwszy przegląd, gdzie i jakie warunki otrzymasz.
https://www.fmh.de/zinsen-vergleiche/forward-darlehen
przez kalkulator warunków Accedo
https://www.accedo.de/konditionsrechner.html
udało mi się także zlokalizować bank w mojej okolicy, który zaoferował mi najlepsze oferty.

Jeśli już znajdziesz dobre oferty, polecam jeszcze raz zgłosić się do banku DSL. Koszty i wysiłek związane z przejściem są do zaakceptowania. Również tutaj znajdziesz kalkulatory w internecie przykładowo, że obciążenie hipoteczne w wysokości 100 000 euro kosztuje 300 euro.

Dobre banki pokrywają koszty cesji.

Kalkulatory służą do zabawy, nie są precyzyjne, ani konkretne i trwałe! Dla orientacji jest ok, ale dla czegoś trwałego potrzebna jest nieco więcej wiedza!

Napisany przez kub0185
Jeśli banki nie podejmują się tego, czy nie jest to dobry bank? Moim zdaniem wszystko to odzwierciedla się w rzeczywistej stopie procentowej, czyż nie?

U mnie kalkulatory pokazały dokładnie warunki, które potem otrzymałem od banku. I jak już powiedziałem, traktuję to jako selekcję, gdzie zwrócę się o oferty! A jeśli warunki nie spełniają moich oczekiwań, można zapytać dlaczego. W przypadku jednego lub dwóch banków dostałem lepszą ofertę.

Napisany przez MaxeBaumann
Cześć i dziękuję za zainteresowanie.

W każdym razie, na początku nowego roku zasięgniemy informacji o ofertach bankowych i wtedy dowiemy się, o co chodzi z tą fasolą.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata