- śr sty 15, 2020 9:22 am
Cześć drodzy czytelnicy,
mam dwa starsze[url]kredyty[/url] , jeden w Postbanku (pozostała kwota około 13 000 €) i jeden mniejszy w Targobanku (pozostała kwota około 3 000 €). Razem [url]kredyty[/url] dają miesięczną ratę w wysokości 522,- €. Ponieważ pochodzą one z 2016/2017 roku, a w ciągu ostatnich lat stopy procentowe nadal spadały, chciałbym je połączyć. Trafiłem w tym celu na bank 1822direkt. Z jednej strony miałbym wtedy mniejsze obciążenie miesięczne, a z drugiej lepszą stopę procentową.
Umowa kredytowa została mi już wysłana lub złożyłem wszystkie dokumenty (za wyjątkiem potwierdzeń spłaty[url]kredytów[/url] w Targobanku i Postbanku) w banku. Moje wyciągi bankowe są czyste, czyli nie było żadnych obciążeń zwrotnych, a także nie jestem na debecie.
Teraz dostałem wiadomość od banku 1822direkt, że oczywiście brakują jeszcze potwierdzenia spłaty (niestety jeszcze ich nie dostałem od banków) i że mam się skontaktować telefonicznie. Zrobiłem to i podczas rozmowy bank chciał wiedzieć, na co wykorzystałem dawne[url]kredyty[/url] , ponieważ oczywiście są one widoczne w rejestrze Schufa. Negatywnych wpisów w rejestrze Schufa nie ma.
Teraz jestem trochę zaniepokojony, zgodnie z informacją miłej pracownicy po złożeniu potwierdzeń spłaty będzie przeprowadzona ostateczna ocena. Czy ktoś wie, jak to zinterpretować? W zasadzie nowemu bankowi powinno być to obojętne, na co kiedyś używałem[url]kredytów[/url] , ważne, że raty były płatne na czas. Czy źle to rozumiem? Dawne [url]kredyty[/url] były przeznaczone na zakup samochodu i opłacenie kosztów procesu (rozwód). Aktualna suma [url]kredytu[/url] jest nieco wyższa niż suma do spłacenia [url]kredytów[/url] (aby mieć mały zapas). Tak też powiedziałem miłej pani przez telefon.
W zasadzie byłem pewny konsolidacji[url]kredytów[/url] , ale rozmowa telefoniczna jakoś mnie zaniepokoiła. Być może ktoś zna dokładną procedurę i może coś na ten temat powiedzieć.
Z góry dziękuję.
mam dwa starsze
Umowa kredytowa została mi już wysłana lub złożyłem wszystkie dokumenty (za wyjątkiem potwierdzeń spłaty
Teraz dostałem wiadomość od banku 1822direkt, że oczywiście brakują jeszcze potwierdzenia spłaty (niestety jeszcze ich nie dostałem od banków) i że mam się skontaktować telefonicznie. Zrobiłem to i podczas rozmowy bank chciał wiedzieć, na co wykorzystałem dawne
Teraz jestem trochę zaniepokojony, zgodnie z informacją miłej pracownicy po złożeniu potwierdzeń spłaty będzie przeprowadzona ostateczna ocena. Czy ktoś wie, jak to zinterpretować? W zasadzie nowemu bankowi powinno być to obojętne, na co kiedyś używałem
W zasadzie byłem pewny konsolidacji
Z góry dziękuję.