Re: Odstąpienie od porozumienia zgodnie z zleceniem, pomimo już rozpoczętego świadczenia z polisy ochrony zdolności życiowych.
Napisany przez jodelpeter11 -
- czw wrz 24, 2020 11:16 pm
Cześć ekspertów finansowych i ubezpieczeniowych ;-)
Z powodu zmiany pracodawcy otwiera mi się możliwość zawarcia ubezpieczenia od niezdolności do pracy BEZ pytań zdrowotnych, jedynie z 3 warunkami z grupowej umowy mojego nowego pracodawcy z bezpośrednim ubezpieczycielem. Jednak otrzymuję świadczenia z polisy Allianz KörperSchutzPolice (to chyba[url]ubezpieczenie[/url] od utraty podstawowych zdolności fizycznych (więc nie klasyczna polisa od niezdolności do pracy, bardziej taka niezdolność do pracy w wersji light).
Teraz jedno z tych warunków może być sprzeczne z moją sytuacją. Nie mogę otrzymywać świadczeń z istniejącej polisy od niezdolności do pracy.
Jak oceniacie to tutaj, czy Allianz KSP jest teraz polisą od niezdolności do pracy czy raczej nie? I czy istnieje sposób dla brokera ubezpieczeniowego, aby to wcześniej sprawdzić w tej polisie bez natychmiastowego włączania wszystkich alarmów?;-)
Mam jeszcze prawie 1 miesiąc czasu, aby zdecydować się na przyjęcie lub odrzucenie oferty ubezpieczeniowej.
Pozdrowienia i dzięki z góry
Z powodu zmiany pracodawcy otwiera mi się możliwość zawarcia ubezpieczenia od niezdolności do pracy BEZ pytań zdrowotnych, jedynie z 3 warunkami z grupowej umowy mojego nowego pracodawcy z bezpośrednim ubezpieczycielem. Jednak otrzymuję świadczenia z polisy Allianz KörperSchutzPolice (to chyba
Teraz jedno z tych warunków może być sprzeczne z moją sytuacją. Nie mogę otrzymywać świadczeń z istniejącej polisy od niezdolności do pracy.
Jak oceniacie to tutaj, czy Allianz KSP jest teraz polisą od niezdolności do pracy czy raczej nie? I czy istnieje sposób dla brokera ubezpieczeniowego, aby to wcześniej sprawdzić w tej polisie bez natychmiastowego włączania wszystkich alarmów?
Mam jeszcze prawie 1 miesiąc czasu, aby zdecydować się na przyjęcie lub odrzucenie oferty ubezpieczeniowej.
Pozdrowienia i dzięki z góry