Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Odstąpienie od porozumienia zgodnie z zleceniem, pomimo już rozpoczętego świadczenia z polisy ochrony zdolności życiowych.

Napisany przez jodelpeter11
Cześć ekspertów finansowych i ubezpieczeniowych ;-)

Z powodu zmiany pracodawcy otwiera mi się możliwość zawarcia ubezpieczenia od niezdolności do pracy BEZ pytań zdrowotnych, jedynie z 3 warunkami z grupowej umowy mojego nowego pracodawcy z bezpośrednim ubezpieczycielem. Jednak otrzymuję świadczenia z polisy Allianz KörperSchutzPolice (to chyba [url]ubezpieczenie[/url] od utraty podstawowych zdolności fizycznych (więc nie klasyczna polisa od niezdolności do pracy, bardziej taka niezdolność do pracy w wersji light).

Teraz jedno z tych warunków może być sprzeczne z moją sytuacją. Nie mogę otrzymywać świadczeń z istniejącej polisy od niezdolności do pracy.

Jak oceniacie to tutaj, czy Allianz KSP jest teraz polisą od niezdolności do pracy czy raczej nie? I czy istnieje sposób dla brokera ubezpieczeniowego, aby to wcześniej sprawdzić w tej polisie bez natychmiastowego włączania wszystkich alarmów? ;-)

Mam jeszcze prawie 1 miesiąc czasu, aby zdecydować się na przyjęcie lub odrzucenie oferty ubezpieczeniowej.

Pozdrowienia i dzięki z góry

Re: Odstąpienie od porozumienia zgodnie z zleceniem, pomimo już rozpoczętego świadczenia z polisy ochrony zdolności życiowych.

Napisany przez hanes
https://www.versicherungsbote.de/id/...schwarze-Liste/

Napisany przez 2utopus
Czy dobrze to zrozumiałem?

Otrzymujesz już świadczenia z ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy i chcesz teraz zawrzeć dodatkowe ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy?

Napisany przez EasyD
Allianz Bodyguard Police to nie ubezpieczenie od niezdolności do pracy, lecz – jak już zupełnie słusznie nazwaliście – ubezpieczenie umiejętności podstawowych. W związku z tym nie otrzymujesz również renty z tytułu niezdolności do pracy.

Ni mniej, ni więcej, tematyka ta na pewno jest bardzo delikatna, ale także bardzo interesująca dla ciebie, Jodelpeter. Zrobiłbym to, co ty, i rzeczywiście skontaktowałbym się z odpowiednim maklerem, być otwartym i przejść dokładnie przez wszystkie warunki. Ostatecznie ma on interesownie zależy na tym, żeby cię również ubezpieczyć. Jeśli z tego rozmowy wynikną pytania lub pojawią się wątpliwości, możesz śmiało zwrócić się tu ponownie.

Napisany przez Marc2512

Cześć specjaliści od finansów i ubezpieczeń ;-)

Mam jeszcze niecały miesiąc, aby zdecydować się na lub przeciwko ofercie ubezpieczenia.

Pozdrowienia i dzięki z góry

Ten sztucznie wygenerowany presja czasu uważam za nieuczciwą. Umowę w ramach grupowej umowy można zawrzeć w dowolnym momencie. Być może pośrednikowi zależy, aby transakcja jeszcze weszła w życie do końca 2020 roku? (Słowo kluczowe: bonusy)...

Napisany przez bruno68
Nie Marcie 2515, Uważam, że ten sztucznie narzucony presja czasowa jest nieuczciwa. Umowę w ramach grupowej umowy można zawrzeć w dowolnym momencie. Czy może byłoby lepiej dla pośrednika, gdyby to wciąż miało miejsce przed końcem 2020 roku? (Słowo kluczowe: premie)...To tylko w połowie prawda! Od pewnego czasu istnieją interwały (miesięczne), w których programy są wymieniane na nowsze programy (z wyższymi numerami wersji)! Ponieważ informacje w obrębie programu są aktualizowane do najnowszych danych! Ten, kto czeka zbyt długo, omija tym samym nowe i nowoczesne dostosowania do prawnych warunków umowy! W niektórych wnioskach wolałbym złożyć formularz w wersji papierowej (model wniosku), ale niestety przestarzały wniosek już nie ma wartości! A praca uzupełniająca jest dwukrotnie większa! Należy również zauważyć, że w niektórych ubezpieczeniach dostępne są tylko programy online! W rezultacie nie można w ogóle pobierać danych od klienta za pomocą komputera, laptopa, ani drukować! Dlatego Inter PKV jest dostępna tylko online w Inter, gdzie dane są wprowadzane, a serwer generuje wniosek jako plik PDF i przesyła go do pośrednika, a nie do klienta! Istnieje możliwość zapisania tego na CD lub DVD, ale brak podpisów klienta. Wnioski bez podpisów są bezwartościowe! Ach, liczba stron na wniosek wynosi co najmniej 75-90 dwustronnych stron, w zależności od dodatkowych modułów! Rozmiar czcionki podobny do tego wynosi około 2-3! Dlatego zmiany na tym polu co miesiąc są raczej normą! Dziś w zasadzie wystarczy jedno arkusz papieru i ołówek do konsultacji klienta! bruno68

Napisany przez Marc2512
Więc później zostanie złożony nowy wniosek z nowymi warunkami (wersja na CD-Rom XXX). Oferta tego Zleceniodawcy nie będzie ograniczona do jednego miesiąca. Powinien sprawdzić u zakładowego związku zawodowego (jeśli taki istnieje).

Zacznijmy od dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Dzięki wielkie ;-)

Nie byłem pewien, czy polisa ochrony ciała jest traktowana jako [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy, ale podejrzewałem, że nie jest.

Pośrednik ubezpieczeniowy nie naciska na mnie zbytnio - po prostu zaniedbałem ten temat już prawie 4,5 miesiąca i teraz się nim zajmuję.

Dziś jeszcze raz spojrzałem na wymagania dotyczące ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy - trzeba złożyć jedynie wyjaśnienie w sprawie 3 punktów:

- brak łącznie 14 dni niezdolności do pracy w ciągu ostatnich 24 miesięcy

- brak wniosku o rentę z tytułu niezdolności do pracy w ciągu 5 lat (który mógłby zostać odrzucony)

- brak niezdolności do pracy zawodowej lub zarobkowej ani złożenia wniosku o świadczenie.

To byłby oczywiście genialny sposób dla mnie - gdyby nie ten ostatni punkt, ponieważ z ZUS otrzymuję już częściową rentę (wynikającą z tego samego powodu, ale niezależną od wspomnianej w pierwszym punkcie polisy ochrony ciała). Wydaje mi się, że ze względu na świadczenia z ZUS nie miałbym dużych szans na uzyskanie ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy - mimo prostego wejścia. Czy jest tu jakaś różnica między świadczeniami z ZUS a prywatnymi ubezpieczeniami na wypadek niezdolności do pracy? Sądzę, że nie ma.

Tak więc mimo dość łatwego wejścia, moim zdaniem szanse są niewielkie? Byłoby zbyt idealnie, gdyby było inaczej.

"

Ja - do tego dojdzie - ale chciałem najpierw ocenić realistyczne szanse. Ale patrząc na mój poprzedni post, zdaje się, że pociąg już odjechał. Warto było spróbować.. ;-)

Ja zrobiłbym to w rzeczywistości - podejść do odpowiedniego maklera, być otwartym i omówić wszystkie warunki szczegółowo. Ostatecznie ma on własny interes w tym, żeby ją również ubezpieczyć. Jeśli z takiej rozmowy wynikną pytania lub pojawią się wątpliwości, mogą śmiało zapytać tutaj ponownie.

"

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata